Az emberek miért ilyen negatívak, és miért néznek mindent támadásnak?
A hétvégén megnéztem a Bálna című filmet, ami elégge nagy hatással volt rám, átgondoltam az egész életemet. Elhatároztam, hogy kedvesebb leszek az emberekkel, hogy mindenki számára lesz pár szép szavam, bókom. De viszont azt vettem észre, hogyha ezzel a kedves énemmel nyitok valaki felé, akkor az emberek ponthogy negatívan állnak hozzá.
Pl találkoztam egy emberrel, akiről kiderült, hogy transzfesztita, én pedig azt mondtam neki, hogy szerintem transz létedre szebb vagy, mint a legtöbb lány. Mire azt kaptam vissza, hogy ,,te meg Down-kóros létedre egész emberien nézel ki".
Vagy pl láttam egy lány insta storyjain, hogy nagyon depressziós hangulatban van. Úgy érzi, hogy mindenki csak kihasználja, és senkire sem számíthat, meg eléggé látszik rajta, hogy önértékelési problémái vannak. Én pedig ráírtam, hogy annak ellenére, hogy mennyire utálja magát, egy egyedi és megismételhetetlen csoda, és úgy tökéletes a maga módján, ahogyan van. Mire azt kaptam, hogy egy állszent kígyó vagyok, aki csak azért írogat neki ilyeneket, mert ágyba akarja vinni.
Egy másik eset, hogy ülök a vonaton, mindjárt beérünk a végállomásra, veszem felfelé a kabátomat, miközben hallom, ahogy a velem egy fülkében ülő lány mondja a barátnőjének, hogy kísérje már el a koliig, mert nehéz bőrönddel van, és egyedül nehezen bírná elvinni odáig. A barátnője nemet mondott, mert sok dolga van, mire en odamentem hozzájuk, hogy bocsánat amiért közbe szólok, de nekem ez a koli pont útbaesik, alapból is arramennék, nagyon szivesen segítek cipelni a bőröndöt. Erre úgy nézett rám az adott illető, mintha meg akarnám erőszakolni vagy nem tudom, de nagyon agresszívan elküldött a fenébe.
És ez csak pár példa a sok közül, amikor nulla ártó szándékkal próbálok kedves lenni másokkal, és ilyeneket kapok cserébe. Nem azt várom el, hogy egyből a nyakamba ugorjanak, vagy bármi ilyesmi, hanem csak azt, hogy vegyenek már emberszámba. Egyszerűen úgy elszoktunk attól, hogy őszintén kedvesek velünk az emberek, hogy az összes ilyen közeledést támadásnak fogunk fel. De miért kell ezt csibálni? Így nem csak elzárják az emberek magukat a boldogság elől az eddigi rossz tapasztalataik alapján?
A transz lánnyal te voltál hót bunkó, egyértelműen azt sugalltad, hogy nem tartod nőnek. Tök mindegy, mi erről a véleményed, az az illető nem kérdezte, te mégis burkoltan megkérdőjelezted az identitását. Szóval abszolút jogosan kaptál bunkó reakciót.
Az instás lány az égvilágon sehol nem jelentette ki, hogy utálná magát, te mégis okoskodtál neki. Kihasználták, bántották (nem tudhatod, mi történt, ha nem ismered közelről), erre még te rúgsz bele, szintén ebben a sunyi burkolt stílusban (ami tényleg álszent), hogy benne van a hiba, hiszen utálja magát. Honnan veszed egyáltalán? De ha így is van, a kutya nem kérdezte a véleményed megint csak.
A harmadik esetben meg teljesen idegenek beszélgetésébe folytál bele, mintha kihallgattad volna őket (nem tudhatták, hogy nem így volt), majd el akartad kísérni az idegen lányt a lakhelyére. Ez igencsak félreérthető és nem is biztonságos a mai világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!