Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Rockzenei stílusotok?

Rockzenei stílusotok?

Figyelt kérdés
Hogyan jött?

2020. aug. 23. 10:18
1 2
 1/11 anonim válasza:
Hatodikos voltam, amikor megkaptam életem első telefonját. Sony Ericsson w300i. Ott kezdődött a szerelem. Addig azt kellett hallgatni, amit tesóm akart( pop, mulatós, romantikus valamik) Vettem fülhallgatót es ismerősökkel cserélgetük a memóriakàrtyákat. Linkin park, tankcsapda, depresszió, the rasmus, my chemical romance, three days grace, kb ezeket hallgattam. Később megtaláltam a kicsit keményebb zeneket is. Metallica, slayer, slipknot, stb. Ennek már 12 éve.
2020. aug. 23. 10:49
 2/11 anonim válasza:

Legelőször olyan 7-8 éves koromban hallottam a tévéből rockzenét, akkor nyilván nem igazán tudtam volna még megmondani, hogy melyik banda is nyomja éppen.

Jelenleg meg inkább death metal-t, beleértve a technikás és progresszív stílusokat hallgatom, meg sima progresszív metal-t, rock-ot.

Van olyan is, hogy hagyományosabb metal-t is hallgatok, de azok között nem olyan sok minden tud megérinteni.

2020. aug. 23. 10:55
 3/11 anonim válasza:

Azt hiszem az első ez volt, ami megfogott, utána már nem volt visszaút :-)

https://www.youtube.com/watch?v=dZ1PjzqA1P8

2020. aug. 23. 11:03
 4/11 anonim válasza:

Ahogy megláttam ezt egyből (L)(L)(L)

https://www.youtube.com/watch?v=z7rvnjVgbzc

2020. aug. 23. 11:44
 5/11 anonim válasza:
#4: Ha nem vagy max 17 éves pattanásos szűzlány akkor erre nincs mentséged.
2020. aug. 23. 11:48
 6/11 anonim válasza:

32 éves férfi vagyok. Az utóbbi 20 év legjobb rockbandája.

2020. aug. 23. 11:54
 7/11 anonim válasza:

#6 Szerintem meg a Coldplay a legnagyobb death metal banda.

Amúgy amikor még beszélni is alig tudtam, apám megmutatta nekem a Rammstein DVD-jét, és onnantól kezdve rituálészerűen néztem végig minden nap. Nem értettem, hogy mi történik a videókban, csak tetszett. :D Aztán végig popzenét hallgattam, de közben vissza is tértem időnként a Rammsteinhez.

Chester Bennington halála után elkezdtem Linkin Parkot hallgatni, és nagyon megtetszett, emellé jött az Evanescence, amit a mai napig is nagyon szeretek. Szerintem nem nehéz kitalálni, hogy ezzel párhuzamosan ment a Rammstein is, csak ekkor már értettem a szövegeket, meg a klipeket. Innentől jöttek a durvább cuccok, Arch Enemy, Gojira, Infected Rain, Meshuggah, és elvétve Kreator, Dying Fetus, In This Moment, Nightwish, stb.

2020. aug. 23. 12:05
 8/11 anonim válasza:

Nekem kiskoromban apám mindig,Eddát,PMobilt,Omegát meg ilyesmiket hallgatott,anyam mwg Korda Gyurit,úgyhogy beleszülettem a jóba.

Most is bírom ezeket+Hooligans,Rammstein,Him/amíg volt/

2020. aug. 23. 12:10
 9/11 anonim válasza:

Kis tökös koromban kezdődött a Hooliganssel, Tankcsapdával, Roaddal és Ossiannal (Hooliganst hallottam a rádióban aztán elkezdtem érdeklődni és rátaláltam a másik 3 bandára is). Kaptam egy telefont olyan 10-11 évesen, régi walkmanes sony ericcsont, az sd kártya dugig volt a fent említett bandák számaival.

Aztán rátaláltam a Sum41-ra, Skillet-re majd Evanescence-re és innentől hosszú ideig csak a rock és a metal ment. Fent említetteken kívül volt Rammstein, Slipknot(ezt a kettőt mai napig imádom), Within Temptation, Sonata Arctica, Jinjer, Ensiferum, Dalriada, Arch Enemy, Judas Priest. Modernebbek közül Cepheid, Nomy. Néhány keleti pl. Unlucky Morpheus. Nekem a Judason kívül az ilyen klasszikus rock és metal bandák kimaradtak. Hallottam tőlük számokat, tudom kik ők, elismerem a munkásságukat, de nem hallgattam őket rendszeresen.

Azóta kicsit felhígult a zenei stílusom az euphoric hardstyle-al, happy hardcore-al, trap-el(HXNJV, Depth Strida, Ghostofblu, Prxjek stb.) és az electronicore-val, szóval már nem hívom magam teljesen rockernek, de továbbra is túlnyomó részben rockot hallgatok

2020. aug. 23. 13:56
 10/11 anonim válasza:

2004-2005 körül történt, hogy a nővérem egy délután hazaállított egy szatyornyi zenei CD-vel, amiket az egyik barátnőjétől kapott kölcsön. Köztük volt a Green Day - American Idiot c. albuma is.

Na, mármost tudni kell, hogy abban az időszakban én és mindkét tesóm is csak a rádiókban és VIVA csatornán szóló tingli-tangli slágerzenéken éltünk. Kölykök voltunk ugyebár, nem igazán alakult még ki a saját stílusunk.

Ennek okán a Green Day akkori két híres slágerét, a Bouleward Of Broken Dreamst és a Wake Me Up When September Ends-et is ismertem, így az első napokban-hetekben csak azokat a trackeket pörgettem újra és újra.

Aztán egy nap kíváncsiságból meghallgattam egy harmadikat.

Aztán egy negyediket.

Aztán egy ötödiket.

Aztán az egész albumot.

És rájöttem, hogy nekem ez a zene kicseszett mód tetszik. Gyakorlatilag lerobbant az arcom tőle.

Elképesztett az a tökéletes egyensúly és kifinomultság, miszerint, hogyan lehet egy zene egyszerre ennyire zúzós, mégis dallamosan fülbemászó, valamint hangzásra kemény, összképileg mégis laza és könnyed.

Onnantól kezdve elkezdtem a további Green Day albumok után vadászni a neten (a torrentezés előtti időszakot éltük még, szóval ez nem volt könnyű), és a BRAVO magazinnak köszönhetően megismerkedtem más hasonló stílusú bandákkal (Simple Plan, Godd Charlotte, The Offspring).

Azóta eltelt 15 év (!!!), és én azóta kiterjesztettem a stílusomat. Ma már egyarát hallgatok magyar és külföldi zenekarokat, valamint punkot, metált, hard-rockot, altert, és minden egyéb alműfajt.

De változatlanul a Green Day maradt máig a kedvenc zenekarom, a punk-rock/pop-punk pedig a kedvenc zenei irányzatom.

26/F

2020. aug. 24. 11:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!