Az új büfészak a mérnök informatikus / programtervező?
Jó ideje nagyon divatos az ilyen szak. Sokan csak kettessel átvergődnek, aztán azt hiszik, hogy halálra keresik magukat. Közben meg munkát se tudnak találni vele.
Telített a piac, rengeteg frissen végzett "informatikus" szívja meg.
Az igazán profiknak persze nincs gondjuk. De számuk elenyésző, a sok kóklerhez képest, akik büfészakká tették az infós képzéseket.
Na, már kezdett hiányozni, hogy pár napig nem volt ilyen kérdés... :-D
Nem, továbbra se fognak elszegényedni az informatikusok, és továbbra se lesz büfészak az IT.
2-essel sem könnyű átvergődni. Úgyis munka közben fog valaki megtanulni programozni.
És nem túltelített a szakma, bőven nem.
Én úgy látom, hogy könnyű kettessel átvergődni. Nem egy BME, vagy ELTE képzésre gondolok.
Vidéki egyetemeken bőven elég annyi, hogy előfizet az ember a matekingre, végigpörgeti a videókat egy hét alatt... aztán meg is van az analízis 2-es.
Programozásból meg érettségi emeltszint + OOP + elemei algoritmusokon kívül tud az ember 1-2-őt aztán elég is.
Most csak 2 tárgyat írtam, de úgy őszintén a többihez se kell megszakadni (ha a kettes a cél).
Én bge-n tanulok Gazdaságinformatikát és pont OOP-ből, Mata 1-ből és még van pár tárgy amiből a kettest elég nehéz megszerezni. Viszont utána a jobb jegy már csak kis plusz tanulást igényel.
Az infós képzéseknél nem az egyetemen fogod jól megtanulni a szakmát, hanem gyakorlással (akár otthon, akár munkahelyen).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!