Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Ha egy 8 általános iskolai...

Ha egy 8 általános iskolai végzettséggel rendelkező és csak tanfolyam által elvégzett szakmunkás végzettségű férfi találkozik egy egyetemet végzett nővel , akkor mennyi az esélye hogy abból hosszútávú kapcsolat lesz ?

Figyelt kérdés

#Felnőtt gyermek .
2023. jan. 31. 06:50
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
50-50% van ismerősöm aki 8 osztállyal jött össze egy ilyen lánnyal. Aztán később szerzett így szakmát. De lányokkal előtte se volt probléma nála. Személyiség ami sokat számít.
2023. jan. 31. 23:34
 12/26 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a biztatásokat , nem ere számítottam .

Amit észre vettem magamon , az az hogy vannak bizonyos területek , melyeket könnyebben jegyzek meg , ilyenek pl: a nevek és az emlékek a régen megtörtént múlt .

Vannak amelyek nehezebben mennek , ezek a számok , és logikai feladatok .

Gyermek koromban sokszor megvertek szüleim a rossz tanulmányi eredményeimért , ahogyan a tanárnő is általános iskolában .

És annak ellenére hogy volt mikor még az esti mese helyett is tanultam , általában este 7 - 8 óráig , nem tudtam többet produkálni a kettes osztályzatnál .

Nagyon szomorú és csalódott voltam és szégyelltem is magamat .

Ehhez képest voltak osztálytársaim , akik szuper gyorsan tanultak meg szinte bármit , délutánonként még jutott idejük játszani is kicsit és másnap az iskolában , ötös osztályzatokat produkáltak .

A mai napig sem értem , hogy ezek a volt osztálytársaim , miért vagy hogyan voltak képesek ere a bravúros teljesítményre ?

Az iskolában nagyon sok tanár leírt engem , néhányuk hála istennek azért akart segíteni rajtam , legalább is éreztem a segítő szándékukat .

Valamint amennyire sikerült képeznem önmagamat , annak köszönhető minden , amit eddig elértem , ami tudom , nem sok .

Nem adom fel ,könnyen , nem az a típus vagyok pl: 30 éves koromig nem tudtam kiejteni az ( R ) betűt , nagyon zavart és idegesített egyben , de sok éven át próbáltam kiejteni , sokat gyakoroltam , még végül sikerült .

2023. febr. 1. 16:31
 13/26 anonim válasza:
Az ember saját igénytelensége ha egy ba szott érettségit nem képes megcsinálni... Az ma már olyan mint régen a 8 általános. Én soha nem állnék le kapcsolat szempontjából szellemileg ennyire igénytelen emberrel.
2023. febr. 9. 07:21
 14/26 anonim válasza:
#13 Ez így igaz. A mai világban számtalan lehetőség van elvégezni egy gimnáziumot, akár estin vagy levelezőn. A többi már csak kifogás..
2023. febr. 9. 17:57
 15/26 A kérdező kommentje:

13 és 14 !

Én sajnos nem tudok 100% ig egyetérteni az állás pontjaitokkal .

Mert van aki tehet róla és van aki nem .

Ismerek olyan embereket , köztük kollégámat is , aki simán lepipálja bármelyik főnököt a számolásban .

Aki diák éveiben megnyert számtalan országos matek versenyt , valamint szinte minden tantárgyból , kiváló volt .

De még is a kollégám , szakmunkás , pedig akár Doktor is lehetett volna , csak fiatal diák lévén , inkább csajozott , mint sem hogy tanult volna tovább .

Valamint ismerek olyan embereket is , akik tanultak , minden órán ott voltak az iskolában , de mégsem végezték el még a 8 általánost sem .

Mert egyszerűen a felfogásuk (0) .

Vagy mert nem tudják hosszútávon raktározni , tudásukat .

Én még is megértem magamat velük és tudok velük kommunikálni , viszonylag értelmesen , csak az ő nyelvükön .

Ehhez első sorban az kell , hogy ne úgy közelítsek feléjük , hogy érezzék azt , hogy számomra ők egy alacsonyabb , elmaradottabb színvonalat képviselnek , ne azért menjek oda hozzájuk hogy megalázzam őket , hanem azért , hogy szót érthessek velük .

Ezt könyvből megtanulni , nem lehet , ehhez emberi méltóság kell !

2023. febr. 11. 01:58
 16/26 anonim válasza:
#15 Szerintem meg kétféle ember van: az egyik kifogást keres, a másik megoldást. Aki akar tanulni, az tanulni is fog, ha törik, ha szakad. Aki nem akar az meg nem fog, ilyen egyszerű. A többi csak mellébeszélés. Én munka mellett estin szereztem a technikusi végzettségemet, utána szintén munka mellett nappalin csináltam Bsc-t. Senki nem tudja nekem bemagyarázni, hogy lehetetlen. Akaraterő kérdése az egész.
2023. febr. 11. 13:21
 17/26 A kérdező kommentje:

16/ Nagyszerű dolog , amit elértél , főleg hogy munka mellett csináltad végig és tényleg , ehhez csak gratulálni tudok .

Talán az elszántságom miatt érzem úgy , hogy nekem is sikerülhetett volna estin az érettségi .

De amikor a tanár azt mondja , hogy hagyjam abba mert én taníthatatlan vagyok , meg állandóan hangosan ki nevettek a "diák társaim is , ha feleletkor valami baromságot mondtam , + olyan munkaköröm van , ami mellett " lehetetlen bármi mást is csinálni és akkor még nem említettem azt , mikor itthon lehettem , akkor párom reklamált hogy foglalkozzak kicsit a gyerekekkel is meg ő vele is legyek kicsit , majd jött apám is , hogy fiam , az ég álgyon meg , hát segítsél be te is egy kicsit az itthoni munkákban !

Szóval lehet , hogy ezek csak kifogások a részemről , de egyszerűen tanuljak is , meg szakadjak még 3 felé , ezt mind egyszerre , egyszerűen lehetetlen küldetésnek éreztem és akkor még ráadásul nagyon nehezen is tanulok.

Ha csak egy napi 8 órás , hétfőtől - péntekig tartó munkám lenne + a tanulás , akkor azt mondom , hogy igen , talán lenne rá esélyem hogy végre szerezzek egy középfokú iskolai végzettséget , ha csak egy 2 s eredménnyel is , bár ez az eredmény , soha nem kecsegtetett .

2023. febr. 12. 18:18
 18/26 anonim válasza:
#17 Ezért írtam, hogy a mai világban minden lehetséges. Ha estin vagy nappalin nem megoldható a bejárás, létezik más munkarend is pl levelező vagy távoktatás. Kb havonta 1-2 alkalom, vannak online órák, év végén pedig osztályozó vizsga amire simán fel lehet készülni akár heti pár óra tanulással. Hidd el az érettségi nem egy agysebészet, kb egy kettest úgy összerakhatsz ha az utcáról esel be. Én a helyedben addig próbálkoznék amíg nem sikerül. A sok negatív emberrel pedig ne foglalkozz, nekem is gyakran mondogatták, hogy minek tanulok, úgyse sikerül..stb. Nem lett igazuk.
2023. febr. 12. 19:37
 19/26 A kérdező kommentje:

18 / Igazán köszönöm ezt a szép , magabiztos választ , ami engem nem lelomboz , hanem inkább , ahogyan olvastam a soraidat , feltüzelt s ösztönzően hat rám .

Hála istennek , én az a típus vagyok , akit addig csúfolnak , noszogatnak , nevetnek ki , még be nem pörgök és meg nem mutatom , hogy akkor sem adom fel .

2023. febr. 15. 08:53
 20/26 anonim válasza:
#19 Félreértettél,nem akarlak kinevetni,se gúnyolódni inkább ösztönözni egy kicsit.
2023. febr. 15. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!