Hogyan lehetne ezt a blokkot feloldani?
35 éves elvált férfi vagyok. Mostanában kezdtem el újra ismerkedni és volt pár randim.
A volt kapcsolatomban az exem kifejezetten szubmisszív személyiség volt, nem volt ambiciózus, megcsinálta a "kötelező" dolgokat, de az ő élete célja csak a gyerek volt, semmi más. Nem volt hobbija, saját érdeklődési köre, saját társasága. Ez mindig is kicsit zavart engem és emiatt kevésbé tudtam rá felnézni, de őszintén szólva valahol kényelmes is volt.
Kicsit beképzelten is hangozhat amit írok, de volt egy pár randim és ahol ugyanezt éreztem más lányoknál is, ott nagyon laza voltam, nagyon jól telt a randi. Viszont volt pár olyan találkozóm is, ahol hasonló habitusú (ne gondolkodj végletekben, nem karrierista), ambiciózus, motivált, "pezsgő" személyiségű lányokkal találkoztam és egyrészt éreztem magamon, hogy sokkal kényszeresebben próbálom lenyűgözni a másikat, másrészt mindig szomorú érzéssel jöttem el a randikról, hogy "na, ilyen párom nekem sosem lesz, biztos nem lennék neki soha elég". Pedig ha belegondolok jobban, akkor pont, hogy azt éreztem, hogy nagyon egy szinten vagyunk mindenben és talán csak ez ijeszt meg, hogy nem tudom, hogy hogy tudnék valakivel együtt élni, aki hasonlóan proaktív, mint én. Papíron elvileg ez kéne, hogy legyen a legjobb felállás, ahol 1+1 az 3, de egyszerűen be vagyok tojva.
Hogy lehet ezen felülemelkedni?
Jártam pszichológushoz a válásom alatt/közben és azt gondoltam rendben van az önbizalmam, de úgy fest mégsem oké valami.
szerintem tudat alatt nem akarhatod, hogy ilyen párod legyen mert magadat nem tartod eléggé jónak/sikeresnek, úgy érzed kevés lennél egy ilyen nő mellé. illetve beleszoktál abba, hogy az előző párod mellett te irányíthattál.
próbáld elengedni magad, jót fog tenni ha olyan párod lesz aki mellett “pihenhetsz”.
1: He?
2: Feltehetően igazad van, pedig ha hátradőlök, akkor azt mondhatom, hogy rendben vagyok magammal. Két prosperáló vállalkozásom van 10 és 12 éve, saját lakás, új vállalkozás ötletek, stabil emberi kapcsolatok (barátok, család) - most majd valami pszichológus kielemez, hogy mi milyen sorrendben jött fel -, magammal is foglalkozom mentálisan és fizikailag is, szóval egyenes derékkal járok az utcán.
És mégis, jön egy olyan nő, aki az én kaliberem és megremeg a térdem.
Valószínű igazad van és megszokás kérdése és nagyon új lenne ez, és mint minden ismeretlentől, fél az ember picit.
A "pihenés" viszont relatív. Én nagyon sokat "pihentem" az exem mellett, mert kényelmes volt, hogy én irányítottam. Persze mindig imádtam volna, ha néha kicsit átveszi ő a kezdeményezést, ő lep meg, stb. Most meg, hogy lenne lehetőségem hasonlóan agilis lányokkal ismerkedni, be vagyok tojva. Furcsa dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!