Nőknek számít a férfi végzettsége?
Nekem nincs érettségim, mindig is kínszenvedés volt a tanulás számomra (diszlexia diszgráfia diszkalkulia) tanulási nehézségek miatt, amiről nem tehettem. És sokszor iskolában emiatt ki gúnyoltak, még a tanár is megszégyenített az osztály elött. Emiatt el is ment a kedvem egy életre a tanulástól.
Namindegy, a lényeg hogy tényleg ennyire számít a nőknél a végzettség? Itt olvastam hasonló kérdést ahol a válaszolók olyat írtak, hogy nem a végzettségbe lesz szerelmes az ember. Van aki meg egyenesen azt írta (nő) hogy neki igen is fontos meg hogy az érettségi alap és nem jönne össze egy olyannal akinek nincs. Viszont az életben találkoztam már olyannal, volt arra példa hogy a volt kollegámnak sem volt érettségije, még is komoly kapcsolatban volt egy nővel. Van egy volt osztálytársam srác, neki sincs érettségije így 30 évesen és van barátnője. Most akkor mi az igazság? Én úgy rakom össze a dolgot hogy végzettség = jó állás, kiemelkedő fizetés, biztos anyagi háttér amire lehetne építeni egy családot is, vagy amire felnéznének a nők Ha ez így van akkor mondjak le a társkeresésről egy életre? Viszont ha van egy jó szakmája az embernek amivel annyit kereshet mint egy diplomás akkor mi lehet a gond?
Persze, semmi akadálya. Víz-, gáz-, fűtésszerelőként kezdte, utána lett épületgépész, illetve gondolom még olyan szakmákat ami ezekkel átfedésben van. Egyedül kezdte, majd többször beugrottak hozzá, végül kft lett belőle. Ma már több csapatot irányít, millió alatt munkákat már nem is vállal.
A víz gáz és fűtésszerelő maga az épületgépész. Amúgy a milliós bevételtől továbbra se lesz vonzó. Lehet szorgalmas es jó szakember, attól még nem biztos hogy lesznek közös témáink. Úgy gondolod, hogy a pénz a jolly-joker? Egy értelmes nőnek nem. Hiába van meg mindene, ha mellette műveletlen, egy normális társaságban hozzá se tud szólni semmi intellektuális témához. A barátod biztos örül magának és hogy tízszer annyit keres mint az asszony, egészségükre. Amúgy az egyetem se garancia semmire, észt nem adnak a diplomával. Ha valakit nem zavarnak ezek a különbségek, hát legyenek boldogok. De nem ez az általános.
22: Csak arra hozta fel példaként, hogy diploma nélkül is lehet sokat keresni. Szerintem nem írt olyat, hogy a pénz minden.
21: Aha, igen, ilyesmikkel jól lehet keresni manapság. Köszi! :)
Van akinek szamit.
Szerintem inkabb az a fontosabb hogy mit dolgozol. Vegzettseg nelkul is lehet jo munkat talalni csak nehezebb. Magyarorszagon ritka az ilyesmi.
Viszont vallalkozo siman lehetsz, ahhoz nem kell semmi kulonos papir. Ismerek bolt tulajdonost, mezogazdaszt aki asztalos, autoszerelo es egyeb olyan vegzettseggel rendelkezik ami nem kapcsolodik a vallalkozasahoz.
En szobafesto vagyok, van erettsegim is de eddig nem kertek sehol. Ezzel a szakmaval tobbet keresek mint sok diplomas aki aruhazakban dolgozik mert nem talal a vegzettsegenek megfelelo munkat.
A fő gond sok nem-értelmiségivel, hogy nem tudják felfogni, nem az a legfontosabb, hogy sokat keressen, meg többet, mint egy diplomás (főként hogy a diplomások keresete igen erősen szór), hanem az emberi oldal az, ami problémás sokaknak.
Nekem pl. olyan szóba sem jöhet, aki ilyen kijelentést tesz: "szakmaval tobbet keresek mint sok diplomas" - ugyanis az ilyen az, aki nem tudja, mit jelent elbeszélgetni mélyebb témákról, nincsenek kulturális ismeretei, csak a pénzével akar feltünni.
Utána meg vannak lepődve, hogy a tanult, iskolázott nők nem állnak vele szóbal és nem fogják fel, nem a papír, hanem az álatalános müveltség hiánya az oka.
3 -as:
Igen, van egy kis igazság abban, amit állítasz.
A másik, hogy 18 év multiknál eltöltött év elég reprezentatív merítés ahhoz, hogy kijelentsen, elsöprő többésgben úgy van, ahogy a "tipikus férfi véleményt" megfogalmazó leírta. Világos, hogy egy karrierista számára nem egy egyszerű ember lesz a potenciális partner. Akár intelligens, akár nem. Nem vetem a szemükre, megértem. A vállalati káder keressen partnert a sajátjai közt, a melós szintén, nincs ezzel baj. CSak minek kell valóságot tagadni???
„Ha a pároddal gyereket vállaltok, el tudod tartani az egész családot egyedül, több éven át? Ha bármelyikre is "nem" a válasz, egy nőt sem fogsz érdekelni aki a jövőre is gondol.”
Vagy esetleg olyan nőt fog érdekelni, akinek rendes munkája van, kap normális GYED-et, és van megtakarítása, mielőtt gyereket vállal...
27
A legtöbb tanult nőnek van rendes munkája, akár megtakarítása is. Nem a tanulatlan pasijára fogja költeni azt a megtakarítást.
Miért olyan nehéz megérteni, hogy a tanulatlan emberek senkit sem érdekelnek?? Max egy másik ostobát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!