Leszbikus/Biszex roma lányok ti hol ismerkedtek, illetve milyen sikerekkel? Volt hogy elutasítottak csak mert roma vagy?
Üdv mindenkinek! Ismerkedni nem egyszerű heteroként sem , na de leszbikusként , és ráadásul még romaként is, plusz még Borsodi is vagy..háát.
Eddig magyar lánnyal voltam csak, de nem működőtt egyéb okok miatt. Kezdem elhinni hogy igaz a mondás: cigánynak cigány a párja.
gúnyos rasszista megjegyzéseket nem érdekelnek, nem az a kategória vagyok.
23/N
Ugyan én nem vagyok roma, de hogy ne csak rasszista meg LMBTQ-fób válaszok érkezzenek, hozzászólok.
Sajnos rendre a magyar leszbikus vagy biszexuális felhozatal sem különb sokszor, mint az eddig nyilatkozó heterók.
Számomra is megdöbbentően sok az olyan pl. leszbikus lány, aki ugyanazokat a konzervatív nemi sztereotípiákat büfögik vissza, mint a hétköznapi szexisták meg a politikusok. Sokkal beszéltem itt, aki szerint az a nő dolga, hogy gondoskodjon másokról és "otthont teremtsen", minden mozzanatában ott kell lennie a lágyságnak, kecsességnek, alázatnak, szolidságnak. Na, az ilyen attitűdű leszbikusok bizonyára a különféle etnikumok terén se vallanak naprakészebb elveket, mint egy negyvenes években élt háziasszony.
Nem veled / veletek van a probléma, csak ebben az országban többnyire azok sem túl edukáltak, elfogadóak vagy empatikusak, akik maguk is ki vannak közösítve valamiért.
6: egy leszbikus miért ne preferálhatná a hagyományos társadalmi nemi szerepeket??
Azért mert leszbikus, már mindenképp, mindenben genderhivőnek kell lennie?
#6 Az anarchista punkok ideológiája közel áll a szívemhez, szóval nem sértettél meg ezzel.
#7 A hagyományos társadalmi berendezkedés mondja azt is, hogy nemi elhajlása van vagy elmebeteg az a leszbikus, amiért nőkhöz vonzódik. A hagyományos nemi szerepek mondják azt, hogy a nők menjenek férjhez, rendelődjenek alá ennek a férjnek, és szüljenek, gyereket neveljenek. A hagyományos nemekről alkotott vélekedések mondják azt, hogy a nők kevésbé értelmesek és fegyelmezettek, mint a férfiak, ezért nem is érdemes próbálkozniuk azzal, hogy hasonló kaliberű eredményeket érjenek el, célokat tűzzenek ki.
Úgyhogy ez nem a genderhívőség elutasítása (a gender elmélet alapja pont az, hogy életpályamodellekbe és személyiségjegyekbe skatulyáznak bele embereket az alapján, hogy mi van a lábuk között, és ezt a hagyományos nemi szerepek formájában kezdték. A modern genderhívők csak "szélesítik" ezeket a már konzervatívék által kialakított skatulyákat. A magam részéről úgy gondolom, hogy inkább ki kéne vágni az összes ilyen skatulyát a p--csába, és mindenkinek önmagát adnia.), hanem puszta önellentmondás, önsorsrontás.
8 A hagyományos társadalmi berendezkedés semmi ilyesmit nem mond. Szélsőségesek mondanak ilyet, de a 2 nem ugyanaz.
Ez tipikusan a ló túloldala.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!