Miért szeretek másokat “megmenteni”? Barátokkal, idegenekkel is felmerül ez a motívum, de még a párkapcsolataimat is jellemzi. Vonzanak azok a lányok, akik valamilyen nehézséggel küzdenek, és segíthetek nekik.. Törődjek bele, vagy változtassak?
Burkolt hirdetés xd
De ha bem és tényleg érdekelnek a válaszok akkor: törődj bele, te ilyen vagy. Nincs ezzel semmi baj.
Ezzel nincs baj, bizonyos kereteken belül. De bizony ezek a fajta emberek mindig ugyanabba a hibába esnek. Olyanokon segítenek, akiket sajnálnak, holott semmi sajnálni való nincs az életükben, a felesleges hisztin kívül.
Ezek a "megmentendő emberek" 90%-ban csak lelki szemeteskosárnak fognak használni, és csak ideig óráig leszel jó, aztán keresnek mást, akinek nincs hős komplexusa.
Ergo, te szeretsz segíteni, de fordított (vagy ha úgy nézzük normális) szemszögből nézve mások úgyis csak kihasználnak. A legtöbb nő ilyen pasi mellett nem fog megmaradni, mert felbaxod őket egy idő után ezzel a "mindig segítek, mi a baj" stílussal. Aki meg megmarad melletted, az szépen lassan évek alatt téged fog tönkretenni.
Én azt mondanám legyél segítőkész, de ne játsz a pszichológust, és ne próbálj feltétlenül mások magánéletébe belefolyni, akárhogy kívánkozik is ki belőled.
2-es kommentjét én is alátámasztom.
Mivel én is elkövettem azt a hibát hogy túl sokat adtam önmagamból.
Az a baj hogy ilyenkor mindig egy darabot odaadsz magadból. Mivel az elején több van mint kellene és akkor tudsz segíteni másokon. De a segitségnyújrás megterhelő annak aki nyújtja a segitséget mert vannak emberek akik tényleg annyira lelkisérültek mint egy feneketlen kút. Mit tudsz kezdeni egy olyan emberrel aki nem akarja hogy megmentsék? És a történet úgy végződik hogy ők lerántanak magukkal. Ha észreveszed magadon hogy már nem vagy a régi önmagad akkor nagyon gyorsan meg kell szakítanod ezzel az illetővel a kapcsolatot mivel te nem tudod kihúzni de ő biztosan lefog rántani magával.
4: De nem olyat akarok megmenteni, aki nem akarja.. :) Ezt a hibát inkább nők szokták elkövetni :)
a 2-es eltalálta: az én esetemben meg szokták unni, keresnek mást..
5-ös: elsőre nem mindig látszik.
Azok akik elveszettek is kérnek segítséget mert magányosak.
De azok akiket nem lehet megmenteni azokat azért nem lehet mert ők maguk sem akarják.
Mindig tudnak valami kifogást találni. Mondhatsz nekik bármit
Nincs ezzel baj, csak annyi hogy magadnak ártasz vele. Ha te képes vagy elviselni ezt akkor tényleg ez a szereped. Én is álandóan segitek minden idegennek. De akiknek segítek végűl mind átver vagy letilt vagy lelép. Amint megkapták amire szükségük van vége az egésznek. Megszűnünk létezni. De legalább nem érzel bánatott magadban. ^^
Te megtetted amit tudtál, hogy segíts, és ez jó. Ha ők utána köpnek rád már az ő saruk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!