Ha egy 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező és csak tanfolyam által elvégzett szakmunkás végzettségű férfi találkozik egy egyetemet végzett nővel , akkor mennyi az esélye hogy abból hosszútávú kapcsolat lesz ?
Nagyon szépen köszönöm a biztatásokat , nem ere számítottam .
Amit észre vettem magamon , az az hogy vannak bizonyos területek , melyeket könnyebben jegyzek meg , ilyenek pl: a nevek és az emlékek a régen megtörtént múlt .
Vannak amelyek nehezebben mennek , ezek a számok , és logikai feladatok .
Gyermek koromban sokszor megvertek szüleim a rossz tanulmányi eredményeimért , ahogyan a tanárnő is általános iskolában .
És annak ellenére hogy volt mikor még az esti mese helyett is tanultam , általában este 7 - 8 óráig , nem tudtam többet produkálni a kettes osztályzatnál .
Nagyon szomorú és csalódott voltam és szégyelltem is magamat .
Ehhez képest voltak osztálytársaim , akik szuper gyorsan tanultak meg szinte bármit , délutánonként még jutott idejük játszani is kicsit és másnap az iskolában , ötös osztályzatokat produkáltak .
A mai napig sem értem , hogy ezek a volt osztálytársaim , miért vagy hogyan voltak képesek ere a bravúros teljesítményre ?
Az iskolában nagyon sok tanár leírt engem , néhányuk hála istennek azért akart segíteni rajtam , legalább is éreztem a segítő szándékukat .
Valamint amennyire sikerült képeznem önmagamat , annak köszönhető minden , amit eddig elértem , ami tudom , nem sok .
Nem adom fel ,könnyen , nem az a típus vagyok pl: 30 éves koromig nem tudtam kiejteni az ( R ) betűt , nagyon zavart és idegesített egyben , de sok éven át próbáltam kiejteni , sokat gyakoroltam , még végül sikerült .
13 és 14 !
Én sajnos nem tudok 100% ig egyetérteni az állás pontjaitokkal .
Mert van aki tehet róla és van aki nem .
Ismerek olyan embereket , köztük kollégámat is , aki simán lepipálja bármelyik főnököt a számolásban .
Aki diák éveiben megnyert számtalan országos matek versenyt , valamint szinte minden tantárgyból , kiváló volt .
De még is a kollégám , szakmunkás , pedig akár Doktor is lehetett volna , csak fiatal diák lévén , inkább csajozott , mint sem hogy tanult volna tovább .
Valamint ismerek olyan embereket is , akik tanultak , minden órán ott voltak az iskolában , de mégsem végezték el még a 8 általánost sem .
Mert egyszerűen a felfogásuk (0) .
Vagy mert nem tudják hosszútávon raktározni , tudásukat .
Én még is megértem magamat velük és tudok velük kommunikálni , viszonylag értelmesen , csak az ő nyelvükön .
Ehhez első sorban az kell , hogy ne úgy közelítsek feléjük , hogy érezzék azt , hogy számomra ők egy alacsonyabb , elmaradottabb színvonalat képviselnek , ne azért menjek oda hozzájuk hogy megalázzam őket , hanem azért , hogy szót érthessek velük .
Ezt könyvből megtanulni , nem lehet , ehhez emberi méltóság kell !
16/ Nagyszerű dolog , amit elértél , főleg hogy munka mellett csináltad végig és tényleg , ehhez csak gratulálni tudok .
Talán az elszántságom miatt érzem úgy , hogy nekem is sikerülhetett volna estin az érettségi .
De amikor a tanár azt mondja , hogy hagyjam abba mert én taníthatatlan vagyok , meg állandóan hangosan ki nevettek a "diák társaim is , ha feleletkor valami baromságot mondtam , + olyan munkaköröm van , ami mellett " lehetetlen bármi mást is csinálni és akkor még nem említettem azt , mikor itthon lehettem , akkor párom reklamált hogy foglalkozzak kicsit a gyerekekkel is meg ő vele is legyek kicsit , majd jött apám is , hogy fiam , az ég álgyon meg , hát segítsél be te is egy kicsit az itthoni munkákban !
Szóval lehet , hogy ezek csak kifogások a részemről , de egyszerűen tanuljak is , meg szakadjak még 3 felé , ezt mind egyszerre , egyszerűen lehetetlen küldetésnek éreztem és akkor még ráadásul nagyon nehezen is tanulok.
Ha csak egy napi 8 órás , hétfőtől - péntekig tartó munkám lenne + a tanulás , akkor azt mondom , hogy igen , talán lenne rá esélyem hogy végre szerezzek egy középfokú iskolai végzettséget , ha csak egy 2 s eredménnyel is , bár ez az eredmény , soha nem kecsegtetett .
18 / Igazán köszönöm ezt a szép , magabiztos választ , ami engem nem lelomboz , hanem inkább , ahogyan olvastam a soraidat , feltüzelt s ösztönzően hat rám .
Hála istennek , én az a típus vagyok , akit addig csúfolnak , noszogatnak , nevetnek ki , még be nem pörgök és meg nem mutatom , hogy akkor sem adom fel .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!