Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Teljesen látássérült vagyok,...

Osuvox kérdése:

Teljesen látássérült vagyok, és huszonéves, hozzám hasonlóan empatikus, nyitott személyiségű lánnyal ismerkednék. Szerintetek hol érdemes? 23 f

Figyelt kérdés

szept. 18. 21:34
 1/4 anonim válasza:
Való életben, nem a Gyakorin
szept. 19. 05:31
 2/4 A kérdező kommentje:
:D Egyértelmű.
szept. 19. 17:00
 3/4 anonim válasza:
Ha teljesen látássérült vagy, akkor ezt kiírta ki?
dec. 2. 19:30
 4/4 anonim válasza:
A kettő nem zárja ki egymást. Magam is látássérült vagyok, és elég furának tartom az efféle gondolkodást, hogy ha látássérült, akkor a gépet/telefont se tudja használni. Látássérültként képernyőolvasó programot használ az ember, ami nevéhez híven felolvassa, ami a képernyőn van. Gépeléskor pedig bemondja az éppen leütött billentyűket. Laptop esetén egy látássérült felhasználó billentyűkombinációkkal tudja majdnem teljesen úgy használni a gépet, mint látó ember egérrel. Telefonra is van ilyen képernyőolvasó lehetőség, ott érintés alapú a történet. Megérinted valahol a kijelzőt, és a program felolvassa/bemondja, hogy az milyen ikon, milyen szöveg van ott, ilyenek. Bár úgy tudom, valamiféle billentyűzetes megoldás telefonhoz is van, de ebben nem vagyok járatos, én csak simán, hagyományosan használom a telefonomat, képernyőolvasóval. Ezek beszédfunkciója amúgy manapság már egészen jó. Amit például gépen használok, az igen közel áll az emberi beszédhez, de persze van nagyon gépi hangú is. Talán ez utóbbi a kevésbé jellemzőbb.
febr. 23. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!