Van itt esetleg olyan 30as informatikus férfi aki párra vágyik?
Azért pont informatikust keresek, mert így a párom is otthonról tud dolgozni normális munkát, emiatt nem lennénk annyira helyhez kötve és költözhetnénk egy igazán szép, csendes vidékre is...
32N
"viszont egy vasúti biztosítóberendezéseket fejlesztő cégnél"
Igen, tudjuk, tízből kilenc informatikus vasútbiztonsági rendszereket, vagy atomerőművek vezérlőrendszerét fejleszti.
13, nálunk 10-ből 10.
Nem olyan misztikus dolog mint gondolod. Vannak olyan világtalanok is köztük akik 4-5 év után a linux terminalt nem tudják megkülönböztetni a login sortól. :D
Nem a programozói munkában rejlik a rendszer erőssége, hanem a sokszintű rendszeren, ahol milliószor le van minden ellenőrizve és dokumentálva. Máshol még a tesztelés is ismeretlen fogalom.
"A távmunka folyamatosan szorul vissza, mert" lassan véget ér a járvány, és akik eddig kényszerből otthonról dolgoztak, azok ismét be tudnak járni a munkahelyükre. Emellett - ha az utóbbi másfél év kilengését nem nézzük - nem, hogy csökkenne, hanem lassú, de állandó mértékben nővekszik az otthonról dolgozók száma.
"a távmunkát lehetővé tevő interfészek támadási felületek hackereknek."
Elárulok két titkot:
1.: Minden potenciálisan támadási felület, ami nyilvánosan elérhető. De erre nem az a megoldás, hogy akkor ne használjunk egy technikát, hanem az, hogy tanuljunk meg védekezni a veszélyforrások ellen.
2.: A megfelelő biztonsági intézkedéseket betartva elenyésző mértékű a sikeres támadás veszélye.
"Az egyetlen tuti védelem, ha a hálózat nem elérhető egyáltalán kívülről."
Öhm... még valami! Az is azért ugye megvan, hogy ma már sok munkafolyamat erősen támaszkodik online erőforrásokra? Hatalmas hátrányban lenne az a fejlesztőcsapat, amelyik önként lemondana az internetes források eléréséről. De még a titkárság is bajban lenne, mert 2021-ben már jókora hátrány lenne, ha e-mailben nem lehetne őket elérni.
"Ti aztán tudtok élni!"
Nem gondolom, hogy bármiben különös, vagy extrém lenne az életünk. :)
"Kell a napi történés, rohanás, kontakt az emberekkel."
Ha a rohanás neked kell, akkor egészségedre! Egyébként meg otthonról végzett munka mellett sem tilos kimozdulni, találkozni a haverokkal, elmenni egyet moziba, vagy akárhová... ha neked a szociális életed 100%-át a munka jelenti, akkor valamit rosszul csinálsz.
"én vagyon a kevesek egyike, aki nem lett szenvedélybeteg"
Mintha bármi összefüggés lenne a két dolog között. :D Persze, "offline" gyári munkásokat még soha nem láttunk részegen dülöngélni. :D
"nálunk 10-ből 10."
Igen.
A Paksi Atomerőműben meg tízből tíz ember atomerőműben dolgozik. ;) A pékségben meg tízből tíz ember pék.
Aztán ha kimozdulsz az egy adott dologra specializálódott munkahelyed ajtaján, akkor meg azt tapasztalod, hogy 100 informatikusból legalább 99-nek köze nincs vasúti irányítórendszerekhez.
“ azt tapasztalod, hogy 100 informatikusból legalább 99-nek köze nincs vasúti irányítórendszerekhez.”
Hát amikor keresgéltem ezelőtt, nekem az volt az érzésem, hogy 10-ből 97 az autóiparból él. Onnan menekültem és más ajánlatom sem volt csak autóipar.
Bár nem is vagyok informatikus, csak rokonszakma.
“ ha neked a szociális életed 100%-át a munka jelenti, akkor valamit rosszul csinálsz.”
Az megvan, hogy mást nem igen lehetett az utóbbi 15-hónapban tenni? Amit lehetett, az elenyésző.
“ Persze, "offline" gyári munkásokat még soha nem láttunk részegen dülöngélni.”
Mintha ennek lenne köze a szenvedélybetegséghez. Én is voltam fiatalon tele, mint a bulgárszatyor. Ettől még nem vagyok beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!