Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Jehova tanúi! Lenne kedvetek...

Jehova tanúi! Lenne kedvetek beszélgetni?

Figyelt kérdés
Egész életemben azt hallgattam, hogy a jehova tanúi egy szekta ami a gyenge béna embereket kebelezi be és manipulálja őket. Én nem tartom magam ilyen embernek, de miután végigolvastam a hittételeket és az egyéb pontokat, tanításokat, engem meggyőzött! Teljesen validnak és logikusnak tartom, élen a szentháromság tanának és a pogány ünnepek celebrálásának elvetésével.

2023. nov. 29. 15:38
1 2 3
 1/27 KZitus válasza:

Szia

Szívesen! Hogyan szeretnéd ezt megvalósítani?

2023. nov. 29. 15:44
 2/27 anonim válasza:
Értem, egészségedre.
2023. nov. 29. 15:44
 3/27 anonim válasza:
Hát ha szó szerint veszik az üdvözülők számát, akkor nincs már hely a mennyben, ami totálisan ellentétes Krisztus urunk szavaival.
2023. nov. 29. 16:43
 4/27 Thunderfairy válasza:
A Jehova-kat nagy ívbe kerülőd ha van eszed. Befanatizálnak és nem engednek egykönyen. Ne akarj közéjűk menni.
2023. nov. 29. 17:06
 5/27 anonim válasza:
Hát aki bármilyen módon értelmezett írást (bibliákra gondolok itt) logikusnak és validnak tart én azt pont manipulálhatónak nevezem. Más szóval nem illetem, mindenkinek hinni kell valamiben, mindenki szeretne hinni valami felsőbb hatalomban, ez jelen volt a kezdetektől a fajban. Én személy szerint annak a híve vagyok hogy hiszem ha látom.
2023. nov. 29. 17:17
 6/27 A kérdező kommentje:

Én ezt értem! Sok hitvitát néztem ebben a témában, csak ez oda-vissza megy. A háromsághívő apologéta, azzal érvelt, hogy "az atya nagyobb nálam" kifejezés, Isten lényegén játszódott le, a háromságban, nem szó szerint.

De akkor ez nem belemagyarázás? Mert azt állítják a tanúk megváltoztatták a bibliát, hogy belemagyarázzák a dolgaikat. De ha figyelembe vesszük, hogy a háromság egy közel 400 év után döntetett el, addig Arius volt a menő aki tagadta Jézus isteni lényét. Csak nyilván változott a politika és Arius híveit elkergették. Tehát ilyen szempontból, háromsághívő belemagyarázással van tele a keresztény teológia. Akkor most ki magyaráz bele mit?

2023. nov. 29. 17:22
 7/27 anonim válasza:
"Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van." Jn 14-16
2023. nov. 29. 17:25
 8/27 anonim válasza:
Most akkor mivel sok mese van a húsvéti nyusziról és indítok egy gyülekezetet, ami ezek alapján őt isteníti és az ő meséi hangzanak el, létező dologgá fogja tenni? Én nem vagyok az ellen, ha az emberek szeretnének hinni, az ellen viszont igen, ha ezt minden áron másra szeretnék erőltetni és különböző módszerekkel kihasználnák az embereket. Valamint, ha bizonyos módokon "elcsavarnák" a fejüket és a Jehova tanúi pont ilyen. Mindenki abban hisz nyugodtan magában, amiben szeretne, mindenki járjon el templomba, mindenki saját magának felel döntéseivel és tetteivel, ha abban hisz, hogy Istennek is, hogy a mennyországba kerüljön, legyen ezzel is magának ad "útba igazítást". Bajom van azzal is, ha egy gyerekre szeretnék ezt erőltetni, persze mutassák meg neki, de, ha láthatóan nem érzi jól magát ilyen közegben, nem kellene erőltetni. Tudat alatt egy fajta utálatot is fog benne növelni. Tapasztalatból mondom.
2023. nov. 29. 21:06
 9/27 anonim válasza:

4es, 7es!

Nektek van igazatok!

Kérdező!

Messze, messze kerüld a jehovákat!

Persze te tudod...

2023. nov. 29. 21:12
 10/27 anonim válasza:

Én egész életemben azt hallgattam

hogy a Zoroasztriánusok milyen buta, manipulálható emberek. Most elolvastam az Avesztát, és azt írja hogy Jiam-Sid király kilenc hídjából nyolc ledőlt, de a kilencedik Chinvat-híd megmaradt, hogy halálunkkor a földröl a túlvilágba átkelhessünk rajta. Ezt teljesen validnak és logikusnak tartom, engem meggyőzött!

2023. nov. 29. 21:46
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!