Csak én vagyok rosszul ettől az elektromos-autó hype-tól? Komolyan, ilyen halvérű alakok és autók fognak közlekedni 10 éven belül az utakon?
https://www.youtube.com/watch?v=oBDUSK-6lqU
Hogy lehet ennyire rajongani egy olyan "autóért", ami ennyire steril, unalmas és élettelen. Az hogy egy autónak nincs hangja az számomra felfoghatatlan, mert egy 1.2-es kisautóban is szívesen taposom a gázpedált, hogy halljam a motor morajlását. Egy V8-as autóról meg persze nem is beszélve. Azt se értem, hogyha komolyan ennyire az elektromos autókat akarják a jövőben erőltetni, akkor annak a sok kispénzű régi Suzuki/Opel/VW/Renault stb. tulajnak honnan az életből lesz pénze lecserélni egy jóval drágább e autóra. A magyar autók átlagéletkora 10-15 év. Ha ezek az autók - egy szabályozás miatt - kikerülnek valaha a forgalomból itt olyan ritka lesz a közúti forgalom, hogy arra még Észak-Korea is csettintene, mert az emberek csak egy része engedheti meg magának az elektromos autót. A tömegközlekedés pedig össze fog omlani a túlterheltségtől.
nem tudom, hogy a halvérű alakoknál mennyivel inteligensebbek az általad leírt hülyegyerekek, akik a lefingott 18 éves 316i-jükkel állnak pesten a dugóban, és pörgetik a motorjukat...majd aztán a következő benzinkúton megállnak ezerötér tankolni, mer sokat eszik a szarjuk...
amúgy meg mi lenne a baj tömegközlekedés nélkül. van kerékpár...sok ember tudja is használni...Budapesten sem a távolságok a legnagyobb problémái ennek, hanem a legtöbb helyen életveszély az autók mellett közlekedni.
szóval akinek nincs pénze autóra, nyugodtan átülhet biciklire. a magyarok nagy többségének amúgy is gondot okoz még az a 10-15 éves autó fenntartása is, és valóságban csak amiatt tartják, mert státusszimbólumként kezelik...
"Írd már le az alu és az alkohol közötti kémiai reakció képletét, hogy is történik ez! Nem fog sikerülni..."
Bocsánat, egy kiegészítés, csak mert bántja a szemem-fülem: Egy reakciónak nincs képlete, hanem egyenlete van. Az alumíniumot védő oxidréteg borítja. Még az etanol alkálifémekkel reagál (ld. pl. nátrium-etilát), az alumíniummal a fentiek miatt nem. Pl az alkoholtartalmú sört sem lehetne alu dobozban tárolni. Egyébként a mondanivalóval egyetértek.
Egy vegyész...
Van mostanában itt ez az ámokfutó, aki retteg, hogy az a +5% etanol tönkreteszi az autóját.
Valójában az etanollal tökéletesen működik egy otto motor, egyedüli gondot a gumitömítések ellenállósága illetve az okozhat, hogy az etanol fel tud oldani olyan szennyeződéseket a tankból amit a benzin nem és ettől előfordulhat, hogy a szűrőket cserélni kell (amit amúgy is illene).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!