Az emberek miért ilyen negatívak, és miért néznek mindent támadásnak?
A hétvégén megnéztem a Bálna című filmet, ami elégge nagy hatással volt rám, átgondoltam az egész életemet. Elhatároztam, hogy kedvesebb leszek az emberekkel, hogy mindenki számára lesz pár szép szavam, bókom. De viszont azt vettem észre, hogyha ezzel a kedves énemmel nyitok valaki felé, akkor az emberek ponthogy negatívan állnak hozzá.
Pl találkoztam egy emberrel, akiről kiderült, hogy transzfesztita, én pedig azt mondtam neki, hogy szerintem transz létedre szebb vagy, mint a legtöbb lány. Mire azt kaptam vissza, hogy ,,te meg Down-kóros létedre egész emberien nézel ki".
Vagy pl láttam egy lány insta storyjain, hogy nagyon depressziós hangulatban van. Úgy érzi, hogy mindenki csak kihasználja, és senkire sem számíthat, meg eléggé látszik rajta, hogy önértékelési problémái vannak. Én pedig ráírtam, hogy annak ellenére, hogy mennyire utálja magát, egy egyedi és megismételhetetlen csoda, és úgy tökéletes a maga módján, ahogyan van. Mire azt kaptam, hogy egy állszent kígyó vagyok, aki csak azért írogat neki ilyeneket, mert ágyba akarja vinni.
Egy másik eset, hogy ülök a vonaton, mindjárt beérünk a végállomásra, veszem felfelé a kabátomat, miközben hallom, ahogy a velem egy fülkében ülő lány mondja a barátnőjének, hogy kísérje már el a koliig, mert nehéz bőrönddel van, és egyedül nehezen bírná elvinni odáig. A barátnője nemet mondott, mert sok dolga van, mire en odamentem hozzájuk, hogy bocsánat amiért közbe szólok, de nekem ez a koli pont útbaesik, alapból is arramennék, nagyon szivesen segítek cipelni a bőröndöt. Erre úgy nézett rám az adott illető, mintha meg akarnám erőszakolni vagy nem tudom, de nagyon agresszívan elküldött a fenébe.
És ez csak pár példa a sok közül, amikor nulla ártó szándékkal próbálok kedves lenni másokkal, és ilyeneket kapok cserébe. Nem azt várom el, hogy egyből a nyakamba ugorjanak, vagy bármi ilyesmi, hanem csak azt, hogy vegyenek már emberszámba. Egyszerűen úgy elszoktunk attól, hogy őszintén kedvesek velünk az emberek, hogy az összes ilyen közeledést támadásnak fogunk fel. De miért kell ezt csibálni? Így nem csak elzárják az emberek magukat a boldogság elől az eddigi rossz tapasztalataik alapján?
Az olyan megjegyzések, hogy "annak ellenére" mindenkiben negatív hatást váltanak ki.
Ha egy tök idegen elkezd random bókokat mondani, az az embereket megijeszti, az ilyenhez azért legalább ismerös szint kellene.
Az meg, hogy egy vadidegennek odaadjam a böröndömet, teljesen kizárt, ha kicsit is gondolkodnál, rájönnél, hogy az esetek nagy többségében ellopnák
Az általad felsorolt embereken nem kell segíteni és nem kell őket sajnálni. Az utolsó viszont nagyon tapló volt. Nem lehetett valami rendben vele ha elküldött a fenébe csak mert segíteni akartál. Ha eddig elbírta a sok lomot, akkor pár métert csak kibír még.
Szerintem rossz típusú emberekkel társalogsz, a nyafogó instás kiscsaj aki sajnáltatja magát azt tiltani kellett volna. Inkább magadon segíts, zárd ki ezeket a féleszűeket az életedből. Tiltás gomb, elkerülöd őket, vagy ha már beszélgetés van és bunkók akkor elküldöd őket a fenébe.
"hogyha ezzel a kedves énemmel nyitok valaki felé, akkor az emberek ponthogy negatívan állnak hozzá"
Magadat add. Ne a kedves énedet. Érződik belőle az erőltetettség és a modorosság. Én se szeretem egyiket sem...
A transzvesztitának (transzneműnek?) tette megjegyzésed nem volt szép.
A instás sztori meg alapból a közönségnek szól, szóval nem őszinte az egész. De őszintén szólva a Te válaszod a leírtak alapján nekem se tűnik őszintének, de talán csak rosszul fogalmazol.
A vonatos esetnél tolakodó voltál, mert akármilyen jószándék is vezérel, azért idegenek beszélgetésébe nem illik belehallgatni, aztán belefolyni a kettejük ügyébe, minthaa a világ legtermészetesebb dolga lenne.
Nem értelek: én tudok kedves lenni anélkül, hogy ezzel megbántanék másokat, vagy tolakodó lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!