Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Nőknek számít a férfi végzetts...

Nőknek számít a férfi végzettsége?

Figyelt kérdés

Nekem nincs érettségim, mindig is kínszenvedés volt a tanulás számomra (diszlexia diszgráfia diszkalkulia) tanulási nehézségek miatt, amiről nem tehettem. És sokszor iskolában emiatt ki gúnyoltak, még a tanár is megszégyenített az osztály elött. Emiatt el is ment a kedvem egy életre a tanulástól.

Namindegy, a lényeg hogy tényleg ennyire számít a nőknél a végzettség? Itt olvastam hasonló kérdést ahol a válaszolók olyat írtak, hogy nem a végzettségbe lesz szerelmes az ember. Van aki meg egyenesen azt írta (nő) hogy neki igen is fontos meg hogy az érettségi alap és nem jönne össze egy olyannal akinek nincs. Viszont az életben találkoztam már olyannal, volt arra példa hogy a volt kollegámnak sem volt érettségije, még is komoly kapcsolatban volt egy nővel. Van egy volt osztálytársam srác, neki sincs érettségije így 30 évesen és van barátnője. Most akkor mi az igazság? Én úgy rakom össze a dolgot hogy végzettség = jó állás, kiemelkedő fizetés, biztos anyagi háttér amire lehetne építeni egy családot is, vagy amire felnéznének a nők Ha ez így van akkor mondjak le a társkeresésről egy életre? Viszont ha van egy jó szakmája az embernek amivel annyit kereshet mint egy diplomás akkor mi lehet a gond?

2021. nov. 30. 15:01
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
Nagyon is számít, de nem mindig az hogy minél komolyabb végzettsége legyen. Ismeretségi körömben több diplomás nő is az alacsonyabb végzettségű, a családjáért a belét is kidolgozó férfiakkal jött össze, akit könnyű irányítani.
2021. nov. 30. 16:27
 12/29 Gymnospermatophyta válasza:

Kérdező:

Úgy lehetséges, hogy vannak ilyen és olyan tapasztalataid is, hogy az emberek (dobpergés) nem egyformák. :D Van akinek számít, van akinek kevésbé csak légy normális.

2.: Biztos van ilyen, de én közel sem általánosítanék. A 3-as véleményét osztom.

5.: Attól, hogy valakinek nincs magas (bár az érettségi egyáltalán nem magas, értsd jól) iskolai végzettsége, még lehet pl. művelt és máshogyan tanult. Simán lehet, hogy tud olyan témákról beszélni/ért hozzá, amihez pedig te nem tudsz hozzászólni, mert egyszerűen nem az érdeklődési köröd. Ahogyan - bár lehet nem így értetted - nem lesz atuomata bunkó senki, ha tanulatlan. Bunkó lehet tanult is. Az meg természetes, hogy senki nem fog összejönni tanult és/vagy tanulatlan bunkó emberekkel, legyen az férfi vagy nő. :)

10.: Ez így érthető. Én is hasonlóan érzek azt hiszem, ellenkező neműként.

Egyébként a papír nem minden. Vannak jó munkák amik kitartás és tanulásigényesek, jól is fizethetnek és nem feltétlen kell hozzá diploma vagy papír (vagy Magyarországon nem is szerezhető hozzá). Tipikusan ilyen az IT. A gond, hogy a kérdező nem szeret és nem tud tanulni, így lehet ez rá annyira nem vonatkozik.

2021. nov. 30. 16:36
 13/29 anonim válasza:
Számít. Nem azt mondom,hogy legyen diplomás,de az érettségi minimum.
2021. nov. 30. 17:07
 14/29 anonim válasza:

Ha diagnosztizálva vannak nálad ezek a diszek, akkor kaphatsz könnyítést vagy felmentést bizonyos tantárgyakból. Érdemes lenne utánanézni, most menne-e ez az érettségi, felnőttként is lehet.

Egyébként pár vesszőhibát leszámítva jobb a helyesírásod, mint az itteni átlag...

2021. nov. 30. 17:20
 15/29 anonim válasza:

Van egy vállalkozó barátom, akinek ugyan van pár szakmája, de érettségi nincs. A havi nettó bevétele 3-4m Ft, ebből közel 2 simán a zsebében marad. Felesége 3 diplomával ennek éppen kicsivel többet, mint a tizedét keresi. Na, ilyenkor mi van?

Jómagam rendelkezek érettségivel + szakmával, tovább nem tanultam a saját hanyagságom miatt, de még így is relatíve stabil egzisztenciával rendelkezem: rég leváltam a szülőkről, van lakásom, autóm, megtehetem, hogy utazzak, stb. Emellett műveltnek és széleskörűen tájékozottnak tartom magam, és időnként megdöbbentő, hogy nálam papíron hatványozottan képzettebb emberek mennyire korlátozottak bizonyos témákban. Nálam fontos, hogy a másik féllel tartalmasan tudjak kommunikálni, de sokszor hiába a diploma, csak a felszínt kapargatjuk.

Mindezzel csak annyit szerettem volna mondani, hogy azért nem annyira fekete - fehér a helyzet, hogy azt Te látod.

2021. nov. 30. 17:22
 16/29 anonim válasza:
Igen. Ha pl.: a szttociális területen dolgozik, olyan a végzettsége, akkor az lúzer. Ha mérnök,pénzügyi guru, és tsi., akkor menő.
2021. nov. 30. 17:26
 17/29 anonim válasza:
Mégis mi a tökömtől lenne lúzer, aki elesettekkel, hajléktalanokkal foglalkozik? Egyik legnemesebb munka a világon.
2021. nov. 30. 17:29
 18/29 anonim válasza:
Nem, legkevésbé sem. 8 általánosom van, és egy top10es zrt-ben vagyok felsővezető. Ha mondom, el se hiszik.
2021. nov. 30. 17:40
 19/29 anonim válasza:

Attól, hogy valakinek nincs magas (bár az érettségi egyáltalán nem magas, értsd jól) iskolai végzettsége, még lehet pl. művelt és máshogyan tanult

Ez jól hangzik, de kb nulla a valószínűsége. Nagyanyám kamaszkorában még sokan nem tanulhattak tovább, de volt egy értelmes szülő, nagyszülő, aki igyekezett okosítani őket.

Ma már akinek nincs semmi végzettsége (se érettségi, se szakképesítés, az kizárt, hogy rejtett kincs lenne. Ma csak az nem szerez középfokú végzettséget, aki segg hülye és a család is partner ebben. Úgyhogy jó eséllyel onnan se sokat hoz magával.

2021. nov. 30. 17:41
 20/29 Gymnospermatophyta válasza:

19: Persze a valószínűsége kevesebb, mint érettségivel vagy afelett, de nem tartom lehetetlennek sem.

15: Szabad tudni, hogy mit dolgozik az illető?:) Puszta kíváncsiság. Építőipar vagy valami hasonló?

2021. nov. 30. 18:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!