Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Mennyire igaz az hogy már a...

Mennyire igaz az hogy már a balkánról érdemes barátnőt szerezni?

Figyelt kérdés

Nem rég egy ismerősöm mondta hogy ha valaki szép lányt szeretne aki nincs is elszállva magától, nem flegma és nem nagyképű akkor érdemes balkáni országokban szétnézni (mielőtt valaki lecsapná a magas labdát úgy értem még Magyarországnál is balkánibb ország), esetleg oda menni kirándulni, mint például Románia, Szerbia, Ukrajna, Bulgária stb. Aztán onnan kell ide haza költöztetni és sokkal normálisabbak, szerethetőbbek, mint a magyar lányok vagy nyugati szomszédaink. És hogy sokkal csinosabb lányok is hajlandóak szóba állni az emberrel. Ez mennyire lehet igaz?

Megspórolom az ilyen "Álmodik a nyomor" stb válaszokat, ha lenne társam akkor is ugyan olyan érdekes kérdésnek tartanám, és kíváncsi lennék mások véleményére. Esetleg olyan válaszát is várom aki pl Romániában él ő hogy látja?

2023. nov. 17. 23:15
1 2 3
 11/24 anonim válasza:
Nem ezen múlik. Én itthon is magas vagyok jó a dumám, ez akkor sem változik, ha kimegyek pl Romániába. De nem vagyok milliomos, aki bárkit megkaphat.
2023. nov. 18. 02:02
 12/24 anonim válasza:

Szerbiában élő barátom szerint a szerbek és a szerbiai magyarok is sokkal flegmábbak, nyersebbek és bunkóbbak alapjáraton magyarországi magyarokhoz viszonyítottan még akkor is, hogyha nincsen veled semmi bajuk. Szerinte a balkáni országoknál sokkal többet udvariaskodunk, nyalunk egymásnak a kelleténél, teljesen feleslegesen. Néha ő is szabadkozik, ha valami túl erősre sikeredik, igyekszik visszafogni magát, nehogy megsértsen valakit.

Az ukránoknak van egy olyan... büszke, öntudatos természete, tartása általában, amit az itteni, többségében szolgalelkű emberek megint csak automatikusan beképzeltségnek, elszálltságnak vesznek. Románoknál dettó.

Albán ismerősök mondták, hogy az ottani lányok simán leüvöltik vagy pofán vágják a barátjukat, ha más lányokkal flörtöl, nézegeti őket, és nem érdekli őket, hányan látják a jelenetet. Akinek egy kis flegmázás sok, annak ez fokozottan nem ajánlott. Bulgáriában nyaraláskor is láttunk hasonló attrakciókat.

A balkáni országokról elmondható, hogy a nőkről való gondolkodás, az elfogadott női szerepek nagyjából a magyarországi 50-es éveknek felelnek meg, de ez még nem garancia arra, hogy egy kezes, halk szavú mosogatórongyot kapsz, mert más általánosan elfogadott temperamentum járul hozzá.

Mint mindenhol, Magyarországon is akadnak nagyképű és flegma nők, de a 3-as gondolatmenetéhez becsatlakozva, a többségnek pont, hogy nulla önbecsülése van valójában. Még annak is, aki elsőre nagyképűnek és flegmának tűnik.

2023. nov. 18. 02:02
 13/24 anonim válasza:
Szerintem inkább jellem kérdése. Ha falusi lánnyal ismerkedsz,inkább képviseli a hagyományos női szerepet.Meghatározó lehet a szakmája is, hogy van e empátiája. Minden egyedi, neveltetés kérdése. Keress türelmesen és megtalálod. Akár boltban vásárlás közben is megfigyelhető milyen típusú,ha segíteni akarsz neki kicipelni amit vásárolt. Még mindig van aki úgy ismerkedik, hogy ha elejt valamit a nő, felveszed és szóbaálsz vele.😊
2023. nov. 18. 03:52
 14/24 anonim válasza:
Sokat járok az Egyesült Államokba mert egyrészt ott születtem, másrészt rokonok élnek kint. Na ahhoz képest itt Magyarországon szende szüzek vannak. Lehet csak rossz helyeken keresgélsz azért nem találsz senkit. Összességében vidéken alapból tradicionálisabb, szerényebb emberek laknak mint Budapesten, úgyhogy én a helyedben ott kezdeném. Szerencsére nekem sikerült kifognom egy normális értékrenddel rendelkező nőt itt Magyarországon is, de azt én is észrevettem hogy sajnos sok olyan van már itt is, akiket az USA-ban is kerültem. Balkáni lányokról nincs tapasztalatom, de Fülöp-szigeteken voltam pár éve nyaralni 3 hetet, és akkor randizgattam, mert sok jót hallottam az ázsiai nőkről. Nyilván 3 hét alatt nem lehet komoly következtetéseket levonni, meg lehet a legtöbb csak sztereotípia, de Délkelet-Ázsia az egyik legjobb hely ha tradicionális, házias gondoskodó barátnőt akarsz. Viszont ott a férfi szerep is más mint itt Európában. Ott elvárás hogy szülői beleegyezést kérj a randihoz is, ha együtt vagy valakivel, akkor elvárás hogy támogasd a szülőket is és ne is álmodj az 50/50-ről egy kapcsolatban. Ott valóban férfinak kell lenned a kapcsolatban, nem úgy mint itt. Cserébe viszont valóban barátnőd lesz, és nem úgy fogod érezni mintha egy férfival randiznál mint például az Egyesült Államokban.
2023. nov. 18. 05:18
 15/24 anonim válasza:
És nem értik az egyesek, miért népszerű fogalom a toxikus maszkulinitás... Úgy írsz a nőkről, mintha telefonvásárláshoz kérnél tanácsot.
2023. nov. 18. 05:52
 16/24 anonim válasza:

Lehet akár keresztény értékrendű is egészséges gondolkodású nő. (Nem mindenki és nem mindenáron hittérítő!)

Szét lehet nézni az egyházaknál, de nem gondolom, hogy az összeset számításba kellene venni. (Tényleg vannak szekták is!)

Persze fennáll a veszélye az elvont gondolkodás tartós berögzülésének, de hátha mégis sikerül olyan valakit "kifogni", aki mégis megfelel. (Életkorfüggő dolog is!)

Ha még fiatal valaki, könnyebben változhat - nyilván nem azonnal, hanem apránként. Valamiért a középkorúak ki szoktak maradni még mindig a számításból. Idősebbek nyugdíjas köröket alakítanak ki.

Csoportok létrehozásán nem gondolkodtál még kérdező? Én egy keresztény klubban találtam meg a jelenlegi társamat ugyan, de most már kezdek belefáradni az alkalmazkodásba. Rájöttem, hogy igen zűrös az élete.

Sehogy nem akar változtatni. Beszélhetek a levegőbe. (Pusztába kiáltott szó minden egyes lélegzetvételem már lassan.)

(Állítólag keresztény gondolkodású, de csak light-osan.) Inkább bulizik, "játszámázik" - ez nem mindig életkor függő.

2023. nov. 18. 06:27
 17/24 anonim válasza:
A romák Észak-Indiából származnak, utolsó.
2023. nov. 18. 07:45
 18/24 anonim válasza:

Ahogy Bulgáriában voltam, voltak szép leányzók el kell ismerni, a nyelv lesz akadály.

Hajrá sok sikert

2023. nov. 18. 08:37
 19/24 anonim válasza:

Lengyelországban is gyönyörű lányok vannak.

Egyébként sokáig azt hittem nem tetszek senkinek és csúnya vagyok. Mondták is, hogy hát pedig ez nem igaz és nem értik miért nincs még barátnőm.

Aztán valaki javasolta, hogy ha látok egy szimpatikus csajt valahol akkor menjek oda és próbáljak meg kezdeményezni.

Hát nem bejött!?

Azóta már a feleségem :)

2023. nov. 18. 10:00
 20/24 anonim válasza:

Létezik egy "balkáni kultúra", vannak teoriák a balkáni nyelvi unióról, de mégis eléggé különböző kultúrák élnek ott.

Hol van a Balkán? Az egy földrajzi egység, Ukrajna és Magyarország nincs a Balkánon. Albánia, Bulgária, a volt Jugoszláv tagköztársoságok, de pl. tudtammal Trieszt és Románia egy része is a Balkán-felszigethez tartozik.

Egy Ljubljana és egy albán falusi csaj között ég és föld a különbség külsőben, életfelfogásban mindenben... bár lehet mindkettő "Hajde ciao"-val köszön el, ami egy török majd egy olasz szó.

Ljubljanában lehet csajozni, Tiranában sokkal nehezebb... talán azt mondhatjuk, hogy a szláv csajok szépek, és könnyen ismerkednek, talán a délszláv kultúrában kicsit egyenlőbbek a nők, mint nálunk. Koszovóban és Albániában egyértelműen elnyomotabbak.

Miből gondolod, hogy összejössz egy csajjal, és ő majd nagy hirtelen ide fog költözni? Miért nem te költözöl Plovdivba mondjuk, és akkor kapásból tudsz bolgár csajokkal ismerkedni?

2023. nov. 18. 11:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!