Lányok! Ti örülnétek, ha egy srác leszólítana titeket, odamenne hozzátok a buszon, villamoson, utcán, stb helyen ismerkedni?
Előfordult már olyan, hogy leszólítottak.
Megmondtam neki, hogy nagyon kedves tőle, és igazán jól esik, de van valakim. (Tényleg volt, nem csak kifogást kerestem.)
Ha épp szingli lennék, és nem lenne kiszemeltem, és valaki normális stílusban leszólítana, akkor beszélgetnék vele egy kicsit, hogy van-e valami közös bennünk, és ha igen és szimpatikus, akkor adnék egy esélyt.
Én alapvetően egyetértek meg megértem azokat a lány válaszolókat akik nem szeretik ha leszólítják őket ilyen helyeken. Nem is amiatt kérdeztem, hogy csináljam e, mert pl én se akarnám hogy utcán megyek valahova, aztán valaki rám pályázzon
Viszont #30.
"Más a helyzet, ha megvan az ismeretség, mondjuk egy munkahelyen, vagy ha valakivel rendszeresen együtt utazok és felvesszük egymással a szemkontaktust, stb"
Nekem ez a mondatod egy kicsit álszentté teszi az egész dolgot... Szóval azért mert szemezgettek a buszon, semmivel sem lett jobban az ismerősöd mint egy random ember az utcán. Semmivel nem tudsz róla többet. Így inkább az jön le, hogy ha egy szintén idegen, de félisten Brad Pitt menne oda hozzád aki nagyon bejön külsőre, az jajj de jó, ha meg valaki olyan aki nem tetszik annyira külsőre, akkor ő meg mit képzel, te éppen mész valahova...
#29, 30: Hogy hol írtátok? Mondjuk az előző kommentjeitekben, amelyek tele vannak paranoiával, előítélettel, általánosítással és férfigyűlölettel. Nagyjából úgy állítjátok be a dolgot, mintha minden férfi csak erőszakoskodni meg gyilkolni akarna, aki megszólít titeket az utcán. És ahogyan korábban is írtam, nektek tényleg jobb, ha inkább nem ismerkedtek senkivel, és azt hiszem, nekünk is jobb. Már csak azt tudom javasolni, hogy viseljetek valami feliratos pólót, amiről már messziről látszik, hogy jobb elkerülni benneteket.
#29: Te kis méregzsák... A neten ismerkedést úgy gondoltam, hogy ha utcán megszólít téged valaki, akkor nem kell azonnal randira menned vele. Elérhetőséget cseréltek (pl. facebook, insta, telefonszám), ott beszélgettek, aztán találkoztok. Ennyi. Bár aki ilyen idegbeteg, mint te és a társaid, az tényleg jobb, ha megkíméli magától a férfiakat.
"azt mondtam, hogy akik eddig utcán leszólogattak, azok ilyenek voltak." Ha a 26-os kommentedre gondolsz, akkor ott egy szóval sem írtad ezt, ott azt írtad, hogy nem tudod lekoptatni a rád akaszkodó faszikat, azt viszont nem írtad le, hogy szerinted van normális is. A mondókádból gyakorlatilag arra lehetett következtetni, hogy minden pasi disznó és idióta.
Én valahol megértem azt is ha valaki nem akar buszon - metrón - gyakorikérdéseken stb ismerkedni random emberekkel, csinálja ott ahol neki komfortos. Viszont le lehet ezt reagálni normálisan is, kultúra meg ilyenek.. "ne haragudj, de van valakim" vagy "aranyos vagy, de most nem szeretnék ismerkedni" és társai... Épesszű ember ezt el is tudja fogadni, aki meg nem hát... na azt tényleg jobb elkerülni.
Én személy szerint nem szoktam ismeretlen lányokhoz csa kúgy odamenni (hol van nekem annyi önbizalmam.. :D), de kicsit amolyan 22-es csapdájának érzem a helyzetet. Alapból van egyfajta nyomás a fiúkon hogy kezdeményezzen, szólítsa le a lányt, de ha meg erőt vesz magán és odamegy akkor mit képzel.. szóval nah, fiúknak és lányoknak egyaránt kellemetlen tud lenni a helyzet, ezt oda-vissza figyelembe vehetnénk.
Akik még mindig nem értik, hogy mi ezzel a baj, azoknak ajánlom, olvassák el ezt a cikket: [link] Van benne egy releváns rész:
„Hozzám jöttek már oda boltban, az utcán és szórakozóhelyen is. Egyrészt respektálom, hogy van bennünk ennyi bátorság, hogy odalépjenek hozzám. Ugyanakkor nekem kicsit kényelmetlen, és én ezért nem szeretem. Jólesik nagyon, meg imponáló, de még soha nem lett ezekből a leszólításokból kapcsolatom. De ha valaki úgy jött oda hozzám, hogy már legalább látásból ismertük egymást és már beszéltünk három szót az életünkben, akkor könnyebben megnyílok én is, és sokkal szívesebben is találkozom az illetővel”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!