Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Csak én vagyok rosszul ettől...

Csak én vagyok rosszul ettől az elektromos-autó hype-tól? Komolyan, ilyen halvérű alakok és autók fognak közlekedni 10 éven belül az utakon?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=oBDUSK-6lqU

Hogy lehet ennyire rajongani egy olyan "autóért", ami ennyire steril, unalmas és élettelen. Az hogy egy autónak nincs hangja az számomra felfoghatatlan, mert egy 1.2-es kisautóban is szívesen taposom a gázpedált, hogy halljam a motor morajlását. Egy V8-as autóról meg persze nem is beszélve. Azt se értem, hogyha komolyan ennyire az elektromos autókat akarják a jövőben erőltetni, akkor annak a sok kispénzű régi Suzuki/Opel/VW/Renault stb. tulajnak honnan az életből lesz pénze lecserélni egy jóval drágább e autóra. A magyar autók átlagéletkora 10-15 év. Ha ezek az autók - egy szabályozás miatt - kikerülnek valaha a forgalomból itt olyan ritka lesz a közúti forgalom, hogy arra még Észak-Korea is csettintene, mert az emberek csak egy része engedheti meg magának az elektromos autót. A tömegközlekedés pedig össze fog omlani a túlterheltségtől.

2019. júl. 25. 11:16
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
73%

Csak te vagy rosszul.

Én szívesen beleülnék.

Halvér... egy Tesla legyorsul kb. bármit a sportkocsikon kívül, azt se tudod mit beszélsz.

A jövő pedig globális szinten az autómegosztás. A saját tulajdonú, az idő 95%-ban parkolót foglaló, és 5%-ban közlekedő autó egy kellemes zsákutca volt, ami az emberiség alulmobiulizált korszakában még élhető volt, ma már egyre kevésbé az.

2019. júl. 25. 11:27
 2/26 anonim ***** válasza:
75%

A kétütemű wartburg hang nem hiányzik? 40 éve meg azt mondták, hogy milyen már, hogy egy 4 ütemű autónak semmi hangja meg pörgetni sem kell...

A most régi opellal járókkal ugyan az lesz, mint most. Most sincs pénze egy új opelra vagy passatra ezért veszi a 15 éves használtat. Ennek megfelelően meg fogja majd venni 15 év múlva a használt elektromosat. Nincs itt semmi különlegesség ebben. A tömegközlekedés sem fog semmitől összeomlani.

2019. júl. 25. 11:31
 3/26 anonim ***** válasza:
79%
Ez egy hosszú folyamat, nem egyik napról a másikra fog menni. Az viszont teljesen biztos, hogy a kőolajkészletek végesek, szóval valami megoldást csak kell találni a közlekedésre. Ez akkor is elég jó érv, ha egyébként a környezetvédelem teljesen hidegen hagy. Neked élvezet hallgatni az autó motorját, de rengeteg embernek az autózás csak a helyváltoztatásról szól. Ezeknek az embereknek pedig jó ha van egy módszer, hogy a lehető legkisebbre szoríthatjuk a közlekedésből származó károsanyag kibocsátását. Ne aggódj, benzines autók még nagyon sokáig lesznek, mert nem te vagy az egyetlen, aki benzines párti. Hogy Magyarországon mikor kerülnek többségbe az elektromos autók? Hát az nem holnap fog bekövetkezni. Majd akkor, ha elkezdenek beáramlani nyugatról a használt elektromos autók. A 20-25 éves, akkor több tízmilliós prémiumok ára már kezdi elérni a néhány százezres kategóriát, amit a magyarok keresnek. Eljön a néhány százezres elektromos autók ideje is.
2019. júl. 25. 11:31
 4/26 anonim ***** válasza:
91%

Bizony, bizony milyen romantikus időszak volt, amikir a vonatokat gőzmozdonyok vitték... most meg unalmas villanymozdonyok vannak, amelyeken még csatló sincs.

Nem.is forgatnak már filmeket vonatozásról, hisz régen alap volt, hogy a csatlós kerekek mutatával fokozzák a feszültséget :-)

A technikai fejlődik, olykor vannak zsákutcák, hosszú távon az marad meg, amelyik összességében jobb, hatékonyabb.

A közlekedés lényege, hogy minél gyorsabban, és minél gazdaságosabban, lehetőleg kényelmesen eljusson az ember a célhoz, nem a romantika a fejlesztések mozgatója.

2019. júl. 25. 12:10
 5/26 anonim ***** válasza:
79%
Pár év múlva (10-15) egy mostani új Vitara áráért tudsz majd venni egy elektromos autót (persze nem prémiumot) szalonból, addigra lecsökken az áruk, nem lesznek ilyen drágák, mint most.
2019. júl. 25. 12:23
 6/26 anonim ***** válasza:
85%
Mondjuk ha valaki azt élvezi hogy 1.2-es motort bőget, azzal kár bármiről is vitatkozni... :D
2019. júl. 25. 12:29
 7/26 anonim ***** válasza:
73%
Bevillant, ahogy bőgeted a piros lámpánál szerencsétlen jobb sorsra érdemes kis swiftedet, miközben dübörög bárány attila baszatós #48 mixe és inkább nem írok semmit, mert nem lenne sok értelme.
2019. júl. 25. 12:44
 8/26 anonim ***** válasza:
74%

Igen, csak te.

Tavaly cseréltem le az autómat egy újra. Szívesen vettem volna elektromosat. Egyáltalán nem zavar, hogy gyorsításkor nem bömböl a motor, hanem halk villamosszerű nyüszítéssel gyorsul.

Amit írsz, kb ugyan ezt gondolták, mikor a lóvontatást átváltotta a gőzgép, aztán mikor a gőzgépet átváltotta a belső égésű motor.

Amiért nem vettem elektromosat, az egyrészt az ára. 7,5 millióért nagyon jól felextrázott, nem alap belső égésű motoros, az én igényeimet teljesen kielégítő új autót kaptam. Elektromosból még az alap belépőszint is nehézkes ennyiből. Amik tényleg jók, azok bőven 10+ millióba kerülnek. Ennyim nem volt.

A másik, meg hogy ezek ma még inkább városban és az agglomerizációban ideálisak. Én 200km távolságra utazom autópályán télen-nyáron. Amire az elektromos még nem a legmegfelelőbb, ha nem megsülve, megfagyva akarok egy kamion mögött cammogni.

Azt kötve hiszem hogy Magyarországon olyan szabályozás lenne, hogy egy csettintésre nem lehet többet beindítani belső égésű motoros autót. Ilyen a világon nincs sehol, nem is tervezik. Legfeljebb annyi lesz, hogy újonnan nem lehet már ilyeneket forgalomba helyezni. Mire a meglévők kikopnak az fokozatos több évtizedig elnyúló folyamat. Amit nálunk lassítani fog a külföldről behozott használt kocsik áradata is. Tehát annyira nem kell félteni a tömegközlekedést.

A mostani autómmal 10-12 évig biztos járni fogok. 2030 körül tervezem lecserélni. Meglátjuk akkor mit tudnak majd az elektromos autók és milyen áron. Addig félig-meddig külső szemlélőként követem figyelemmel az eseményeket.

2019. júl. 25. 12:44
 9/26 Beviz Elek ***** válasza:
65%

Ne aggódj, egyszer te is felnősz és nem fog zavarni az elektromos hangja/hangtalansága.

Azért ha most megtapasztalnád a Tesla gyorsulását lehet hogy hirtelen megváltozna a véleményed és olyat akarnál.

2019. júl. 25. 13:15
 10/26 anonim ***** válasza:
21%
Ha jól emlékszem, a La Ferrari az egyetlen utcai autó, ami fel tudja venni a versenyt egy Teslával. Ettől függetlenül is ha elfogy a fosszilis energiahordozó a Földön, lehet majd hallgatózni :D
2019. júl. 25. 14:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!