Lányok! Nálatok hátrány ha egy fiú látássérült vagy akár teljesen vak? Mit reagálnátok ha megismernétek egy fiút online, és csak később derülne ki hogy nem lát? Dobnátok csak emiatt?
Kérdező, tényleg nem kéne a trolloknak felülni. Ereszd el. A lényeg, hogy igen, nehezebb, és igen, lesz emiatt csalódás. Ezzel nem tudsz mit kezdeni. Ugyanez lenne, ha alacsony lennél, ronda vagy mondjuk vörös. Mindenkinek van igazságtalan hátránya, egyikünk sem egy Hemsworth tesó. Természetesen nem azt mondom, hogy minden hátrány egyenlő, természetesen a tiéd tragikusabb.
Lényeg, hogy maradj ilyen, amilyen vagy, és majd jön, aminek jönnie kell.
a vakság ugyanannyira lehet hátrány, mint az hogy fogszabályzós, szemüveges vagy pattanásos vagy :) mindenképpen az ismerkedés legelején elmondanám a helyedben, hogy vak/látássérült vagy, csak hogy elkerüld az esetleges olyan reakciókat, amit itt néhány “kedves” kommentelő mutatott.
egyébként csak egy kérdésem lenne itt az előzőkhöz, hogy mit jelent a teljes élet számukra? kérdezem ezt úgy, hogy az én pàrom is vak, és már lassan 5 éve vagyunk együtt. és igen, vannak dolgok, amikben jobban segítségre szorul, de élmények tekintetében nem érzem azt, hogy unatkoznánk és rossz lenne vele.
ha már itt felmerült az, hogy egy vak férfi nem tudja adott esetben a párját kocsival elvinni ide-oda, ha gond lenne, akkor csak úgy halkan kérdezem meg, hogy mi a helyzet azokkal a férfiakkal, akiknek nincs jogsijuk vagy autójuk? vagy ez alapvető követelmény mindenkinél? :D
miért csak a látvány lehet meghatározó egy élmény begyűjtésekor? mi a helyzet az illatokkal, hangokkal/zenével?
nem akarok senkit meggyőzni semmiről, csak kicsit gondolkodjanak el azok, akikre vonatkozik, hogy miért a nagy ellenszenv a részükről a fogyatékkal élők felé?
Kérdező: vak vagyok, volt párkapcsolatom látó lánnyal, nagyon sokat mentünk kirándulni, érdekes helyekre. Nem a vakság miatt lett vége. Számos vak ismerősöm megtalálta látó párját társkeresőn, vagy máshol és boldogan élnek.
Volt aki életében először találkozott vakkal - velem - és aranyosan mesélte nekem a képeket, festményeket, találkozásunk után mondta: "nagyon jó, hogy ott voltam, mert így benne is jobban megmaradnak a vizuális élmények, mert átadhatta másnak". :)
Sok az olyan megnyilatkozó, akik úgy szóltak a kérdéshez, hogy vakot sosem ismertek.
Kérdező: én teljesen megértem, hogy miért nagyon nehéz társkeresőn felvállalni a vakságot. Szomorú szembesülni azzal, hogy például az adatlapot elolvasó illető fejében téves kép (ki tudja honnan szedett információk) van a vakságról. Az elutasításkor pedig nem kérdez, hanem ezt tényként nekiáll elmondani. Közli, hogy miért nem akar vakkal lenni, mert "rád még ezt-azt-amazt se lehet rádbízni" (triviális dolgok, amelyeket minden vak meg tud csinálni), stb...
Itt nagyon sok a megkeseredett incel, akik csak és kizárólag "fekete-fehér" alapon képesek látni a világot, amit nem ismernek, azt behelyettesítik mindenféle negatív illuzorikus elképzelésekkel, amelyeket aztán szépen megmagyaráznak, mintha élettapasztalat lenne.
Botrány, hogy ezeknek a válaszolóknak szavazati joguk van! A kérdező pusztán a helyesírása és fogalmazása alapján klasszisokkal fölöttük áll. Nem meglepő így, hogy a gondolatmeneteik is annyira sablonosak, egyszerűek, külsőségekre és a fizikai életre korlátozódnak. Érzelmi életük ezeknek nyilvánvalóan nincs is, vagy legfeljebb egy brazil sorozat szintjén… szóval a kérdésre adott válaszaikat nyugodtan el lehet engedni a fülünk mellett, egyszerűen nem relevánsak.
Nálam ez sohasem volt hátrány, ha a másik fél vak lenne. Középiskolában több vak osztály- és évfolyamtársam volt, így nem olyan szinten idegen a téma, mint itt egyeseknek, én azon szoktam dobni egy hátast, hogy kb. minden vakokhoz szóló kérdéshez jön olyan hozzászólás, hogy hogyan tudná ezt elolvasni egy vak… bakker, amikor kb.a PC-k megjelenésével egyidőben jelentek meg a felolvasóprogramok is.
De visszatérve, még egy süketet is vállalnék, szívesen megtanulnám a nyelvüket is. Már alap dolgokat megtanultam belőle csak érdeklődésből és a Braille több betűjét is felismerem. Szerintem kifejezetten izgalmas is egy ennyire más érzékelésű emberrel a partnerkapcsolat, bár aztán nem próbáltam ki végül, látóval alapítottam családot.
De pl.ismerek egy vak pasit, aki bűnronda is emellett, de elképesztő a humora és nagyon művelt. Amikor megismertem, öt perc után igent mondtam volna neki, ha nem lett volna már egy gyönyörű és intelligens felesége és három cuki gyereke…
Azt meg, hogy a látó pasik mennyire is “támogatják” a nőket, jobb nem firtatni, mert pont annyira, hogy nagy részük kábé semennyire. https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__babak.. Pl. mialatt a nő próbálja összelapátolni a beleit a konyhában, azalatt a pasik a gyakorikérdéseken mesélik szép elveiket a munkamegosztásról, aztán mennek videojátékozni vagy haverozni, hogy egy sör mellett kipihenjék az elméleti nőtámogatás fáradalmait… :D
Sajnálom, hoogy csak most került elém ez a téma..
Első sorban az hihetetlen nekem, hogy idáig kell jutni, hogy egy ilyen témát ide kell pakolni...
Sajnállak mert ezek szerinbt akkor nagyon nincs önbizalmad, se szerencséd lányok terén..
Második, ha felteszel egy kérdést néha ne lepődj már meg a válaszokon..
és mielött mutogatnál, én is látássérült vagyok..
Igen, ha tetszik ha nem néha egy vak teher,
főleg úgy, hogy közülünk, naaagyon sok ki akarja használni a látó segitséget, sőt mi több a legtöbb lustaságból életképtelen.
ez az egyik hogy kirajzolódik egy ilyen kép amit visszakaptál..
Az emberek gyorsan általánositanak és nem is kevés célba is talál..
Másrészt nem értem, hogy mi az, hogy késöbb tudja meg.. most vagy normálisan ismerkedsz vagy sehogy..
A magamfajtákat meg hadjuk, magadról beszélj ne másokról, ha megkérhetlek..
Viszont a full teherrel se tudok egyetérteni.
Kertesházban élek, falun, beteg édesanyámmal, akit napi szinten ápolok...
Én vágom a füvet, fátvágok, ápolom, főzök, takaritok, kömi ács stb munkát végzek, iiigaaz, mielött valaki beleszolna, vizmértékelést látóval teszem az első két sort ha téglázok vagy csempézek utána már deszkát odateszem osz viszonyitás alapon.. stbstb..
kertet csinálok,gondozom termelek, boltbajárok ügyetintézni városba egyedül stb.. gyógyszert millió mást én intézem, unokaöcsém volt hogy nálam volt én vittem oviba bla-bla-bla..
Ilyen tájt, pedig, van hogy én járok nyugdijjasokhoz fátvágni, legutobb, szembeszomszéd bácsinak egy negyven éves cseresznyefáját vágtam ki, igen egyedül láncfűrésszel és millió más
Néha a közlekedés szivás idegen terepen, de telo, GPS oszt pápá..
egy két neccesebb átkelő van ahol kell kérnem segitséget meg még pár ilyen, de általánosságban csak közlekedésre onatkozik..
Fel kell találni magad.. de ha tetszik ha nem, igen van, hogy más segitségére szorulsz...
és sokan ezt veszik alapul ha tetszik, ha nem.. és nem akarok általánositani, bocsánat, de a legtöbb mai lány a külsőnél megáll, hogy azon bellül mi van meg, hogy mire vagy képes, hát.. hm.. nem sokat érdekel..
De ez látoknál is igy van, nagyon sok látó ismim nehezen ismerkedik.. szóval nem csak a látás vagy nem látás fügvénye..
De igen, nehezebben boldogul igy az ember..
Főleg, hogy kik közé is tartozol..
Othon ülsz és sirsz, hogy de rossz neked, vagy ki is dugod az orrod..
hm. persze a szórakozás megint más téma tud lenniismerek olyan vakot, aki dizsikben elvan vagy mindig talál valamit, helyszine válogatja,
nem mindenhol adott a lehetőség, mindegy ezért is nem akarok belebonyolódni mert évekig tart leirni.. De akármilyen nehéz is, lehet taposni egy utat
De igen,, azt vedd tudomásul, hogy hátrányban vagy, ha tetszik ha nem..
és nem kell fejeket vágni, meg vakos dumával jönni vagy minek nevezzem...
alapból ettől a vakos, meg látós dumáktól, méregetésektől kiráz a hideg.. meg mások véleménye...
jáááj.
Amúgy, még a lelkiteheres megjegyzéssel is egyetértek.. nagyából..
én 9 éves kromban vakultam meg balesetben,
és akárhány beszélgetésbe belekeveredek új emberrel, persze van aki rámer kérdezni, de valaki nem és jó pár embert ez nyomasztani tud, mertérdekli is, de megbántani se akar, csak szegény nem tudja, hogy ilyennel nem tud megbántani, nekem természetes..
és ezzel sokan birkóznak.. de a legjobb az egyenesség párkeresésben is és bárhol.. az a legtutibb akinek meg, ha nem tetszik.. hm nos... el lehet ballagni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!