Vannak itt igazi újrakezdők?
Nagyon sokan vagyunk igy szerintem. Újrakezdjük egy szakítás, haláleset miatt, költözés...vagy éppen az életközépi válság esetén.
Nem, nem könnyű.Néha igazi bátorság kell kilépni egy rossz kapcsolatból, újra hinni, bízni, az anyagiakról már nem is beszélve.
Az én taktikám az, akármit is kell újrakezdeni, munka, kapcsolat, stb...
nem csinálok nagy ügyet belőle, csak tovább lépek a lehető legegyszerűbb módon.
Oké, nem mindig sikerül könnyen 🤣 de igyekszem.
3-as: tök jó kis taktika, irigylésre méltó könnyedség!
4-es: igazad van, bölcs hozzáállás!
Nálad pár évvel idősebb férfi vagyok. Volt az életemben több csalódás,szakítás.Volt olyan munkahely, amit trauma volt elveszítenem.
De van egy elvem, ami eddig csak hasznomra vált az életben. Mégpedig az,hogy nem nézek vissza ,főleg azért,mert hátranézve csak nagy pofára esés jöhet.
Bár lett volna alkalmam, de sem munkahelyre nem mentem vissza, sem olyan személynek,aki velem szakított, soha nem adtam új lehetőséget.
Tabula rasa, minden esetben és előre nézni.
Egy ami a legfontosabb, legyen meg az egészség és a humorérzék. Nekem ez a kettő megvan,hála a sorsnak és minden élethelyzetben ezek karoltak belém és vittek tovább.Pedig iszonyat veszteségeim voltak,de elmúltak. Minden elmúlik, semmi sem örök. Talán ez az ember szerencséje :)
És minden napban van valami szép, mindig találok valami szépet, derűset.Egy kisgyerek rám mosolyog, egy kutyust megsimogatok, látok egy szép tájat, hallom a madarakat, van mit ennem, van hol laknom. Érdekes és szép hobbim van, sokat olvasok. A könyv jó barát,nem fog elhagyni,sem megcsalni.
Próbáljunk meg viszonyítani,ahhoz amink van és ami másoknak nincs.Csak körül kell nézni a világban,mi van sok helyen.
És még valami,talán nem véletlenül tűnik ez-az, vagy valaki az életünkből.Helyet kell adnia a jobbnak, ami jön, vagy a lelkünket szolgálja,mert esetleg nem is érezzük, de nem jól élünk...
Nálam két kapcsolat ezért ért véget, utólag látom és már hálás vagyok érte.
55 F
#6-os szépen és jókat ír.
25 év párkapcsolat és 23 év házasság után kellett új életet kezdenem.
Az újrakezdés szót nem használnám erre, mert nem léphetünk kétszer ugyanabba a folyóba.
Nekem a sport, a zene és a humor segített és a csodálatos gyerekeim.
Az élet szép, néha baromi nehéz, de szép.
50N
40-es nő vagyok, elváltam korábban, lezártam, vissza sem néztem.
Most épp egy 15+ éves karrier módosításán gondolkodom, ami ugyancsak nagy változás lesz/lehet.
Úgy próbálom felfogni ezt is pl., mint egy lehetőség és kihozni a legjobbat a helyzetből. (Nyilván a munkahelyváltás is azért foglalkoztat, mert valami nem kerek…)
Lehetőségek mindig vannak, csak sokszor be vagyunk szűkülve az adott kis világunk, lehetőségünk kis dobozkájába, de merni váltani, merni lépni, természetesen ésszel, megfontoltan, megtervezve váltani az nem rossz. Sőt.
Ahogy egy párkapcsolat végén vagy egy karrierúton, adódnak nehézségek, kell időnként merni nagyot lépni, kilépni, felszámolni, megmérettetni magunkat egy “másik piacon”- ebből jöhetnek azért megerősítő pozitív visszajelzések is.
Nekem az a túlélő taktikám, ha lehet ezt így hívni, hogy a lehetőséget igyekszem látni, nem a veszélyt vagy a nehézséget. Nem felelőtlen hurráoptimizmus ez, nem megyek eszetlenül a falnak, nem mondok pl fel egyik napról a másikra a semmire vagy nem szakítanék pillanatnyi dühből stb… de képesnek kell éreznünk magunkat arra: ha a jelenlegi élethelyzetben, ezekkel a feltételekkel, ezekkel az emberekkel nem is vagyunk jók, máshol, másokkal jobbak lehetünk.
6-os, köszönöm, nagyon jókat írtál!
7-es és 8-as hölgyeknek is köszönöm, öröm, hogy ilyen okos, higgadt, életerős nők válaszoltak!
Nagyon szépen köszönöm a sok privátot,amit a Hölgyektől kaptam !
Viszont én egy meleg férfi vagyok, így nyilván más társaság,amire vágyom.
Köszönöm a megértést !
A 6 -os válaszoló vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!