Hogyan szólítsak le valakit az utcán aki nagyon tetszik, de nem ismerem?
(Lány vagyok) Nekem volt ilyen, sőt fiatalabb koromban meg mégtöbb fiú is tetszett az utcán!
Én általában először felveszem vele a szemkontaktust, legalábbis keresem, aztán amikor észrevett elmosolyodok, elnézek, várok egy kicsit, aztán visszanézek. Ha ő is visszanéz rád, akkor valószínűleg tetszik neki valami benned, mert különben nem fordulna vissza. Aztán meg nyílván ha nem akarod úgy kezdeni a beszélgetést, hogy "Szia, én X/Y vagyok, téged hogy hívnak? Hova jársz suliba/dolgozni?" stb, akkor nekem egy jól bevált kérdésem a "Szia! Bocsi a zavarásért, de meg tudnád mondani, hogy mennyi az idő?". Ekkor általában válaszolnak, és innen már többfelé el tudod vinni a beszélgetést pl, hogy melyik busszal megy, (ha egy állomáson találkoztok) ottani lakos-e, vagy csak nyaral,esetleg máshonnan jött, nyílván ugye a suli, miért van itt, mit sportol, hobbik, család, stílusa stb. Innentől már tényleg rád van bízva. Én még egy dologra szoktam figyelni! Ha nem mondja, hogy siet, de ettől függetlenül folyton a telóját nézi, azon foglalatoskodik, akkor valószínűleg nem talál érdekesnek, bár ilyenkor érdemes ettől függetlenül rákérdezni, hogy fontos-e amit csinál vagy valamit. Ha ezután lerakja a telóját, és veled beszélget, akkor az azt jelenti, hogy pillanatnyilag fontosabb vagy neki, mint pl beszélgetni egy másik haverjával. Vagy csak bántja a bűntudat, hogy nem figyelt rád, ezért illedelmesen folytatni akarja a beszélgetést.
De tényleg végtelen a paletta amin tudsz kb bármit csinálni, ez csak az én példám. Remélem azért valamit segít!
11,ez így szokott menni:
-Szia,bocsi,nem tudod,hogy mennyi az idő?
-De,11.
-Ühüm,köszi.
-Ok.
-...
-...
Pont ezért írtam a buszos példát, mert ha ugyanazzal a busszal mentek, akkor lehet az hogy megkérdezed, hogy miért megy oda, vagy csak simán mellé ülsz a buszon, ha zsúfoltabb...
Persze ha valaki egy kicsit visszahúzótott típus az ismerkedésnél, ami sajnos a fiatalok többségére igaz, ha az olyasvalaki aki tetszik is neki, akkor szokott elsülni az a rövid "sablonbeszéd" amit te hoztál pèldának, ezért is hoztam több szituációt, hogy legyen miből válogatnia annak, aki megakadna ott ahol te abbahagytad.
Persze ebben teljesen igazad van, de én általában tovább tudom vinni a beszélgetést. Csak arra gondj, hogy ő is csak egy új ember akit kicsit meg akarsz ismerni, ne pedig az járjon a fejében, hogy "Úristen, ő a crushom! Mit mondjak??"
Igen, igazad van amit mondasz, de te is írtad, hogy 30 éves vagy. Azért 15-20 évvel ezelőtt nagyobb eséllyel kérdezték meg az időt, mint mostanság. Erre a telefonos dologra nem tudok mit mondani, de ha már elkezdesz vele beszélgetni, akkor már megvan az első lépés és nem egy újabb "Már megint nem mertem hozzászólni" érzéssel mész haza, hanem egy "miért nem beszéltem tovább vele?" érzéssel, bár őszintén nem tudom, hogy melyik a jobb 😅.
De ha pl maradunk a buszmegállós példánál és tegyük fel, hogy helyi és gyakran megy azzal, amivel ő is,akkor egyszer meg vagy ő, vagy az aki tetszik neki, de valaki legalább csak egy röpke "szia"-t fog egyszer köszönni ami szintén egy "level up-ot" fog jelenteni mindkét félnek.
Az a baj, hogy én helyes srácokkal inkább pályaudvaron vagy buszmegállóban találkoztam, úgyhogy nagyon más példám nincs...
Innentől inkább átadom a helyet a mostani tizen-huszon éveseknek. Végülis inkább az ő generációjuk
~(°ー°)~
16: hanem egy "miért nem beszéltem tovább vele?" érzéssel
Annyira cuki voltál, hogy ezt leírtad. ❤️ A mai napom ezzel a gondolatoddal te írtad meg a kedvenc mondatom. 🥰
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!