Ti hogyan oldjátok meg az autó műszaki vizsgáztatását?
Hogy hogy hogyan oldjuk meg?
Oda kell vinni akár előtte is bármikor, amikor ráérek,
A 14 éves autómat a mai napig a helyi márkaszervizbe hordom, mindig ugyan ahhoz a szerelőhöz.
A műszaki érvényesség lejárta előtt kb két héttel fel szoktam hívni és időpontot kérek. Ő ha épp nem valamelyik autó alatt van nyakig olajosan, belenéz a rendszerbe és mond egy időpontot.
Na most: rólam azt kell tudni, hogy a lakóhelyemtől bő 200km-re dolgozom. Hétvégente ingázok haza. Tehát csak annyi kikötésem van, hogy hétfő vagy péntek legyen az időpont, mert akkor úgyis jövök haza. Hét közben az egy +400km-es út lenne.
Így egy nap szabadság. Odaviszem az autót általában reggel. Helyben megvárhatom a vizsga végét, ami fél, legfeljebb 1 óra, de akkor nagyon lassúak. A vizsgasoron is jelen lehetek végig az autó mellett.
Kész van, elköszönünk, megy mindenki a dolgára.
Az egy nap szabadság miatt nem idegeskedek. Már megszoktam az életmódom miatt, hogy bármit kell intéznem, az szabadságból megy. Ha csak egy olajcserét kérek a szervizben, az is egy nap szabadság. Persze abban a városban is van szerviz, ahol dolgozom. De többször megjártam már. Az elvégzett munka minőségével sem voltam teljesen elégedett és párszor jól le is húztak, úgyhogy inkább nem kísérletezek: megyek a szokásos szervizbe a szokásos szerelőmhöz, akiben megbízok, soha nem vert még át és a munkájára sincs panaszom.
Felhívom a közeli vizsgaállomást 30 nappal a vizsga lejárata előtt időpont egyeztetés miatt. Mivel korán reggeltől dolgoznak, ha 7-re, fél 8-ra tudok menni, akkor még munkába is beérek. Végignézem az ügyfélváró ajtajából, hogy mi történik, csak a hatósághoz bekötött kamera ne lásson. papírok kitöltése, fizetés, távozás.
Az egész max. háromnegyed óra, de akkor már a menetrend szerinti műszaki vizsga informatikai rendszer akadozás is benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!