Mennyire nehéz darkos lányokat találni, akik kemény elektronikus zenéket hallgatnak?
Miért, akkor mi a kemény zene? :D Gondolom begyöpösödött metálos lehetsz, akinek fogalma sincs az elektronikus zene világáról. (Azért sejtem, mivel én is ilyen voltam)
Egyébként 4 év metál hallgatás után tértem át elektronikus zenére, és az utolsó 1 évben már tényleg csak a legdurvább metál műfajokat hallgattam (slamming deathcore, black metal stb.), de fél év raving után rájöttem, hogy a metál csak próbál durva, sötét, sátánista stb. lenni, de valójában az EDM egy sokkal sötétebb kultúrát rejt a jéghegy csúcsa alatt, de ezt aki nem tapasztalja meg, az úgysem fogja elhinni, régi metálos haverjaimnak is meséltem, de csak nevettek... :D
Az meg, hogy a darkos lányok nem hallgatnak ilyeneket, egyáltalán nem igaz, például rave bulikon is az emberek 90%-a feketében van, és mainstream bulikkal ellentétben ezeken az eseményeken több a lány mint a férfi ahogy észre vettem.
Az előző barátnőm is egy fekete hajú, tetovált, piercinges lány volt, aki csak feketében járt, és kb. csak a fent felsorolt műfajokat hallgatta.
Akiket darkos lányoknak hívnak, azok általában black metált, doom metált vagy gothic zenét hallgatnak.
Mutass elektronikus zenét ami kemény, és elhiszem. A metál nem próbál kemény lenni, nem ez az értelme, inkább érzelmeket ad át, ettől függetlenül a legkeményebb műfaj. Az elektronikus zene nagyon messze áll tőle és ugyanaz a dal is sokkal kevésbé lenne kemény elektronikusra átkomponálva, mert amiket általában hallottam azok a basszussal próbálták kompenzálni, hogy mennyire egyszerűek és a közönségnek nincs is igénye komplexebb dallamokra.
Bárki beöltözhet, ahogyan akar, viszont a dark műfajok listáját itt láthatod:
Most komolyan beküldesz egy zenével kapcsolatos wikipédia linket, és el is hiszed amiket ott írnak? :D Keress rá bármelyik kedvenc bandádra hogy milyen műfajú zenét játszanak, a wikipédia szinte biztos hogy hülyeséget fog írni, nem egyszer írta már a szeretett deathcore bandáimra hogy rock, black metal, stb. Innentől kezdve én nem igazán hinnék neki, ha zenéről van szó.
Egyébként meg ha nem vetted volna észre, még ebben a listában is vannak elektronikus műfajok (Dark Ambient, Darkpsy, Dark Electro, Darkcore stb.)
"amiket általában hallottam azok a basszussal próbálták kompenzálni, hogy mennyire egyszerűek és a közönségnek nincs is igénye komplexebb dallamokra."
Ez úgy ahogy van fszság, lehet, hogy amit te hallgattál az éppen egy igénytelen zene volt, de az elektronikus zene is tud végtelenül komplex lenni, és semmivel sem könnyebb az "előállítása", attól hogy hangszer nélkül készülnek. Lehet, hogy a producernek nem kell tudnia hangszeren játszani, de cserébe sokkal jobban kell értenie rengeteg más dologhoz, mivel a zene minden részét ő csinálja egyedül.
Egyébként ezek a műfajok nagyon "megnyílnak", ha elkezded érteni őket. Mivel ezekben a zenékben általában nincsen szöveg vagy ilyesmi, így magára a zenére kell figyelned, ami sokkal élvezetesebb lesz, ha értesz is hozzá valamennyire, így hallod hogy a készítő hol milyen megoldásokat használ és miért, illetve azt is meg tudod ítélni, hogy mennyire igényes a munkája. Sok emberben ez nincs meg, ezért gondolják azt, hogy az elektronikus zene egyszerű.
Ha érdekelnek zenék:
[link] (A kedvencem, egyszerre tartom gyönyörűnek és keménynek, ráadásul ez tényleg felsőkategóriás zene elég bonyolult zenei megoldásokkal, amiket akkor vesz észre az ember ha van egy minimális alkotói rálátása, így sokkal "értékesebbé" válik az egész)
[link] (A kedvenc sötét pszichedelikus zeném, egyébként a darkpsy-t és a sima psytrance-et egy végtelenül bonyolult műfajnak tartom, elég csak ezeket a lead-eket hallgatni bennük, szinte folyamatosan váltakozik a hangjuk több szempontból is, ami rohadt sok automatizálást igényel a track-en, ráadásul kreatívnak is kell lenni, mivel pszichedelikus zene és rengeteg elemet tartalmaz)
[link] (Industrial hardcore, szerintem a leggyönyörűbb zene ebben a műfajban, ráadásul magyar zene)
[link] (És az öreg kecskeáldozós Industrial, sötétebb tematikájú rave bulikon ilyenek mennek általában)
Valóban, amikor gépről nyitottam meg, csak az alkategóriákat láttam, én voltam balfasz, bocsi :DD
Amúgy ha nincs zenei előképzettsége, nem hiszem hogy élvezhetőt tudna alkotni, maximum ha nagyon nagy zseni, de az előképzettséghez hozzátartozik legalább 2 hangszer megtanulása.
Nem csak metált hallgatok, jazzt és komolyzenét is, leginkább a komolyzenére jellemző hogy nincs benne semmilyen vokál, úgyhogy én tudom élvezni a 100% instrumentális dolgokat, vannak még ezek a kelta stílusú zenék, ahol vagy egyáltalán nincs emberi hang, vagy csak ilyen hu-há:
https://www.youtube.com/watch?v=06H_6oI4EK4&list=RDQMGvPvHgJ..
Persze, hogy érdekelnek, más műfajokra is nyitott vagyok, max nem tetszik.
Hát elsőben van ének, azt hittem azért írtad amire előbb reagáltam, mert nincs. Erre nem mondanám, hogy kifejezetten kemény, nekem inkább ilyen posztapokaliptikus érzésem van tőle. Jó hogy van benne váltás, de nekem nagyon monotonnak tűnt az az effekt. Nem tudom mi a neve, kb 200BPM-el megy 8 utána megszakítja kettő gyorsabb effekt, valószínű tudod mire gondolok. Ugyanaz a hangmagasság van végig, ezért nem is dallamos. Meg van benne egy másik effekt, olyan mint amikor a jackes hangszórót dugod be a gépbe és elkezd recsegni, azt kifejezetten kellemetlen hallgatnom.
Második már keményebb, de még mindig nem kifejezetten kemény, ami nem probléma nem is az a lényeg, viszont nekem ez is túl monoton. Hiába változik a háttérben az effekt, de 1:37-től szinte végig ugyanaz a basszus. Viszont ez már tényleg jobb, nem hallgatnám önszántamból, de nem az a gagyi diszkós techno.
Harmadik olyan kicsit, mint egy operett a beszéd miatt, a zongoradallam tetszik, viszont van benne az a kb 180BPM-es effekt, az olyan mintha egy alumínium kukásfedőt vernének, az nem tetszik.
Bocsi hogy így fejezem ki magam, de a negyedikben az a 160BPM-es effekt olyan, mintha valaki egy fém konténert verne egy baseball ütővel.
Keményebb alatt ilyesmire gondoltam, itt 1000BPM felett lehet a leggyorsabb pergés ami valszeg lábdob, de én telefonnal ki sem hallom, csak fejhallgatóval, mert egybeolvad:
https://www.youtube.com/watch?v=oBudUVu5j1g
És mégis megőrzi a dallamot
De mutatok példát szerintem milyen egy komplex. Bár lehet neked az ének miatt nem tetszik majd, viszont az ilyen típusú zenéket nem érzem monotonnak, folyamatosan változnak, úgyhogy nem olyan könnyű megunni.
https://www.youtube.com/watch?v=dkqyyUTCMUQ&t=280s
Dalszövegeknél sem szeretem a sok ismétlést, azért nem is hallgatok már Hobot vagy Intim torna illegált.
Az mindenképpen pozitív amúgy hogy nincs túltolva a basszus, mert eddig csak olyat hallottam, bár lehet a szórakozóhelyeken nyomják fel annyira, kitudja.
Visszatérve az eredeti témára, csak olyan lány jöhet szóba, aki technos? Dark metálos lány nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!