Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Kizáró ok lenne, ha valaki...

Kizáró ok lenne, ha valaki mozgássérült?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Muszáj vagyok ezt megkérdezni, hogy velem van-e a "baj", vagy sem.

Haverommal 1 hete kisebb vitába keveredtünk.

Az Ő nézete szerint soha nem próbálkozna egy mozgássérült lánynál, így fogalmazott: "Aki nyomorék, az nyomorék is marad."

Eléggé felidegesített, hogy hogy lehet ilyet bárkire is mondani, ki is osztottam.

Nyilván, így az én nézőpontom pedig az, hogy ez egyáltalán nem befolyásol semmit. De tényleg, ha meglátok egy tolószékben lévő lányt nem az van bennem, hogy "Úristen, soha.." hanem.. gyakorlatilag semmi nincs bennem, ugyanúgy nézek rá, mint bármely másik lányra, nálam ez egyáltalán nem lenne kizáró ok.

Mi a ti álláspontotok? Nálatok kizáró ok lenne ez? Értelemszerűen a lányok véleményére is kíváncsi vagyok fordított helyzetben.

júl. 13. 21:46
1 2
 11/13 anonim válasza:

És mi a helyzet a látássérültekkel?

Például én csak a bal szememre látok, ez is sokaknak kizáró ok, plusz látszik a szememen, hogy sérült.

De szerencsére találtam embereket, akik megértőek ezzel szemben is.

júl. 14. 13:51
 12/13 anonim válasza:
11-es,mindig vannak/lesznek olyan emberek akik megértőek,elfogadóak. Nekem is van olyan barátnőm aki csak az egyik szemére lát,és teljes életet él mert így szokta meg és így alakította ki az életét. Ismerek vakokat is,akik segítséggel,de boldogulnak: diploma,munka,párkapcsolat,barátok,sport,hobbi... Tudom,sokak számára hihetetlen,de a környezet akkor fogadja el a fogyatékos/beteg embert ha Ő is elfogadja magát. Valaki írt már itt hasonlót. Természetes az is ha valaki nem szeretne ilyen párt,de a betegségtől függetlenül is különbözőek az ízlések/igények.
júl. 16. 17:13
 13/13 anonim válasza:
A mozgássérült is tág kategória nagyon, a bicegő embertől az egész életét kb az ágyba élő emberig.... Én 100%-os teljes ellátást igénylő 39 éves ff vagyok még nem találtam senkit, viszont vannak példák "vegyes" párokra ahol az egyik teljesen ép, pl Mosolyka és férje. Nick Vujicic végtagok nélkül él és ép egészséges felesége van sőt több gyerekük is.
júl. 25. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!