Kezdőoldal » Ismerkedés » Társkeresés » Magadra ismersz? Adnál esélyt...

Magadra ismersz? Adnál esélyt egy kósza levelezésnek?

Figyelt kérdés

Érett vagy, ami nem abban teljesedik ki, hogy annak gondolod magad, hanem érett, felelősségteljes döntéseket hozol, ilyen a gondolkodásod.

Két lábbal állsz a földön, mégis jellemző rád a mondás, miszerint, ha az álmaid nem rémisztenek meg, nem elég nagyok.

Vannak céljaid, teszel is érte, hogy elérd őket.

Nem a pompa és csillogás, a külsőségek (nem a kinézetre gondolok) érdekelnek, hanem a minőségi időtöltés, élményszerzés.

Jó önismerettel rendelkezel, és fontos számodra a fejlődés, úgy az önismeret szintjén, mint a különböző ismeretek terén, vagyis szeretsz új dolgokat megtanulni, megismerni.

Széles az érdeklődési köröd, de ha valami kívül esik rajta, akkor sem vagy elutasító azzal kapcsolatban.

A hosszú és tartalmas, mély beszélgetéseket szereted, és örömmel beszélgetsz át egy egész éjszakát -nyilván nem virtuálisan. Aki tapasztalt már ilyet, tudja, milyen érzés ez és mire gondolok.

Nem veted meg a humort, akár szarkazmussal, iróniával keverve.

Zenei ízlésed leginkább egy sajtos-tejfölös lángosként írható le, vagyis nincsenek éles korlátok, hogy csak ilyen és ilyen zenét vagy hajlandó hallgatni.

Egy kapcsolatban, már az első köszönéstől (és a mindennapokban is) fontosnak tartod a megértést, elfogadást, toleranciát és a türelmet.

Számodra egy kapcsolat nem annyiból áll, hogy 2-3 naponta "kártyázol" valakivel fél órát. Inkább egy "szimbiózis", ahol mindketten jól érzitek magatokat, élményeket szereztek együtt, pozitív hangulatot adtok a másik napjának.

Valami hasonlót keresel, mint ami fent olvasható.

Hogy jövök én a képbe, és mit tudok én hozzátenni egy ilyen szűrőkkel teleaggatott listához?

Szerény személyemben egy 25 éves, a saját generációjával azonosulni nem tudó, számos körülményes élethelyzettel megküzdő, alapvetően komoly, de a humort is ismerő, romantikus, áldozatokat és kompromisszumokat hozni képes és hajlandó, önálló és céltudatos személyiséggel megáldott férfi van a kérdés mögött.

Emberünket általában ritkán fogja meg valaki, viszont aki igen, az nagy intenzitással teszi, és komoly hatással van rá.

A viktoriánus korba visszavágyó balga ifjú alapvető értékként tartja számon az őszinteséget, a kétoldalú bizalmat, a korrekt, nyílt hozzáállást, ami - mások visszajelzései alapján - korántsem tűnik annyira evidensnek, mint amennyire ő maga annak tartja.

Romantikus, amorozó hősünk rajongani fog érted, ha elcsavarod a fejét. Nem úgy, mint egy kis blökker (amely házikedvencek maguk is közel állnak a szívéhez, s büszkélkedik is egy példánnyal), és nem is fog 'megfojtani" az említett rajongással, viszont hálás lesz bármely olyan tulajdonságodért, amivel kiváltottad ezt a fokú figyelmet. Valamint, ha már a hősszerelmes vonal került ide, Dante-t megszégyenítve hajlandó megjárni érted a poklot, a purgatóriummal együtt, hogy aztán ragyoghass mellette és egymásnak jelentsétek a mennyet.

A feléd irányuló tisztelete miatt, sosem várna tőled olyat, ami neked ne okozna örömet, vagy nem tennél szívesen. Ennek kölcsönösségét azonban el is várja.

Az alvás, szavaival élve, az amatőrök sportja, de emiatt nem vet meg senkit. Bár inkább abból csinál sportot, hogyan csempészhet be két kávé közé egy harmadikat.

Haladó nyelvészeti vénával megáldott, Kosztolányit idolnak tartó polihisztorunk, a barátai körében ismert, idegenek számára semmitmondó elszólásokkal képes percekig monologizálni, amellyel úgy alkot sokatmondó véleményt, hogy igazából nem is nagyon mondott semmit. Mégis; aki akarja, megérti.

Hidegvér, pókerarc, adrenalinfüggőség, egy cseppnyi forrófejűséggel fűszerezve.

Oké, oké... De a gyakorlatban ez mit jelent?

Azt, hogy a conquistador, akinek a története vége felé közeledünk, jól palástolja meghökkenését, felháborodását, viszont ezt ki is kell adnia később. Nem ordít, és tör zúz, inkább valamelyik hangszerét "püföli", és ha a 18. fortissimo (12 f-fel jelölve) után felhívod a figyelmét, hogy nyugodjon meg, nagy levegőt vesz és elmegy. Nem tudod ezzel megbántani, de ő sem akar téged, így inkább elvonul.

Ó, a fűszerek. Sokadik középső nevén nevezve, XIV. Gordon, hobbiszakács, otthonoson mozog a konyhában, és örömmel készít több fogásos menüt (reggelitől vacsoráig), persze lehetetlen időpontokban is.

Bár a tökéletességre törekvése miatt akkor sem lesz feltétlenül elégedett a nyújtott szolgáltatással, ha mások az egekig magasztalnák azt, a lehetőséget egy közös főzéssel eltöltött napra bármikor örömmel megragadja.

Nem mellesleg, a "magadra ismersz" katalógus eheti számában feltüntetett lista valamennyi elemét magáénak mondhatja, gyakorolja magán és másokkal szemben.

És itt a vége.

De mondják, ahol valami véget ér, elkezdődik valami más.

Ha találtál benne valami érdekeset, elkezdhetnénk egy levelezést.

2021. szept. 23. 21:59
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
f/l vagy? Korod?
2021. szept. 24. 05:21
 12/29 anonim válasza:
Büszke vagyok, hogy ezt végigolvastam.
2021. szept. 24. 06:15
 13/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm az érkezett hozzászólásokat, építő jellegű kritikákat! 🙂

Rendkívüli megtiszteltetés, hogy többetek szórakoztatónak találta a leírást és pozitívan nyilatkozott róla.

#8, mindig a kor... Még az "én időmben" is volt ám msn.

Mindenesetre, köszönöm!

Srácok, #9,10, sajnálom, nem akartam az időtök rabolni.

🙂

Én magam sem értem a smiley mögött megbúvó problémát. Személy szerint, az első hozzászólónak adott válaszomnak próbáltam egyfajta kedves hangsúlyt kölcsönözni vele, mert írásban ez nem jön át.

Nyilván, mikor 23 féle mosolygós emotikon rendelkezésre áll, sokat elárul valakiről, hogy pont ezt használja, meg van valami mém is ezzel kapcsolatban, mindegy. Tanultam valamit most is ☺️😊🙃🤗 :) (: ^^ :-) (-:

Nagy kár azonban, hogy a mindennapokban ez befolyással van/lehet bármire, hogy ki milyen hangulatjelet választ.

De természetesen elfogadom ezt az álláspontot is.

2021. szept. 24. 06:16
 14/29 anonim válasza:
11# Tessék csak szépen végigolvasni, és megtudod:)
2021. szept. 24. 07:51
 15/29 anonim válasza:
10 évvel ezelőtt még ismerkedtem volna olyan emberrel, aki E/3-ban mutatja be magát, azóta viszont sokat fejlődött az ön- és mások ismeretem.
2021. szept. 24. 07:55
 16/29 Camorri válasza:
Szerintem túltolod a dolgokat. Ha barátnőt keresel ne tárd fel egyből az összes pozitív oldalad. Nem marad pozitív meglepetésnek semmi. Plussz ha ez tényleg mind igaz, akkor ne egy felszínes oldalon ismerkedj. Bár én nem is vagyok lány, és nem tudom hogy a csajoknak mi jön be, de tippre magad mellé kellően intelligens lányt inkább a Mensan fogsz találni. Ha van lehetőséged akkor jelentkezz oda. Vagy egyéb magasabb műveltségi szinttel rendelkező emberek csoportjaiba.
2021. szept. 24. 08:11
 17/29 Camorri válasza:

#17 8:29

Már hogyne lenne nője! Van egy bizonyos réteg akik ilyen magas műveltségűek. És abban a rétegben valószínűleg sikeres lenne. De az ilyen csajokat nem itt találja meg, vagy lehet hogy pont szerencséje lesz.

2021. szept. 24. 08:37
 18/29 anonim válasza:
18# Azért itt keresi, mert bízik a nők hiszékenységében:)
2021. szept. 24. 08:41
 19/29 anonim válasza:
Egoista vagy. Magadra ismertél?
2021. szept. 24. 08:46
 20/29 anonim válasza:

Várj, lefordítom ezt a lányok nyelvére:

"Érett vagy, ami nem abban teljesedik ki, hogy annak gondolod magad, hanem érett, felelősségteljes döntéseket hozol, ilyen a gondolkodásod."

-> Megint itt egy "én érett felnőtt ember vagyok" duma. Vagyis két lehetőség van: a kérdező egy gyerek és te kell gondoskodj róla, vagy épp túúúúlérett és mindenért megszól amit nem úgy csinálsz mint ahogy az anyukája.

"Két lábbal állsz a földön, mégis jellemző rád a mondás, miszerint, ha az álmaid nem rémisztenek meg, nem elég nagyok."

-> Éled az életed, dolgozol vagy tanulsz, de a lényeg, hogy legyenek nagy céljaid.

"Vannak céljaid, teszel is érte, hogy elérd őket."

-> Ha épp a mekiben dolgozol, hogy jövő évben tudd fizetni a tandíjat az egyetemen az még talán oké. De ha neadjisten felsőosztályvezető leszel a mekiben az nem oké, mert nem ez volt az eredeti célod.

"Nem a pompa és csillogás, a külsőségek (nem a kinézetre gondolok) érdekelnek, hanem a minőségi időtöltés, élményszerzés."

-> A kérdező ronda. De te azért légy szép.

"Jó önismerettel rendelkezel, és fontos számodra a fejlődés, úgy az önismeret szintjén, mint a különböző ismeretek terén, vagyis szeretsz új dolgokat megtanulni, megismerni."

-> Keress pszichológust vagy pedig napi egy órát elmélkedj magadon. A pszichológiai könyvek is jók.

"Széles az érdeklődési köröd, de ha valami kívül esik rajta, akkor sem vagy elutasító azzal kapcsolatban."

-> A kérdezőnek van valami beteg fétise. Ezt fogadd el. Ha szarral akar dobálni szex közben vagy végig akarja nyalni a lábujjaidat, akkor légy vele megértő.

"A hosszú és tartalmas, mély beszélgetéseket szereted, és örömmel beszélgetsz át egy egész éjszakát -nyilván nem virtuálisan. Aki tapasztalt már ilyet, tudja, milyen érzés ez és mire gondolok."

-> Nehogy megkérdezd a partneredet, hogy milyen napja volt, és ne kezd el csevegni a legújabb számodra érdekes de nem nagy hírről, mert csakis filózófiai kérdéseket taglalhattok. Ja, és évek múlva se fogyhattok ki belőle. Az átbeszélgetni az éjszakát pedig azért ne legyen virtuálisan mert ágyba is hív.

"Nem veted meg a humort, akár szarkazmussal, iróniával keverve."

-> A kérdező nárcisztikus. Ha folyamatosan bánt de azt mondja, hogy "poén volt, ne vedd komolyan", akkor tűrd.

"Zenei ízlésed leginkább egy sajtos-tejfölös lángosként írható le, vagyis nincsenek éles korlátok, hogy csak ilyen és ilyen zenét vagy hajlandó hallgatni."

-> A kérdező ízlését folyton fikázzák, tehát ha ő K-Popot akar bömböltetni de te utálod, akkor is tűrd meg. Vaaaagy egész nap klasszikus fog menni a házba.

"Egy kapcsolatban, már az első köszönéstől (és a mindennapokban is) fontosnak tartod a megértést, elfogadást, toleranciát és a türelmet."

-> Újabb szinonima a ki nem élt fétiseire és a bántó vicceire. A türelem pedig akkor kell ha sokat iszik és agyonver, mert ha hívod a zsarukat, akkor az már nem türelmes tűrés.

"Számodra egy kapcsolat nem annyiból áll, hogy 2-3 naponta "kártyázol" valakivel fél órát. Inkább egy "szimbiózis", ahol mindketten jól érzitek magatokat, élményeket szereztek együtt, pozitív hangulatot adtok a másik napjának."

-> Élményeket szereztek a covid idején, ha kicsit is unalmas a napotok vagy csak szimplán be akarsz kuckozódni, akkor ki is dob, mert egy adrenalinvadásszal állunk szembe.

"Szerény személyemben egy 25 éves, a saját generációjával azonosulni nem tudó, számos körülményes élethelyzettel megküzdő, alapvetően komoly, de a humort is ismerő, romantikus, áldozatokat és kompromisszumokat hozni képes és hajlandó, önálló és céltudatos személyiséggel megáldott férfi van a kérdés mögött."

-> Mindegy vagy csak nem szerény ilyen elvásárokkal. Mit értessz a generációddal azonosulni nem tudó alatt? Önálló? Tehát már nem laksz anyukáddal?

"Emberünket általában ritkán fogja meg valaki, viszont aki igen, az nagy intenzitással teszi, és komoly hatással van rá."

-> A kérdező kicsit egoista és nagy mértékben válogatós. De nézzük el, mert közben szerény.

"A viktoriánus korba visszavágyó balga ifjú alapvető értékként tartja számon az őszinteséget, a kétoldalú bizalmat, a korrekt, nyílt hozzáállást, ami - mások visszajelzései alapján - korántsem tűnik annyira evidensnek, mint amennyire ő maga annak tartja."

-> Tehát az asszony neve "Kuss", ahogy ez 150 évvel ezelőtt volt, amibe emberünk visszavágyik.

Najó, eddig bírtam, ha van valakinek igénye, tovább is elemzem.

Kérdező: tudom, hogy nem ezeket akartad kihozni a soraidból, de amiket leírtál vagy nagyon tipikusak amik minden 2. ismerkedő szövegbe benne vannak, vagy gyanúsok. Persze tudom, hogy mindent agyonértelmeztem, de lásd be, hogy amiket leírtál, jóóóórészt kifordíthatóak és másképp értelmezhetőek.

2021. szept. 24. 10:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!