Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Égéskimaradás a négyes hengern...

Égéskimaradás a négyes hengernél mire számítsak? A diag csak ennyit írt ki. Az autó be sem indul, csak teker mintha gyenge lenne az akksi.1.9 pdtdi.

Figyelt kérdés

#vyvyvayv
2019. júl. 24. 14:09
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
4%
Ha teker akkor az önindító jó, ergó két hiba forrás marad. Generátor illetve akkumulátor. Az égéskimaradás pedig lehet gyertya is.
2019. júl. 24. 14:12
 2/13 A kérdező kommentje:
Köszi, ment a zöld.! :) Izzítógyertye nem rég lett cserélve, meg elvileg ezek -4 fok felett nem is izzítanak... A történte: Budapestről jöttem haza (140 km ) 120 km után elkezdett egy piros lámpánál kocsi rángatni . Nem foglalkoztam vele úgy voltam vele, hogy biztos valami kis elmezavar ( itt már dadogott alapjáraton mikor álltam a pirosnál hallhatóan , de mikor azután megtettem vele 10 km-t Az autó húzott rendesen ahogy kell neki tehát leadta azt a teljesítményt amit amúgyis szokott)Beértem a szerelőmhöz mert már dadogott alapjáraton a piros lámpánál meg a szerelő udvarán is. Mondta adjak rá egy kis gázt, megtörtén aztán se kép , se hang. Azóta teker..... Úgy passzolom. Porlasztóra gondoltam. legrosszabb esetben mire számítsak ? Megúszom úgymond "csak" porlasztóval, Vagy számítsak henger fejezésre is ,mert már azt is hallottam hogy előfordulhat, hogy a porlasztó kikezdi a hézagját? Meg azt is hogy a dugattyú is hajlamos megrepedni . de én úgy gondolom aikusként hogy ez utóbbi kettőnek lenne hangja a henger kihagyás mellett is ... És az idétlen hang mellé amit a henger kihagyás okozott nem társul semmi egyéb hang... nagyon remélem hogy csak valamelyik porlasztó adta meg magát esetleg a kábelkötege... Tippek?
2019. júl. 24. 14:58
 3/13 anonim ***** válasza:
Milyen autóról van szó pontosan?
2019. júl. 24. 15:01
 4/13 anonim ***** válasza:
Kétlem,hogy a hengerfejnek meg a dugattyúnak bármi problémája lenne. Ha dadog az üzemanyag probléma is lehet. Ahogy írtad porlasztó. Lehet üzemanyag szűrő is vagy csak valamelyik cső el van tömődve talán. Én azt mondom mindig a "legolcsóbb" problémával kezd a sort hisz lehet,hogy egy 1000 Ft-os alkatrésztől rendbe jön az autó.
2019. júl. 24. 15:10
 5/13 D. Brasco ***** válasza:

Ezt innen senki nem lesz aki pontosan megmondja mi a baj!El kell kezdeni szep lassan atbogaraszni mindent,bár komolyabb mechanikai hiba(hengerfej meg társai)szerintem kizárt!

A vicc amugy,hogy az elsőre nyomtál egy zöldet miközben akkora netto baromságot irt az ember hogy olvasni is szinte fájt.........

2019. júl. 24. 15:17
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, ment a zöld mindenkinek! :)

Második : Audi A3 1.9 pdtdi 105ló BLS motorkód 2007es évjárat.

Harmadik: Üzemanyag probléma is okozhat égés kimaradás 1 db tengerben ? Akkor nem az lenne ,hogy egyik henger se kapna üzemanyagot? bár tény ,hogy a kocsi nem indul, csakteker mint hogyha ócska lenne benne az aksi , de maga egy üzemanyaggal kapcsolatos probléma is okozhat olyat ,hogy csak egy hengerbe maradt ki a gyújtás ? A Porlasztó 30 000-rel ezelőtt lett kicserélve , ami tény és való , Mivel két hete cseréltettem benne hidrotőkéket, csapágyakat, vezérműtengelyt. A porlasztók pedig megvoltak jelölve , hogy "1-2-3-4" ezek pedig kb. kézzel vagy valami gravírozó műszerrel voltak bevésve tehát nem gyári jelzések voltak ... De neked legyen igazad, hogy megúszom pár ezer ftbó....

2019. júl. 24. 15:19
 7/13 A kérdező kommentje:

ma 15:17

Persze, nem is akarom, hogy látatlanba mondja meg innen bárki is. Csak, higy a leírtak alapján mi lehet a legrosszabb. Se neked is legyen igazad. Ne kelljen a hengerfejhez nyúlni, a porlasztó ne kezdje ki a furatát....:)

2019. júl. 24. 15:22
 8/13 anonim ***** válasza:

Nincs gyujtás dizelnél !!!

Azt kellene pontosítani hogy az üzemanyag miatt nem működik vagy más miatt .

Lehet simán lelevegősödik csak, és akkor nem megy egy henger sem. Ennek nagyon sok oka lehet.

De lehet komolyabb baj is. De általában a porlasztó nem megy tönkre mind egyszerre.

De még az is lehet ha nagyon gyenge az akksi akkor más mindenről leveszi az áramot és akkor csak teker.

2019. júl. 24. 15:46
 9/13 anonim ***** válasza:
Nekem hasonló volt a helyzet, Opel Vectra 1.9CDTI-nél. Az igyes henger injektorára menő vezeték 90fokban meg volt törve ez okozta nálam a problémát. Mióta ki van egyenesítve azóta semmi baja az autónak.
2019. júl. 24. 15:50
 10/13 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Remélem csak levegős, vagy az akksi fos... Úgy legyen. :) Nagyobb baj alatt Te mire gondoltál? PD elem pl?
2019. júl. 24. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!