Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Rossz ötlet kiírni a társkeres...

Rossz ötlet kiírni a társkeresős adatlapomra azt, hogy hallókészüléket is viselek?

Figyelt kérdés
Úgy veszem észre, hogy inkább távol tartja az embereket. A statisztikám is annyit mutat, hogy 600 emberből mindössze 5 jelezte, hogy szívesen ismerkedne velem (melyből végül csak egy randi jött össze). Volt, hogy rám írt valaki, de mire válaszoltam neki, ő már másvalakivel folytatta tovább a mondatot. Elvileg átlagos a kinézetem, nem ezzel van a baj. Viszont a zavaró az az, hogy naponta 6-an,7-en megnézik az adlapomat, és senki nem akar ismerkedni velem- és talán pont a hallókészülék megléte miatt, mert senkinek nem kell egy "fogyatékos" (nem szeretem ezt a szót, de a hallás csökkenés is annak számít). Van, aki szerint nekem illene kezdeményeznem férfi létemre, ha viszont megteszem az első lépést, általában válaszra sem méltatnak. Valóban nekem illene megtennem az első lépést? Sokszor már úgy vagyok vele, hogy hagyom a csodába az egészet, és ha valaki akar valamit tőlem, meg fog tudni találni, de én biztos, hogy nem akaszkodok rá senkire. A mai fiatalabb korosztály (én például nemrég léptem be a 40-be), pedig már látszólag teljesen más szemléletmóddal bír, és ha egy nőnek megtetszik valaki, ő bizony egyből megteszi a kezdő lépést és jelzi is a férfi felé. Vagy lehet, hogy ezt csak én látom rosszul?

2024. márc. 28. 15:26
1 2 3
 21/27 anonim válasza:
Eszembe se volt ki írni. Össze jöttünk. Meg tudta mert látta, nem szólt semmit. Termeszetesnek tartotta. Ez nem tartozik mindenkire. Annak mond majd el akibe megbízhatsz. A sok gyilkos miatt jobb nem ki írni.
aug. 29. 16:15
 22/27 anonim válasza:
Engem nem zavarna. Voltegyszer egy hallokeszulekes baratnom. El kellett volna vennem felesegul...
jan. 9. 11:09
 23/27 anonim válasza:
22.Miert nem vetted el?😂
jan. 9. 11:22
 24/27 anonim válasza:
Hat a kornyezetemben mindenki savazta, hogy nagyot hallo szegeny, es hogy szenvedes lesz az eletem vele. Es nyilvan egy ponton meggyoztem magamat, hogy tenyleg. De utolag o volt az egyik legjobb baratnom. Brutal match volt. Annyit tanultam ebbol, hogyba valaki tanacsot akar adni parkapcsolat ugyben, annak kiverem ket fogat. 😃 Ebbe a csaladtagjaim is beletartoznak.
jan. 9. 12:09
 25/27 anonim válasza:
Uristen…. Hat…. Ez olyan minthogy ne alj le egy ducibb nővel vagy egy vékonyabbal….
jan. 10. 00:16
 26/27 A kérdező kommentje:
A társkereső oldalak egyik hátulütője, hogy mindenki a "tökéletest" keresi (igaz, hogy ilyen szerintem nem létezik), másrészt pedig az úgymond "svédasztal"-szerű jelleg, ahogy a 13-mas is megírta (elég jól eltaláltad a kifejezést), vagyis az ember beleesik abba a csapdába, hogy a nagy választék miatt folyton keres és talál is egy szebbet és jobbat - mert az egonak ugye soha semmi nem elég. A hallókészülék pedig még sokak fejében egyet jelent a "fogyatékossággal" (én inkább hátránynak mondanám, amit egy pici készülék kompenzálni tud, de én pl. nem érzem magam fogyinak ettől - pláne, ha olykor még jobban is hallok készülékkel, mint más ép füllel, mert a legújabb készülékenek változtatható a hangzása, a hangereje és nagy forgalomban még akár ekég komoly zajszűrésre is képesek - sőt, telefonálni is lehet velük bluetooth kapcsolaton keresztül úgy, hogy még a telefont sem kell a kézben fogni). Akkor most... valóban fogyatékos volna az illető.. vagy inkább csak "jól felszerelt", és "modern"? :) Mmmm. Na mindegy. Majd csak lesz valahogy. Nagyon köszönöm az eddigi válaszokat mindenkinek!
jan. 10. 09:35
 27/27 anonim válasza:

#26 Szerintem a svédasztal jelleg nem kizárólag online érvényesül, hanem az élő ismerkedésben ugyanúgy létezik az a szemlélet, hogy "ha egyik nem felel meg valamiért, akkor majd jön egy másik". Élőben is nagyon sokan eltúlzott nagyvonalúsággal válogatnak.

Külső és felületes szempontok alapján elvetik sok ember megismerését, pedig akár működhetne is velük, ha esélyt adnának. Ezek egy része akár még reális is lehet, mert ha valakinek nagyon nincs "gusztusa" egy adott tulajdonságot elviselni a másiknál, akkor azzal igen valószínű, hogy nem fog tudni mélyebb kötődés kialakulni akkor sem, ha lelkileg gyönyörű és tökéletes.

Az már nagyobb gond, hogy ezt sokan annyira túltolják, hogy más nézőpontból közelítve az már aránytalannak és irreálisnak tűnhet. Ettől még a saját nézőpontjukból akár megalapozott is lehet. A döntő kérdés meg a válogatási szempontok működőképessége. Vajon tényleg azokat szűrik-e ki ezzel, akiket kéne és akik átjutnak ezeken a rostálási szempontjaikon vajon tényleg jobb választásnak bizonyulnak-e, mint akiknek esélyt sem adtak.

A net csupán ráerősít erre az amúgy is létezők jelenségre azzal, hogy a következőre még annyit sem kell várnod, hogy valaki mással találkozz élőben, mert egy lapozás után máris ott van más a randi appban, még könnyebb gyorsan és elhamarkodottan dönteni. Mivel a neten az élő ismerkedéssel szemben egyáltalán nincs személyes találkozás és ismerkedés, még arra sincs szükség, hogy udvariasságból nemet mondj, valami kamu érvet bemondj, hogy miért nem, mert egy balra húzás, üzenet válasz nélkül hagyása megkímél a kellemetlenségektől.

Pont emiatt az élőben és neten egyaránt létező felületesség miatt gondolom úgy, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem érdemes első körben kitenni, hacsak nem eleve egy szigorú szelekciós elvnek szánod, mert neked van annyira fontos, hogy ha ez nem stimmel, akkor úgyse kezdenél valakivel.

Lehet neked az a megközelítésed, hogy márpedig első körben legyen deal breaker hogy elfogad így vagy sem, de nagyobb eséllyel fog embereket elriasztani, mint nem. Főleg akik nem is találkoztak még halláskárosulttal, azok nem tudják elképzelni sem, hogy őket mennyire érintené egy ilyen probléma. Feltételezések, érzések, félelmek alapján hoznának döntést, nem valós és megalapozott tények alapján. Azzal, hogy te kiírod magadról, saját magad növeled meg ennek a tényezőnek a súlyát, hiszen ha annyira fontos, hogy szerinted ezt ki kell írni, akkor nyilván jelent ekkora problémát, hogy előre közölni kell.

Ezzel szemben, ha te nem helyezel ekkora hangsúlyt rá, akkor a másik sem biztos, hogy fog. Ha pedig már ismer téged valamennyire, akkor valószínűleg egyéb tényezőket sokkal nagyobb súllyal fog kezelni, mint ezt. Főleg, ha érdemben nem érzékeli akadályozó tényezőnek, akkor jobban tudja helyén kezelni és valós súlya szerint mérlegelni.

jan. 10. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!