Az emberek miért ilyen negatívak, és miért néznek mindent támadásnak?
A hétvégén megnéztem a Bálna című filmet, ami elégge nagy hatással volt rám, átgondoltam az egész életemet. Elhatároztam, hogy kedvesebb leszek az emberekkel, hogy mindenki számára lesz pár szép szavam, bókom. De viszont azt vettem észre, hogyha ezzel a kedves énemmel nyitok valaki felé, akkor az emberek ponthogy negatívan állnak hozzá.
Pl találkoztam egy emberrel, akiről kiderült, hogy transzfesztita, én pedig azt mondtam neki, hogy szerintem transz létedre szebb vagy, mint a legtöbb lány. Mire azt kaptam vissza, hogy ,,te meg Down-kóros létedre egész emberien nézel ki".
Vagy pl láttam egy lány insta storyjain, hogy nagyon depressziós hangulatban van. Úgy érzi, hogy mindenki csak kihasználja, és senkire sem számíthat, meg eléggé látszik rajta, hogy önértékelési problémái vannak. Én pedig ráírtam, hogy annak ellenére, hogy mennyire utálja magát, egy egyedi és megismételhetetlen csoda, és úgy tökéletes a maga módján, ahogyan van. Mire azt kaptam, hogy egy állszent kígyó vagyok, aki csak azért írogat neki ilyeneket, mert ágyba akarja vinni.
Egy másik eset, hogy ülök a vonaton, mindjárt beérünk a végállomásra, veszem felfelé a kabátomat, miközben hallom, ahogy a velem egy fülkében ülő lány mondja a barátnőjének, hogy kísérje már el a koliig, mert nehéz bőrönddel van, és egyedül nehezen bírná elvinni odáig. A barátnője nemet mondott, mert sok dolga van, mire en odamentem hozzájuk, hogy bocsánat amiért közbe szólok, de nekem ez a koli pont útbaesik, alapból is arramennék, nagyon szivesen segítek cipelni a bőröndöt. Erre úgy nézett rám az adott illető, mintha meg akarnám erőszakolni vagy nem tudom, de nagyon agresszívan elküldött a fenébe.
És ez csak pár példa a sok közül, amikor nulla ártó szándékkal próbálok kedves lenni másokkal, és ilyeneket kapok cserébe. Nem azt várom el, hogy egyből a nyakamba ugorjanak, vagy bármi ilyesmi, hanem csak azt, hogy vegyenek már emberszámba. Egyszerűen úgy elszoktunk attól, hogy őszintén kedvesek velünk az emberek, hogy az összes ilyen közeledést támadásnak fogunk fel. De miért kell ezt csibálni? Így nem csak elzárják az emberek magukat a boldogság elől az eddigi rossz tapasztalataik alapján?
Valahol meg kell értened, hogy akinek vadidegen vagy, és feltűnően kedves próbálsz lenni, nekik azért kellemetlen, mert nem ismernek, nem tudhatják a valódi szándékod, hogy miért vagy ilyen. Te hiába mondod, hogy csak segíteni, kedveskedni akarsz, az nem érdekli őket, de ez jogos. Gyilkosok is lehetnek kedvesek először, meg a pszichopaták is.
Bár az a transzfesztita gyerek tényleg paraszt módon reagált, de a többi esetben jogos volt.
Kérdező, ne haragudj, de például a transzvesztitás (v-vel!) megjegyzésed kifejezetten sértő, így nem is csodálom, hogy szintén sértően szólt vissza.
Az instás lány nyilván csak sajnálatot vár, de neki is tolakodóan, személyeskedően írtál, vagyis túlzásba estél. A kevesebb néha több.
A vonaton a felajánlásod szerintem kedves volt, viszont egy lány nem csoda, ha kicsit megijed a gondolattól, hogy egy idegen férfi így közeledik. Ráadásul hallgatóztál, ami szintén nem jó.
Igazából egy kicsit vissza kellene venned, és nem ennyire erőltetni a kedvességet. Elég, ha nem vagy bunkó, de nem kell ennyire nyomni a kedveskedést sem, mert természetellenesen hat.
Az a baj hogy önismeretet sokan csak filmek alapján képesek gyakorolni. a való életben próbálj önismeretre szert tenni. Az emberekkel való kommunikáció nem működik rendesen. Nem kell mindenkivel kedves lenni, önzetlen lenni és mindenkin segíteni.A válaszadók többsége téged kritizál, részben igazuk van, részben pedig tévednek, de ugyanakkor nem mindegy kihez mész oda segítség jelleggel és milyen stílusban próbálsz barátkozni.
A felsorolt három személy akik bunkók voltak veled nagyjából meg is mutatták hogy nem érdemelnek kedvességet, olyan emberekhez menj oda akik értelmesek. Bár szerintem egymás után ennyi negatív stílusú ember kicsit abszurd, valami sántít a történetben. De ha nekem jöttél volna akármilyen stílusban segíteni, nem lettem volna ilyen személyeskedő mint ezek. Normálisan megmondtam volna hogy köszönöm, nem.
Keresd inkább az értelmes emberek társaságát, ne ilyen furcsa és érzelem szegény személyekkel állj le beszélgetni. Fejlődj kicsit kommunikálás ügyileg és jól gondold át az adott szituációt, mert nem biztos hogy szükséges bárkivel is önzetlen legyél.
Ne álszenteskedjetek, kedves hölgyek! Ha egy jóképű pasi megy oda hozzátok, hogy segíthet e vagy ami még jobb, bókol, nem külditek el a francba, hanem egyből kedvesek vagytok vele, simán megadjátok neki a számotokat, ha kéri!
Láttam egy olyan karikatúrát is, hogy két főnök dicséri a dekoratív titkárnő alakját. Az egyik egy csúnya, öregedő pasas, a másik egy fiatal, jóképű pasi. Az öreg főnöktől zaklatásnak veszi a nő a bókot a fiatal, jóképű pasitól meg örömmel veszi a bókot és elpirul.
A nőknél főleg hatványozottan igaz, hogy a számukra tetsző padokkal kedvesének, nyíltabbak, mint a ronda pasikkal!
Valószínűleg egyik személynek sem voltál az esete, ezért voltak veled ilyen bunkók.
Én is azt írom, mint az előző hozzászólók: idegenekkel ne legyél erőltetetten kedves, ha nincs rá különösebb okod! Ezt a kedvességet az ismerőseiddel, barátaiddal, családoddal gyakorold! Ne ilyen begyöpösödorr idegenekkel!
Az emberek viselkedésének okai rendkívül sokrétűek lehetnek, és nem lehet egyértelműen meghatározni, hogy miért reagálnak negatívan a kedvességre vagy az együttérzésre. Azonban néhány lehetséges ok a következők:
-Korábbi negatív tapasztalatok: Az emberek korábbi élményei hatással lehetnek arra, hogy hogyan reagálnak a közelítésekre. Ha korábban megtörtént, hogy valaki ártott nekik, akkor az lehet, hogy óvatosak és bizalmatlanok lesznek másokkal.
-Kommunikációs nehézségek: Az emberek gyakran nehézségeket élnek át a kommunikációban, és lehet, hogy nem tudják pontosan kifejezni azt, amit éreznek vagy gondolnak. Ez néha agresszív reakciókhoz vezethet, amikor valaki úgy érzi, hogy megtámadják őket.
-Kulturális és társadalmi hatások: Az emberek sokféle társadalmi és kulturális hatás alatt állnak, amelyek hatással lehetnek arra, hogy hogyan viselkednek és hogyan reagálnak a másokkal való interakcióra.
Fontos megjegyezni, hogy a kedvesség és az együttérzés megnyilvánulása nem garantálja azt, hogy az emberek pozitívan fognak reagálni. Azonban az, hogy továbbra is megpróbálunk kedvesek lenni másokkal, valószínűleg pozitív hatással lesz a környezetünkre és az emberekre hosszú távon. Továbbá, ha az emberek agresszívan vagy negatívan reagálnak, nem feltétlenül a te hibád, és nem érdemes magadat hibáztatni.
“Egyszerűen úgy elszoktunk attól, hogy őszintén kedvesek velünk az emberek, hogy az összes ilyen közeledést támadásnak fogunk fel. “
Miért? Te őszintén vagy kedves, vagy csak próbálsz az lenni egy film hatására?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!