Kezdőoldal » Ismerkedés » Egyéb kérdések » Ki akar beszélgetni a halálról...

Ki akar beszélgetni a halálról, és az élet értelméről? 18+/F vagyok.

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 23:47
1 2 3
 21/30 anonim válasza:
Megnéztem már szerintem régebben. Én azt mondom, hogy van egy Teremtő Mindenható Isten, aki irányítja a dolgokat és hiszek, hogy van élet a halál után. Mondjuk inkább azt mondanám, hogy nagyon nem érdekelnek ezek a dolgok és ahogy az egyik kedves előző hozzászóló írta, az állatok csinálják jól, mert nem érdekli őket. Ha tényleg van egy Teremtő, akkor az állatokat is úgy alkotta, hogy az Ő feladatát végezzék és minket is úgy alkotott, a mi feladatunk meg nem az, hogy ezt túlgondoljuk. Régen én is túlgondoltam és rájöttem, hogy semmi értelme, sőt csak rosszat teszek.
2020. júl. 4. 10:51
 22/30 anonim válasza:

9.59-es vagyok (meg néhány előző :)), a videót még nem néztem meg, csak bele lestem.

Magam nem vagyok hívő, jobban mondva vallásokban nem hiszek, pláne olyan vallásokban, ahol a "szent" emberek bort isznak és vizet prédikálnak.

Sok embernek kapaszkodót jelent a hit, tiszteletben tartom ezt, mindenkinek joga van abban hinni, amiben akar.

Az én hitem a természet, a szépségével, erejével.

Lehet magunk számára kitűzni célokat, ha sikerül elérni, az jó érzés, de sokan mennek tönkre abban, ha erejüket meghaladó célokat tűznek ki.

Nem mondanám hogy küldetésem van, igyekeztem úgy élni, hogy számomra pozitív értékeket közvetítsek a körülöttem lévőknek, de nem biztos, hogy nekik is azok a dolgok fontosak, mint nekem, ráeröltetni nem akartam senkire semmit.

2020. júl. 4. 11:15
 23/30 A kérdező kommentje:
Értem. De akkor miért sírunk meg ilyenek? A többi állat nem nagyon sajnálja ha másik meghalt, vagy eltűnt. Pl. egy macska családban 5ből 1 cica eltűnik akkor észre sem veszi! azt hiszi annyi van és kész..
2020. júl. 4. 11:16
 24/30 anonim válasza:
Állatok elemzésébe most nem akarok bele menni, de a halált is természetesebben kezelik, az élet velejárójának, mint mi emberek, de vannak fajok, akik úgy néz ki felfogják ha elment egy fajtársuk, még talán érzéseik is vannak, pl elefántok.
2020. júl. 4. 11:21
 25/30 anonim válasza:

19-es vagyok. A Douglas Adams könyveket olvastam, a filmet nem bírtam végignézni, nagyon ripacs.

Az élet értelme miatt lettem keresztény. Mert anélkül hiába voltam szabad bármit tenni, mégsem volt semminek értelme és nem voltam szabad saját magamtól, csak árva voltam és üres volt az ég, hogy költői legyek. Ezért leültem, és kértem hitet. És lehet, hogy más szerint skizofrén lennék, de kaptam visszajelzést, amikor már oda is figyeltem és nem csak a magam kérdését ismételgettem. Most úgy gondolom, lehet filozofálni, összegyúrni a vallásokat, mint ebben a filmben, meg ahogy én is tettem fiatalon (oh) próbálva megváltani a világ nevében csak magamat (és hát a világunk nagyon arra megy most, hogy mindent megkérdőjelezzen és bármit elfogadjon meg annak az ellenkezőjét is), kialakítani valami perszonalizált istent, aki véletlenül szinte olyan, mint mi, de sokkal megértőbb :) De nekem ebben a gyurmázásban az a könnyelműség, babonás hozzáállás (és sok vallásosnak van ugyanilyen adok, hogy kapjak hite, amiért elítélik az egyházakat), hogy Istent akarom ezzel az üzletfelemmé, eszközömmé tenni, és gyanúsan nem az akaratának keresése, megismerésére való törekvés. Persze szerintem. :D

Egyébként nagyon ügyes After Effects munka a két linkelt film, hipertrendi :)

Az állatokról meg valami olyat tanultunk filozófiából vagy pszichológiából (tanár szak:)), hogy nincs olyan időtudatuk, mint az embernek, ezért nem félnek előre a haláltól. Sok pszichológiai irányzat ajánlja a (halálfélelemből fakadóan) szorongóknak, hogy éljenek a mának. Ha jól emlékszem, nagy sláger volt "A Most hatalma" című könyv ebben a témában.

2020. júl. 4. 13:27
 26/30 A kérdező kommentje:

Hamár voltál filozófiai órán ami asszem egyetemen voltál, nem volt probléma, hogy te keresztény vagy?

https://www.youtube.com/watch?v=Iv7b8LR_7zI erről beszélek. És amiket küldtem az jó csatorna a kurzesgast :)

És hamár keresztény vagy, akkor nem bűn számodra, hogy születésnapozol? Vagy ez csak a Jehova tanúira vonatkozik ami nem keresztény?

2020. júl. 4. 13:33
 27/30 anonim válasza:
Valamilyen szinten az emberhez tartozik, hogy ismerjük a halált, ezért sajnáljuk, ha valaki meghalt, de ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy túl kéne gondolni a dolgokat. Legalább is túl lehet, lehetőségünk van rá, de nem biztos, hogy ez a helyes. 10.15 és 10.51 voltam.
2020. júl. 4. 13:37
 28/30 A kérdező kommentje:

Értem. Én ahogyan már írtam, letojom a halált 99%-ban. Nézek róla filmeket és olvasok is. Pl Otthonunk, Ghost, csodás álmok jönnek, egy kutya négy élete stb... És erről a linkről mit gondoltok? :D

[link]

komolyan megtörtént? Miért nem csinálnak hasonlókat, csak éppen rossz embereken? Akik gyilkoltak stb...

2020. júl. 4. 13:40
 29/30 anonim válasza:

A keresztények miért ne tudhatnának róla, mikor kik mit gondoltak a történelem során? Nem kell vele egyetérteni, de a világ részei vagyunk.

Nem vagyok jehovás, nem is ismerem annyira őket, a kereszténységnek sok ága van, ezt is lehet kritizálni.

Szerintem és remélem, Jézus szerint is (pl. gyógyított szombaton, nem kövezte meg a házasságtörőt) a törvény van az emberért, nem fordítva. Nem "illő" direkt ellazázni bármelyiket, mert simán mennydörgést is kaphatnál persze a füled közé :), de senki nem tudja a törvényt tökéletesen betartani, azért is jött. Akkoriban tudtommal nem volt szokás szülinapozni, ha valahol említik netán a Bibliában, hogy ünnepeltek valakit, tuti abban a kontextusban, hogy ne isteníts embert. Úgyhogy szerintem boldog szülinapot, jó alkalom, hogy dicsőítsd az Urat az életért, számba vedd az ajándékait, megbánd az évben, amit másképp kellett volna, hogy tanulj belőle, és találkozz azokkal, akiket szeretsz. A zsidóknak, amikor Jézus jött, már valami hatszáz valahány törvényük volt, amit a 10-ből vezettek le. Na azt Jézus leredukálta kettőre (röviden: 1. Szeresd az Urat 2. Szeresd a többi embert, mint magadat), mert a többi mind abból fakad. Sok gondolkodó vagy dalszerző vagy emberbarát egyébként eljut a második, csak ha kihagyjuk az elsőt, akkor megint nincs értelme.

De jelzem, nem vagyok hittudós, biztos tudsz olyat kérdezni, ha efelé megyünk, amiről fogalmam sincs :)

2020. júl. 4. 14:00
 30/30 A kérdező kommentje:
Előre is köszi, ám márciusban van a szülcsim... :D De értem a választ.
2020. júl. 4. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!