Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Vannak itt komoly idealisták?

Vannak itt komoly idealisták?

Figyelt kérdés

Akik nem ismernek kompromisszumot, abban amit elhatároztak? Még, ha ez komoly nehézségeket okoz az életben, életvitelben, életminőségben; amiket különben könnyen át lehetne lépni, de az olyan kompromisszum lenne, amiről úgy érzi nem érné meg, mert meghasonlást okozna saját magával szemben.

Mi a saját elved, ami mellett kitartasz?

Nem esztelen konokságról van szó, hanem igazi elvekről.

ma 19:07
 1/2 anonim válasza:

Nálam egy elv van, amit mindig betartottam,pedig sokszor kísértett az élet, az emberek,vagy a helyzet.

Aki az életemből akármi miatt kikerül,annak többé nincs visszaút.Se családtag, se barát,sem pedig ex. Tehát lényegében nincs második esély soha.Én sem kérnék senkitől.

Munkahelyre sem mennék vissza,ha valami miatt megszűnt a munkaviszony.

Eddig ebből az elvből az életben nekem csak hasznom lett.Pedig volt olyan exem, aki szakított, aztán utána másfél év alatt 18 alkalommal kérte magát vissza. Nem.

És másoknak sem volt vissza.Hiszen oka van annak,ha valami véget ér,vagy megszűnik.

F

ma 19:52
 2/2 anonim válasza:
Azt nem mondanám, hogy soha nem kötnék kompromisszumot. Nagyon sok olyan helyzet, amikor muszáj, iskolában is nagyon sokszor csináltam. Kikerülhetetlen, akárki akármit mond. Ettől függetlenül nagyon fontosak az elveim, mondhatnám azt is, hogy mindig ez van a fejemben, ez éltet, mindig ezen jár az agyam. Sőt van egy olyan képzelgésem, hogy egyszer majd egy vállalat vezetője leszek, ahol tényleg a fő cél az emberek kiszolgálása lesz, nem pedig az eredmény növelése a tulajdonosok számára és a dolgozóim is fontosak lesznek, de ez az egész csak ábrándozás. Nincsenek konkrét elveim, az egyetlen elvem az, hogy a helyes döntést a lelkiismeretünk vagy az érzéseink alapján tudjuk meghozni, nem pedig előre lefektetett elvek vagy szabályok alapján. Ha mégis valami konkrétabbat akarsz, hiszek abban, hogy a pénztárcánkkal szavazunk, céllal kéne vásárolni, nem pedig csak fogyasztani, tartózkodok olyan termékek vásárlásától, aminek a cége olyan ideológiát hirdet, amivel nagyon nem értek egyet pl. LMBTQ, ha egy mód van rá. Ezek mellett zavar, ha olyan ember hoz döntéseket vagy okosít, aki nem erkölcsi alapon hozza meg a döntéseket.
ma 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!