Nőknek számít a férfi végzettsége?
Nekem nincs érettségim, mindig is kínszenvedés volt a tanulás számomra (diszlexia diszgráfia diszkalkulia) tanulási nehézségek miatt, amiről nem tehettem. És sokszor iskolában emiatt ki gúnyoltak, még a tanár is megszégyenített az osztály elött. Emiatt el is ment a kedvem egy életre a tanulástól.
Namindegy, a lényeg hogy tényleg ennyire számít a nőknél a végzettség? Itt olvastam hasonló kérdést ahol a válaszolók olyat írtak, hogy nem a végzettségbe lesz szerelmes az ember. Van aki meg egyenesen azt írta (nő) hogy neki igen is fontos meg hogy az érettségi alap és nem jönne össze egy olyannal akinek nincs. Viszont az életben találkoztam már olyannal, volt arra példa hogy a volt kollegámnak sem volt érettségije, még is komoly kapcsolatban volt egy nővel. Van egy volt osztálytársam srác, neki sincs érettségije így 30 évesen és van barátnője. Most akkor mi az igazság? Én úgy rakom össze a dolgot hogy végzettség = jó állás, kiemelkedő fizetés, biztos anyagi háttér amire lehetne építeni egy családot is, vagy amire felnéznének a nők Ha ez így van akkor mondjak le a társkeresésről egy életre? Viszont ha van egy jó szakmája az embernek amivel annyit kereshet mint egy diplomás akkor mi lehet a gond?
Az iskolai végzettség csak annyiban, hogy rendesen meg tudjon élni a munkájából napi 8 órás munkaidő mellett (nem akarok valakit eltartani, aki nem képes megfelelö munkakört találni), viszont a végzettségtől függetlenül nagyon fontos az általános tájékozottság, müveltség, hogy lehessen vele beszélgetni gyakorlatilag bármiröl (az nem kapcsoalt, ha ülünk egymás mellett, mert nincs közös téma) , emellett kulturált viselkedése legyen, mert jól szeretném magam érezni a társaságában.
Az meg nagyon hibás és lenéző általánosítás, hogy nőknek pénz meg vagyon kell.
Szóval ha nincs is felsőfokú végzettsége valakinek, attól még lehet kapcsolata, ha egyébként képzett, müvelt, értelmes ember
6
Hol írtam, hogy igen..?
Én ezeket tapasztaltam eddig diplomás nőként saját bőrömön és környezetem elmondásai alapján:
1. Aki nem tanul, az általában megalkuvó is. Robotol éhbérért, majd rinyál az élete miatt és esetleg mellé még a nőtől várja el, hogy legyen tip-top minden meggürcölve. Tanácsot ne is akarj adni, mert abból csak a sértődés van.
2. Szellemi munka után hazaérsz és debil röfögéses röhögés fogad valami szarásos vagy gagyi szóviccel.
3. Néznél valami kulturális műsort, amire az a válasz, hogy kapcsold már ki ezt a szart.
4. Politikai ömlengés. No comment.
5. Állandó kamudurci, ha felhozol egy témát és fingja sincs miről van szó.
6. Általános semmittevés és igénytelenség, amire még tetézve valami gusztustalan válasz érkezik.
7. Munkakerülés. Mivel lusta is esetleg tanulni, így mindenki köcsög és hülye, mert szólnak, hogy nem jól csinálja. Állandóan kirúgatja magát majd kibúvókat keres és a nő pénzét akarja a fantasztikus ötleteire elkölteni.
8. Züllés. Szintén no comment.
Na, ha ezek nincsenek jelen, akkor nagyon jól meg lehet lenni egy papíron kevésbé jó képességű férfival is!
Nekem ami kiveri a biztosítékot az az állandó debilkedés. Gagyi viccek, film idézetek és mindenféle genitáliával, perisztaltikával kapcsolatos poén.
Ill. az élősködés egy kis lelki terrorral. Ennél undorítóbb nincs! És bizony igen jellemző a 8 általánost és szakiskolát végzettek körében!
29N
2, erre a háziorvosunk az ellenpélda, orvos-közgazdász, a férj alkalmazott bútorasztalos.
Nekem nem a végzettség számít, de nem tudom elképzelni, hogy lenne közös témánk azzal, aki nyolc általánosig jutott
Szép a listád, de azért egy kicsit túl van ez tolva. Ha nekem van igényem a tanulásra és egy általános műveltségi fokra, akkor alapból nem fogom jól érezni magam egy olyan emberrel akinek erre nincs igénye, tehát kapcsolat egy ilyennel létre sem jön. De igazából már az ismerkedés legelején kiderül ha a partner ilyen szempontból nem kompatibilis, ebből nálam feszültségek még nem voltak. Ami gondot jelenthet két tanult és intelligens ember közt is, azok a politikai nézetkülönbségek, amiket vagy tudnak kezelni vagy nem, de többnyire nem.
A válasz a kérdezőnek tehát továbbra is az, hogy: számít! Ha valaki intellektuálisan alattam van, azzal nem érzem jól magam és nem tekintem potenciális partnernek semmiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!