Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Szeretném felvenni a kapcsolat...

Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan emberekkel, akik az egykori arisztokrata családok törvénytelen gyermekeinek a leszármazottai. Van itt ilyen?

Figyelt kérdés

Olyan emberekkel szeretnék beszélni, akik úgy érzik, hogy ez érintette a család sorsát, a transzgenerációs örökséget meghatározta. Illetve az is nagyon érdekelne, hogy van-e itt valaki, aki megpróbálta felvenni a kapcsolatot ezekkel a rokonokkal, és hogy sikerült a kapcsolatfelvétel, milyen volt a fogadtatás?

Figyelem: csalók, sznobok, bosszúvágyók, pénzéhesek, névvadászok kíméljenek. Kizárólag a dolog lelki feldolgozásáról, a családi életre tett hatásáról szeretnék beszélni, mivel nálunk volt ilyen, és azt gondolom, nagyon súlyos hatása volt/van a családomra, ezt szeretném feldolgozni.

#nemes #arisztokrata #tehetséggondozás #transzgenerációs trauma #törvénytelen gyerek #természetes gyerek
2023. okt. 15. 20:52
1 2
 11/12 anonim válasza:

-Apai ágon, a családom a Czimeres nemesi levelét

1654-ben kapták.

Nagyapám gyerekként még a kezében tartotta többször is,azt mondta kecskebőrből készülhetett.

-Anyai ágon a dédmamám fiatalon,cselédként a keszthelyi festetics kastélyban szolgált,mikor terherbe esett,elküldték egy akkora összeggel,hogy abból házat tudott vásárolni magának.

A dedmamám fia( az én nagyapám)

Állítólag halála napjáig azt állította magáról,hogy ő egy balkézről származó festetics.

jan. 7. 15:26
 12/12 A kérdező kommentje:

11-es, köszönöm a válaszodat. Mit ne mondjak, én pl. sosem értettem, hogy a törvénytelen gyerek dédapámnak honnan volt emeletes háza a város fő utcáján, ha egyszer a dédanyám egyértelműen nem hozott vagyont magával. Aztán egy arisztokrata ismerős mondta, hogy lehetséges, hogy ezzel "nyugdíjazták" az ükanyámat.

Amúgy eddig ötből ketten vagyunk, akik legalább egy nevet tudnak.

jan. 8. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!