Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Barátkozáskor hogy viseled,...

Barátkozáskor hogy viseled, ha a másik fél nem annyi éves (idősebb), ahánynak írta elsőre magát?

Figyelt kérdés
szept. 23. 10:50
1 2
 1/18 anonim válasza:
Nem jó jel, ha már az elején hazudott. Hogy derült ki?
szept. 23. 10:52
 2/18 anonim válasza:
Nyilván van rá magyarázata, majd ha elmondja akkor döntöm el, hogyan reagálok. + pont ha magától mondja el, nem én jövök rá.
szept. 23. 11:42
 3/18 A kérdező kommentje:
Rám írt az egyik kérdésnél, azt mondta huszonéves, én 21 vagyok. Aztán beszélgetni kezdtünk, és pár nap után elmondta, hogy ő valójában 48. Mondjuk csak barátkozásról van szó, csak nem tudom, hogy kezeljem, változik-e ettől valami, mással is előfordult-e már ilyen.
szept. 23. 11:58
 4/18 anonim válasza:
48??? Eléggé nagy hazugság, ha 20-onévest mondott. Hagyjuk is sztem a továbbiakban. Nekem ez becsapás lenne. Mégis mit akar ezek után?
szept. 23. 12:10
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.
szept. 23. 12:13
 6/18 anonim válasza:
Attól függ mi miatt. Ha nem vette elején komolyan a beszélgetést meg csak úgy beszélgetni akart, mert magányosnak érzi magát vagy unatkozott, akkor nyilván egy 21 éves ember jobban fog egy 20 éves korú beszélgetővel beszélni, mint egy 48 évessel, mert közelebb érzi magát korban. Lehet fejben 48 éves is 20 éves szinten, csak már a kor meghatározó egy beszélgetés indításánál. Csak ebben az a bökkenő, hogy ilyenkor tudnia kell mi a beszélgetés célja és ahhoz tartania magát. Ha szimpatikus lesz a másik, akkor az szívás mert akkor elmondja a korát vagy nem mondja el. Az se mind1 a "barátkozás" csak online térre korlátozódik vagy valóban fogtok élőben is talizni. Ha online térre, akkor nem feltétlenül kell elmondani a korát, ha szimpi a másik, jobb meghagyni abban a hitben ahány éves, ha meg élőben is lehet tali, akkor meg célszerű. Viszont ilyenkor már ugye az a probléma elején nem volt őszinte és kamuval indult és innentől nagyon nehéz felépíteni bármit, hiszen ha már elején kamuzott, kitudja miben másban is kamuzik. De nagyon függ tényleg 2 embertől meg mi miatt mondja másnak a korát.
szept. 23. 12:17
 7/18 anonim válasza:

Az a baj, hogy nagyon rá vannak feküdve a korra az emberek, már szóba se állnak a másikkal, ha pár évvel idősebb/fiatalabb. Pedig nem tehet róla az ember, hogy mikor született, nem mi döntjük el, barátkozásnál, beszélgetésnél abszolút jelentéktelen.

Az én taktikám az, hogy egyszerűen nem mondom el, terelem róla a témát, vagy frappánsan válaszolok, például úgy, hogy "nem ebben az évszázadban születtem". Így nem is hazudok, de nem is mondok konkrét számot. Vannak akik ezek után is firtatják, azokkal megszakítom a beszélgetést, de van akit 5 éve ismerek, igaz ritkán, de személyesen is találkozunk, de nem tudja a pontos számot, nem is érdekli. Ha már kialakult egy jó barátság, utána ha meg is tudja, már általában nem szakad meg. De igyekszem leplezni ameddig csak lehet.

szept. 23. 12:27
 8/18 A kérdező kommentje:
Azt mondta azért, mert nem vsz., hogy írtam volna neki, ha elsőre megírja a valós korát. Talán ez igaz, nem tudom, mit tettem volna. Élőben is szeretne majd találkozni, gondolom, ezért is mondta el. Ja, és csak barátkozás miatt írt rám.
szept. 23. 12:31
 9/18 anonim válasza:

Van olyan szituáció, hogy szemet hunynék felette, bár utána kérdéses lenne a bizalmam felé.

Viszont kérdező, esetedben én megszakítanám vele a kapcsolatot, szerintem egyértelmű mik a szándékai. Egy lassan 50 éves pasas nem akar 20 éves lánykákkal barátkozni. Mást akar. Undorító.

szept. 23. 12:53
 10/18 anonim válasza:
Nem szoktam barátkozni. Amúgy az életkor szerintem nem csak egy szám, mert egy huszonéves valószínűleg teljesen máshogy viszonyul az élethez, az emberekhez, mint egy 50-es, mások a prioritásai, életritmusa stb. Ez pedig akkor is hatással lehet egy barátságra, ha csak online marad a dolog, mert pl. egy huszonéves vélhetően szabadabb, mint egy középkorú (esetleg már családos) ember, esetleg több ideje van beszélgetni a másikkal, mint egy idősebb embernek. A másik dolog pedig az, hogy az igaz barátság alapkövei az őszinteség, amiből bizalom fakadhat. Viszont ha valaki már az elején hazudik, abban hogyan lehet megbízni? Bízzam esetleg a legféltettebb titkaimat egy olyan emberre, aki már a kezdet kezdetén hazudott nekem?
szept. 23. 12:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!