Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Nők, tudtok mesélni arról,...

Nők, tudtok mesélni arról, hogy ez mitől red flag?

Figyelt kérdés

Tényleg nagyon sokat gondolkodok ezen és tudom, hogy nekem kellene változtatni. Csak úgy érzem, hogy ha változtatok, az már nem az én személyiségem.

Szóval a covid előtt bevonatoztam minden egyes nap Budapestre a munkahelyemre. Borzasztó fáradt voltam, elegem lett. Nem igazán akartam sosem Bpn élni, de tudtam, hogy az albérlet fizetése nem logikus, illetve olyan munkahely nincs máshol, ami a szakmámba illeszkedik, ezért vettem egy lakást Budapesten, a kisebb részét hitelből fizettem. Benne is laktam pár hónapot, aztán jött a covid és megszűnt a munkahelyem, így nem akartam Bpn maradni. Azóta távmunkában dolgozok.

Na és itt jön a köztudottan red flag dolog: a szüleimmel élek. Ennek több oka is van. Az egyik az, hogy Budapesten én csak egy kis lyukat tudtam venni, aminek se erkélye, se kertje nincs, 23 m2 az egész. Ezzel sem lenne akkora gond, ha barátaim lennének Budapesten, de nem ott jártam egyetemre, és elég keveset dolgoztam ott helyileg. Szóval ahhoz, hogy én itt fent lakjak, vállalnom kellene a közel 0 szocializációt. Legfeljebb boltba tudnék eljárni, meg esetleg valami közösségi hobbit bevállalni. Ahol ismerkedni lehetne, az talán a salsa/bachata, amire jártam, de nem jött be. A kendó jobban érdekelne, de ott nem hiszem, hogy túl sok nővel összefutnék. Koncertekből talán évi 1 van, ami igazán érdekel, de azért ez a gyakoriság nem fog hozzásegíteni ahhoz, hogy megismerjek valakit. Szóval valószínűleg éveken át a budapesti kis lakásban a falakat bámulnám.

Vidéken a szüleimmel egy kertes házban élek. Ez legalább egy jóval nagyobb ház és azért legalább pár mondatot tudok váltani emberekkel. Itt viszont velem egykorú nők sem igazán vannak, minden régi ismerősöm rég elköltözött innen.

Próbálok online ismerkedni, de elég nyilvánvalónak tűnik, hogy ez az 1 órára élés Budapesttől, ráadásul az, hogy a szüleimmel élek, egy óriási nagy red flag, hiába teszem mindig hozzá, hogy van Bpn lakásom (amit amúgy én vettem).

Úgy látom, hogy az egyetlen kibúvó ebből az lenne, hogy felköltözök a lakásomba Bp-n, és vagy bevállalom azt, hogy akár hónapokon át a 4 falat bámulom, amíg egy társkeresőn lesz olyan, aki ismerkedne velem. Ez tűnik megvalósíthatóbbnak.

Vagy teljesen szakmát váltok (ami végtelen idő, mire a velem egykorúak tapasztalati szintjére húznám fel magam kezdőből), amihez jobban kell személyes kapcsolatokat kialakítani, így elviselhető lenne a kisméretű lakás is.

Tényleg le kellene nyelnem a békát és kaparni a falat magányosan fél évig vagy akár néhány évig egyedül Budapesten ahhoz, hogy lehetőségem legyen ismerkedni? Miért nem jó a nőknek az, hogy randi mondjuk 1-2 hétvégén és ha többet szeretne, akkor felköltöznék és gyakrabban tudnánk találkozni/összeköltözni?

32F

2024. jan. 2. 11:44
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

10-es:

Főleg azért reklámozom, hogy van lakás, hogy ne azt gondolja, hogy mamahotelben élek teljeskörű kiszolgálással.

Alapvetően csak azt hangsúlyozom ezzel az infóval, hogy amúgy rendesen dolgozok.

Nem lenne muszáj ebbe költözni, de mint opció, általában megemlítem, hogy tudja a másik, nem a szüleimmel kéne együtt élnie.

2024. jan. 2. 12:30
 12/27 anonim válasza:
Ez korrekt, de kevés infó rólad. Fontos a lakhatás, de miért gondolod, hogy pont ez a red flag, nem értem.
2024. jan. 2. 12:34
 13/27 anonim válasza:
Csak kíváncsiságból, milyen szakmád van amivel csak Budapesten tudsz elhelyezkedni?
2024. jan. 2. 12:34
 14/27 anonim válasza:
Szerintem ebben a felállásban nem az a probléma hogy a szüleiddel élsz, elvégre képes voltál egyedül megállni a lábadon, van egy külön lakásod is, ezzel már leelőzted a sztereotíp mamahotelben élőket, de valószínűleg akikell össze sikerült eddig jönnöd azoknak a gondolatmenete ezen fennakadt. Azt is teljesen elfogadhatónak tartom, ha valaki hasonló okokól a szüleivel él, de persze fizet "lakbért", besegít a házimunkában és a saját dolgait maga finanszírozza, ezáltal nem minősül mamahotelnek. Ez egyáltalán nem ritka sem megvetendő, majd ha lesz okod kiköltözöl, főleg ha a szüleidet sem zavarja.
2024. jan. 2. 13:05
 15/27 A kérdező kommentje:

13-as:

Privát üzenetben írom meg, mert nem akarom, hogy ismerősök esetleg beazonosítsanak, annyira ritka munkáról van szó.

2024. jan. 2. 13:09
 16/27 anonim válasza:

Szerintem túlgondolsz dolgokat. Pl nem hiszem, hogy ha valaki akar, ne tudna pár barátot összehozni magának Pesten. Csak ahhoz aktívabbnak kell lenni annál, mint amit teszem azt most csinálsz. Szerintem sok hozzád hasonló ember van, akinek valamiért nincsenek/kikoptak barátságai és nehezen tud újakat szerezni. Én sok olyan embert is ismerek, akik vidékről jöttek ide tanulni, szóval nekik is el kellett kezdeni ismerkedni a 0-ról. Csomó lehetőség van rá, de úgy látom, te kicsit inkább problémázni szeretnél.

A másik, hogy ha tinderen ghostingolnak, azt nem feltétlen kell komolyan venni. Olyan szinten, hogy biztos a lakás miatt van. Nem lehet tudni, lehet azon kívül is valami oka, vagy épp semmi oka nincs, hisz manapság rengetegen csinálják ezt. Nőként is sokszor eltűntek a pasik, pedig én no ego, de olyan típus voltam, akit nem nagyon szoktak mások kioffolni. Inkább nekem szokott valami gondom lenni az adott pasival. Szóval szerintem túlgondolod ezt az eltűnős jelenséget.

És akkor az én véleményem a helyzetről: szerintem semmi gond nincs azzal, aki otthon lakik. Manapság vagy 50 évesen veszel lakást, vagy örökölsz egyet. Szóval te még tök ügyes voltál, hogy sikerült venni valamit. Szerintem az sem gond, hogy nem palota. Lényeg az, hogy saját és van hova menni. Ez nagy biztonságot ad szerintem. Albérletet fizetni csak azért, hogy ne legyen ciki szülőkkel élni, szerintem se nagyon éri meg. Egy átlagos fizuból. Aki keres mondjuk 500-600k felett, arra azt mondom, hogy már lehet nézelődni, bár ennél a fizunál még mindig jobb ötlet lenne inkább félretenni azt a havi 150-180k-t. Ha 1 millió fele keresel, akkor ki lehet dobni az ablakon az albi pénzt, mert amellett is bőven tudsz félretenni. Én legalábbis így gondolkodom.

Az egyik exem, akivel beszélőviszonxban maradtunk, 29 éves és otthon él (pesten). Pedig 900k körül keres. Mindent félretesz, amit csak tud és szeretne lakást venni. Szerintem ez nem ciki. Persze nem sok kedvem lenne a szüleivel dumálgatni az ebédlőben szex után, ezt aláírom:D Viszont egy olyan nőnek, aki saját lakásban vagy albiban lakik, elviekben nem lenne akkora gond a te helyzeted, hisz mehetnél hozzá is. Nekem van lakásom és így gondolkodok. Összeköltözhetünk nálam is, ha úgy alakul. A te kis lakásodat meg felújítva kiadjuk.

A randizás az elején persze nehézkesebb tud lenni, de 1 óra táv az amúgy kb semmi. Ha a hétvégéket együtt tudjuk tölteni vagy heti 2 találkozó összejön, az már szerintem teljesen oké. Úgyis mindenki dolgozik, főz, mos, takarít, bevásárol stb a többi időben. Felnőtt párkapcsolatokban nehèz sokat együtt lógni. Kb az összeköltözés a legjobb szerintem

Munkaváltás: emiatt hülyeség komplett karriert váltani, főleg ha jól is keresel. Szerintem ezt vessük is el

26N - Bp

2024. jan. 2. 13:17
 17/27 anonim válasza:
Szerintem nincs feltétlen gond veled. A red fleg ilyen esetben szerintem nem helytálló, hisz leírtad (lehet nekik is lekéne, bizonyos szinten kell egy kis "magyarázkodás" hogy kerekebb legyen a másik fejében a történet) hogy miért ez a helyzet. Általánosítva a tipikus olyanokat akik az anyjával és tényleg tutyimutyi minden játszik azokat én is elitélem. De valahol meg is értem őket hisz nem a gyerek tehet erről a helyzetről, inkább a szülő mert ő van a legközelebb érzelmi, kommunikáció, szociális készség kialakulásába, és ha ezekből akár egy is megromlik borul a kártyavár. De ez egy másik témába foglal helyet. Szerintem neked egy megértő és tényleg csupaszív személyre van szükséged. Én azt mondom add meg az esélyt nem kell töviről hegyire mindent elmondani, de a témát nagyjából vázold fel az eljövendő esélyeknek. Lesznek akik majd kinevetnek, játszadozni fognak, de hiszek benne hogy végül fog maradni aki végig megért és melletted lesz akár egy baráti viszonyban amiből később komoly is lehet. Ez egy olyan élethelyzet amin nem igazán tudol változtatni és nem a várostól függ, aki annyira pestet hajtja az egy pénzéhes szuka. Aki igazán érdeklődik feléd az nem lesz ilyen. Egy pl. egri városba is ellehet az ember ha van normális állása és igaz szerelme.
2024. jan. 2. 13:25
 18/27 anonim válasza:
Nekem te egy önálló embernek tűnsz, akinek vannak tervei. Teljesen más az, ha valaki azért lakik a szüleinél, mert kényelmes neki, hogy anyuci-apuci főz-mos-takarít rá, mint a te eseted, amikor ennek anyagi okai vannak. Nyilván, ha megismerkednél valakivel és eljutna odáig a kapcsolat, hogy összeköltöztök, akkor ketten már tudnátok egy nagyobb lakást bérelni vagy venni. Szerintem normális ember számára ez nem red flag. Aki meg elakad ott, hogy ha a szülőkkel laksz, akkor biztosan anyuci kedvence vagy és hiába mondasz bármit, nem érti meg, hogy nem így van, azt jobb is, ha hagyod a francba.
2024. jan. 2. 14:47
 19/27 anonim válasza:
Ha a jövőben (akár közösen) benne lenne, hogy Pestre költözz, engem nem feltétlenül zavarna
2024. jan. 2. 16:21
 20/27 anonim válasza:

Sok nőnek a mama hotel említése is red flag, kellemesen csalódtam hogy pl itt volt olyan nő aki megérti azt ha a pasi gyűjt. Ismerek olyan nőt aki nem volt ilyen megengedő kosár lett a vége.

Nálam is komoly gondok lehetnek mert én még csak el se jutok a találkozásig. Valószínűleg a stílusom nem elég jó. Lehet nálad is vmi hasonló van de nem akarom ki vetíteni rád a bajom csak egy tipp.

2024. jan. 3. 01:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!