Hogyan lehet ebből a gödörből kijönni?
Már egy éve majdnem, hogy teljesen feladtam a párkeresést (Huszonév elején járok). A visszautasítások, amiket kaptam, teljesen megváltoztattak ilyen téren. Mert nem is a visszautasítással volt bajom, hanem, hogy addigra már nagyon megkedveltem azt, akivel éppen írtam és beszélgettem. És ezután nehéz elmagyarázni, de úgy érzem mintha egy fal venne engem körül, ami mögül nem tudok kimászni. Egyszerűen nem érzek semmit, ha beszélek emberekkel (kivétel a már ezelőtt is meglevő barátaim és a szüleim) és egyszerűen frusztrál az érzés. Mert igen, valamennyire feladtam, de a szívem mélyén meg vágyok a szerelemre. Emiatt beszéltem is egy lánnyal, ami nem jött össze, de közben nem éreztem semmit, a személyiségét kedveltem, de ennyi. Az elutasításkor sem fájt nekem, azóta sem.
Csak tudom, hogy ez nem a jó út, és szeretnék újra az az érzelmes, romantikus alkat lenni, mint aki voltam.
Tudtok ebben tanácsot adni? Vagy van ehhez a témához hasonló videó amit tudtok ajánlani?
Előre is köszönöm!
10 est folytatom.
Leépíti az önbizalmat, depissé tesz. Rengeteg nő ghostingol, mert mindig jön valaki új , valaki jobb, valaki bíztatóbb. Természetesen ők sem fognak beválni, folytatódik a keresés....akár úgyis hogy még csak 1 randira sem mennek el velük sem.
Keressük a rengeteg jelölt közt azt aki majd pont a mi elvárásainknak megfelel. Csak sajnos nem lesz ilyen.
Amit következtetést levontam ezen évek alatt, hogy személyesen kellene ismerkedni. Sokkal jobbak az esélyek!
12-re
Belőlem is már a sok éves tapasztalat beszél. Akivel gyorsan az ágyban kötök ki, az annyit is ér. Rögtön odaadja mindenét egy vadidegennek, innen már csak lefelé vezet az út egy kapcsolatban.
A családalapítástól meg rettegnek, hogy mi lesz a csoda testükkel, ha életet ADNAK!!! valakinek, hiszem már hozzá vannak szoktatva, hogy ók mindig csak kaphatnak és soha sem kell adniuk. (Nincs is olyan szó a szótárukban, hogy ADNI!!)
Ilyen elcs.szett lett bizony a világ. Csodálkozunk, hogy eltűnik a nemzetünk és agyatlan egóvezérelt fogyasztói csőcselék lepi el hazánkat?
14-re
Kölcsönös - tehát beteljesült - szerelem esetében nincs oka egyik félnek sem félni a családalapítástól. A gond, probléma abból van, ha nincs valódi szerelem és csak behazudják egymásnak a holtomiglan-holtodiglant. Az ilyen hazug házasságokban az utódok fognak a legtöbbet szenvedni, mert a gyerekek - a fejlett érzékelésükkel -előbb vagy utóbb, de rájönnek, hogy érzelmileg nincs rend körülöttük, a csalàdjukban. (Sajnos ezt is már a személyes tapasztalat mondatja belőlem.) Ezt a tragikus családi helyzetet tovább lehet fokozni, ha valamelyik alapító fél - általában az anya - nincs tisztában azzal az alap axiómával, hogy egy másik ember az nem tulajdon. Az anyák hajlamosak a gyereküket a tulajdonuknak tekinteni és ezen álláspontjukban a jog is az ő oldalukon áll, megerősíti az álláspontjukat. Talán mostanában van elmozdulás ezen a téren a jogban, de szerintem az anyák fejében kevésbé.
A házasság és családalapítás nagyon súlyos válságba alakult ki napjainkra, csak erről nem beszél senki, pedig ezek a témák sokkal fontosabbak lennének, egy normális emberi életút szempontjából, mint pl. az, hogy valaki milyen ügyesen old meg a matematikában egy kétismeretlenes egyenletet.
Összegezve, tehát simán érthető, hogy miért félnek a felek családot alapítani, viszont a kialakult válsághelyzetben a nemzet halálra van ítélve. (Ezen a helyzeten nem fog az sem segíteni, ha pénzek osztogatásával akarjuk megakadályozni a nemzetpusztulást, lásd csok és társai.)
A fő kérdésre, kérdezőre reagálva. A probléma, amivel küzdessz, az pszichés jellegű, tehát a problémádra a megoldását a pszichológiában jártas szakemberektől várhatod. Ha van rá lehetőséged személyes pszichológiai terápiát javaslok. Ha nincs, akkor olvass, vagy figyelmesen hallgasd meg az alábbi szakemberek - témában közzétett - írásait, előadásait. Popper Péter, Csernus Imre, Feldmár András, Bagdy Emőke, stb.
Utószó: A női nem "hajkurászása" mellett is van még egy csomó minden érdekesség a bennünket körülvevő csodálatos világban. Tudományok, művészetek, hobbik, stb. Azt is jó észben tartania az embernek, hogy bizony nem mindenkinek adatik meg a párkapcsolati boldogság a földi létben. Bár csak úgy lehetne..
15:
14 voltam, egyetértek veled :(
17-re
Annyit azért még hozzátennék a tisztánlátás érdekében, hogy bárki bármennyire is fél a gyermekvállalástól, annál felemelőbb, lelket melengetőbb érzés nem nagyon létezik itt a földi létünkben, mint mikor megajándékoz bennünket az élet egy saját gyermekkel.
Gyermek nélkül a leggazdagabb ember is lelkileg szegény, szegényebb marad, mint az, akinek megadatik a saját gyermek.
18
Egyetértek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!