Kedves Lányok/Nők, Mi a véleményegek a magyar várfelújításokról, rekonstrukciókról? 31F
Legfurcsább ismerkedős kérdés evör.
Amúgy meg van szakmai vita, olvass utána.
Az (asszem UNESCO-s) műemlékvédelmi egyezménynek elvileg eleget kell tenni, az más kérdés, hogy sokszor nem vagyok biztos benne, hogy az újonnan hozzáépített részek látható megkülönböztetése megvalósul.
Arrogancia gőggel keverve.
Legjobb párosítás.
Imádni fogják a kolleginák.
Ja nem. :)
Sok sikert!
Na, már azt hittem találtam itt valakit, akivel lehet egy jót beszélgetni, már írtam volna a kérdezőnek, erre látom a 4. választ.... Oké, mégsem. :D :D :D
30/N
5# Csupán Hozzád igazodtam :)
7# Őszintén sajnálom. Változhat még?
6# Nagyon szimpatikus! Szerintem is jó, ha áldoznak a nemzeti építészeti örökségre. A viták abból is erednek, hogy pl. ki mit ért rekonstrukción: földig rombolt vagy elhordott szárny teljes újjáépítése sokaknak túl merész. Ugyanakkor a pusztulás mértéke miatt ez gyakori dilemma, talán kevesebb a kisebb kiegészítéssel ápolható középkori épület.
8# Jogos, a legjobb a konkrétum! Pl. érdekelne a véleményetek a Diósgyőri és a Regéci várról. Az előbbi elég szép arányban maradt fenn, ahhoz képest építik, a másikat feltámasztották (?) a térdig érő történelemből.
#9 Hát, eléggé lejárattad magad, de mondjuk azt is figyelembe kell venni, hogy a gyakori néha olyan oldalát hozza elő az embereknek, ami csak itt nyilvánul meg és élőben vagy más felületen soha. :D Így alapvetően ennyiből nem tudhatom, milyen ember vagy, milyen veled beszélgetni, de ha privátban nekem olyan stílusban írnál, mint amit itt a hármasnak válaszoltál, tiltanálak.
7. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!