Akinek részecskeszűrős dízel autója van, nagyjából milyen sűrűn szokott regenerálni?
Figyelt kérdés
Nekem kb 350-400km-enként csinálja. Mivel 90%-ban autópályán használom hosszabb utakon a kocsit, ez különösebben nem zavar, mindig gond nélkül végig tudja csinálni a háttérben. Csak azért érdekelne, hogy meg tudjam ítélni, hogy ez kb átlagos, sűrű, vagy ritka gyakoriságnak számít-e.2019. júl. 27. 19:37
1/4 anonim válasza:
Fater Ford Transitja kicsit több mint egy éves, olyan 300 kmenként csinálja kb, sokat használja rövid távokon, 0 autópálya. Szervízkönyve is ennyit ír:
regeneration frequency will vary from100 mi (160 km) - 310 mi (500 km)between occurrences and each occurrencewill last between 10 and 20 minutes. Youcan usually reduce the duration ofregeneration if you maintain a constantspeed above 30 mph (48 km/h).
2/4 anonim válasza:
6-os Golf 1.6 CRTDI, 200-300 kilóméterenként regenerál. A dolog pikantériája, hogy ez a dízelbotrányos verzió, és még Németországban kapott egy szoftverfrissítést, azóta van ez. Fórumok alapján a frissítés előtt 400-500 kilóméterenként regenerált. További érdekesség, hogy fórumokat böngészve, a 2-3 éves tapasztalat azt mutatja, hogy a sűrűbb regenerálás nem jelent rövidebb DPF élettartamot. És az is tévhit, hogy csak autópályán tud regenerálni az autó: teljesen üzemszerűen tud regenerálni a városban is, ha 90 fokos a víz, és minden paraméter optimális. Annyi, hogy ilyenkor célszerű nem leállítani. 5-10 perc az egész.
3/4 anonim válasza:
Honnan tudjátok, hogy regenerál? Én még sose vettem észre.
4/4 A kérdező kommentje:
Fogyasztáson látszik. Nekem ki is rajzolja grafikusan visszamenőleg a fogyasztási trendet. Tempomattal folyamatosan egyenletesen sík úton haladva beáll a szép folytonos 5,5 l/100km-es fogyasztás, majd hirtelen történik "valami" és 10 l/100km környékére ugrik és ott is marad kb 8-10 percig. Majd ismét történik valami és visszaáll a szokásos 5,5 körüli értékre. Az ilyen hullámok rendszeresen kb 350-400 km megtétele után jelentkeznek. Na, ez a "valami" volt egy regenerálás. Persze akit nem érdekel, az nem nézeget ilyesmit az autó menüjében.
2019. okt. 27. 19:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!