Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Kizáró ok lenne, ha valaki...

Kizáró ok lenne, ha valaki mozgássérült?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Muszáj vagyok ezt megkérdezni, hogy velem van-e a "baj", vagy sem.

Haverommal 1 hete kisebb vitába keveredtünk.

Az Ő nézete szerint soha nem próbálkozna egy mozgássérült lánynál, így fogalmazott: "Aki nyomorék, az nyomorék is marad."

Eléggé felidegesített, hogy hogy lehet ilyet bárkire is mondani, ki is osztottam.

Nyilván, így az én nézőpontom pedig az, hogy ez egyáltalán nem befolyásol semmit. De tényleg, ha meglátok egy tolószékben lévő lányt nem az van bennem, hogy "Úristen, soha.." hanem.. gyakorlatilag semmi nincs bennem, ugyanúgy nézek rá, mint bármely másik lányra, nálam ez egyáltalán nem lenne kizáró ok.

Mi a ti álláspontotok? Nálatok kizáró ok lenne ez? Értelemszerűen a lányok véleményére is kíváncsi vagyok fordított helyzetben.

júl. 13. 21:46
1 2
 1/13 A kérdező kommentje:

Kis kiegészítés:

Szerintem ettől függetlenül lehet jó a személyisége valakinek, ez egy olyan dolog, amiről Ő nem tehet. Nyilván így külsőre meglehet, hogy nem fog annyira vonzani, de nálam egyébként is az arc az elsődleges. Ez olyan, mintha valakit magassága alapján ítélnénk el, erről se tehet senki.

júl. 13. 21:55
 2/13 anonim válasza:
Lány vagyok. Nekem nincs bajom a mozgássérültekkel. Nekem édesapám is mozgássérült, és már kiskorom óta az, szóval igazából úgy nőttem fel, hogy ez nem annyira idegen tőlem, ha ezt lehet így mondani. Én nem ítélek el senkit, nekem nincs semmi bajom senkivel sem, lehet ő mozgássérült, vagy lehet valakinek mentális problémája, én csak emiatt nem ítélek el senkit sem. Én csak azt nem szeretem, mikor valaki azzal tölti az életét, hogy sajnáltatja magát és a betegségeivel keresi a kifogásokat. És tudom, ezt könnyű mondani, és lehet ez gonosznak hangzik, viszont azzal nem jut senki sem előrébb, hogy siránkozik és egész nap a kanapén ül. Akkor is kell menni, és csinálni a saját dolgod, úgy ahogy tudod. Nem mondom hogy az ember nem kérhet segítséget, meg persze van amit egy mozgássérült nem tud megcsinálni, és ez nem is probléma, szerintem csak mindenkinek magához képest próbálkoznia kell, ha van valamilyen betegsége, vagy ha nincs. Szóval nekem nem, nem lenne kizáró ok, viszont ha valaki mindig csak sajnáltatja magát, az igen.
júl. 13. 22:01
 3/13 anonim válasza:

Azért egy fogyatékosság nem egészen az a kategória, hogy "ő erről nem tehet". Mert valóban nem tehet róla, de lássuk be, nagyban befolyásolja a saját és párja életét is. Korlátokat húz. És bár eléggé bunkónak mondható a barátod megfogalmazása, de viszont abszolut joga van ahhoz, hogy nem tudna kapcsolatban lenni mozgássérülttel, vagy bármiféle más fogyatékkal élővel.

Mondom mindezt vakként.

júl. 13. 22:17
 4/13 anonim válasza:

Mindenki hagy döntse már el, hogy kivel akar járni és kivel nem. Valaki a kövér lányokat szereti valaki a vékonyakat. Nem mondhatod neki, hogy dehát tessék betenni a daginak is mert ő is ugyan olyan mint a vékony... Hát nem. Ha nem vonzódik hozzá ez van...

Az meg konkrétan nem igaz, hogy a mozgáskorlátozottság nem befolyásol semmit. Az egész életedet ezek korlátok között kell megélned. Ha neked így jó akkor tessék. Nem volt jogos hogy leb*sztad. Max a szóhasználat volt túl primitív, az lett volna jogos, ha azt mondod neki, hogy te se hívod őt szerencsétlen majomnak hanem "szinglinek", tehát ő is fogalmazzon szofisztikáltan a mozgáskorlátozottakkal kapcsolatban.

júl. 13. 22:27
 5/13 anonim válasza:
Nem kizáró ok nekem, de azért ha már valaki ilyen helyzetben van, annak jó ha van anyagi biztonság. Én meg nem vagyok gazdag sajnos.
júl. 13. 22:31
 6/13 A kérdező kommentje:

Ki beszél itt arról, hogy bármi probléma lenne azzal, ha valakinek nem fér bele ez? Mindenki saját maga dönti el..

A szóhasználat miatt osztottam ki, de ezt írtam is :)

júl. 14. 00:13
 7/13 anonim válasza:

"nálam ez egyáltalán nem lenne kizáró ok"

Szerintem a lányok ha meglátnak egy fiút, egyáltalán nem ezt érzik. A lányok sokkal gonoszabbak.

Én sem gondolok semmit amikor és rá nézek egy ilyen lányra, csak maximum hogy szegény lány. biztos kevés fiúnak kell.

(Viszont belegondolva, egy mozgássérült lány hamarabb kap pasit, mint fordítva)

A kérdésre térve, igen. nálam esélye sem lenne. max barátkozás, egyéjszakás. Nem így képzelem el a jövőmet egy lánnyal, sokkal extrémebb életet szeretnék

júl. 14. 02:00
 8/13 anonim válasza:
Eléggé vad elgondolása van sokaknak Mo.-n többek közt e témáról is, de nincs min csodálkozni, hisz igazi kipcsákok vagyunk.
júl. 14. 10:01
 9/13 anonim válasza:

Nekem kizáró ok lenne.

Gondolom segítenem kellene az ellátásában, emelgetni, stb.

Nem vállalnám be

júl. 14. 12:27
 10/13 anonim válasza:
Egyértelműen kizáró ok. Egészséges embernek.
júl. 14. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!