Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Szeretném felvenni a kapcsolat...

Szeretném felvenni a kapcsolatot olyan emberekkel, akik az egykori arisztokrata családok törvénytelen gyermekeinek a leszármazottai. Van itt ilyen?

Figyelt kérdés

Olyan emberekkel szeretnék beszélni, akik úgy érzik, hogy ez érintette a család sorsát, a transzgenerációs örökséget meghatározta. Illetve az is nagyon érdekelne, hogy van-e itt valaki, aki megpróbálta felvenni a kapcsolatot ezekkel a rokonokkal, és hogy sikerült a kapcsolatfelvétel, milyen volt a fogadtatás?

Figyelem: csalók, sznobok, bosszúvágyók, pénzéhesek, névvadászok kíméljenek. Kizárólag a dolog lelki feldolgozásáról, a családi életre tett hatásáról szeretnék beszélni, mivel nálunk volt ilyen, és azt gondolom, nagyon súlyos hatása volt/van a családomra, ezt szeretném feldolgozni.

#nemes #arisztokrata #tehetséggondozás #transzgenerációs trauma #törvénytelen gyerek #természetes gyerek
2023. okt. 15. 20:52
1 2
 1/12 anonim válasza:
Elvileg nálunk ez a helyzet, soha nem akartuk felvenni a kapcsolatot velük és ők sem velük. Gyerekként kicsit olyan volt a történet mintha egy mesét mondtak volna el: nemes kisasszony lelép a lovászfiúval
2023. okt. 15. 20:57
 2/12 anonim válasza:
1-es, ez kábé mikor történt?
2023. okt. 15. 21:16
 3/12 anonim válasza:

Nálunk apai ágról iszonyatosan nagy a hallgatás, titkolózás, feszültség amint szóba kerül a származás.

Annyit sikerült megtudnom, hogy grófi család, cselédlányától származik a felmenőnk. A gróf törvénytelen gyermekeként.

A nagy titkolózás miatt esélyem se volt megtalálni az ősöket. Viszont nagyapámban, apámban indokolatlan, iszonyatos feszültség van gyaníthatóan emiatt is.

2023. okt. 15. 21:54
 4/12 anonim válasza:
Legalább fehérek vagyunk.
2023. okt. 16. 01:11
 5/12 A kérdező kommentje:
1-es: ez külön érdekes, úgy tűnik, hogy a nő volt az előkelő család tagja, és a férfi a "külsős" - bocsánat a megfogalmazásért? Akkor viszont a gyerek bent maradt a famíliában, ha férjezett volt a nő. Ha nem, akkor el sem tudom képzelni, mit csináltak ilyenkor (Kő hull apadó kútba?).
2023. okt. 16. 09:52
 6/12 A kérdező kommentje:
3-as: dettó ugyanez van nálunk is. És a történet is hasonló: szolgáló a kastélyban az ükanyám, a vendég gróf az ükapám. Mindez apai ágon. A feszültség ugyanilyen nálunk is, mintha (nem is mintha) azt érezné, hogy teljesíteni kellett volna a nagy nevet megillető dolgokat. Igaz, elképesztő tehetségeket is örököltek. De a körülmények nem voltak ehhez megfelelőek. Amúgy én tudom a nevet, és a családtagjaim elképesztően hasonlítanak is ahhoz a családhoz.
2023. okt. 16. 09:55
 7/12 anonim válasza:
A családállítás eszedbe jutott már? Vagy hogyan állsz ehhez?
2023. okt. 16. 11:18
 8/12 A kérdező kommentje:
7: köszönöm szépen a tanácsot, de itt a kérdésnél kérem, maradjunk az eredeti kérdésfeltevésnél.
2023. okt. 16. 12:07
 9/12 anonim válasza:
szívesen, okés, ahogy olvastam a kérdésed, ez merült fel bennem és úgy voltam vele, hátha ez is segít. És megértem, hogy ez foglalkoztat, azért egy próbát megérhet, szerintem. Sok sikert, kitartást!
2023. okt. 16. 20:07
 10/12 anonim válasza:
Érdekes téma. Apai dédnagymamám volt ilyen kétes származású. Az anyja egy nemesi családnál volt cseléd, nem tudni melyiknél, dédinek nem is volt leánykori vezetékneve. Nem tudom, hogy ez generációs minta-e, de nagymamám is, meg én is örököltem a "grófnő" attitűdöt. Nehéz ezt leírni pontosan miben nyilvánul meg, meg hosszú is lenne, de tényleg érdekes.
2023. okt. 23. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!