Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Működhet a régi fajta barátkoz...

Működhet a régi fajta barátkozás/ismerkedés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 17 éves vagyok borsod vármegyei És nincs egyetlen egy barátom sem. Azon gondolkodtam hogy bejárom borsod vármegyét és oda megyek random emberekhez az utcán és barátkozom, ismerkedem velük. De nemtudom hogy 2k23-bam mennyire működik ez a módszer meg azért ez mégiscsak borsod😅, viszont szeretnék Barátokat szerezni olyanokat akik életre szólnak. Az eddigi leghosszabb barátságom 1 éves volt és már belefáradtam ebbe az egészbe (eddig interneten barátkoztam) most ideje lenne kipróbálni valami mást, valami újjat. Szerintetek menne? Ha igen hogyan kezdjek neki? Tanácsokat, tippeket illetve véleményeket elfogadok^^

2023. szept. 20. 20:38
1 2
 11/19 anonim válasza:
Két pisi beszélget.
2023. szept. 21. 13:01
 12/19 anonim válasza:
"Szia Pisi, te láttad már a Vécé Saga legújabb évadát?"
2023. szept. 21. 13:06
 13/19 anonim válasza:
🤣🤣
2023. szept. 21. 13:21
 14/19 anonim válasza:
eletre szolo baratsag nagyon sosem volt.
2023. szept. 21. 20:14
 15/19 anonim válasza:
Életre szolo Han Szolo és Tyűbakker barát-saga
2023. szept. 21. 20:20
 16/19 A kérdező kommentje:
8. Édesanyám, illetve idősebb ismerőseim azt mesélték hogy régen így illetve hasonlóan barátkoztak az emberek... például nevelőapámnak úgy kett egy 5 évig tartó barátsága hogy leül egy másik ember mellé a padra és elkezdtek beszélgetni!
2023. szept. 22. 00:55
 17/19 anonim válasza:
2023. szept. 22. 07:00
 18/19 anonim válasza:
#16 Soha nem volt ilyen, hogy random emberekhez odamegyünk. Az emberek közösségekben, programokon, suliban, munkahelyen barátkoztak össze. Padon beszélgetve úgy, hogy pl. ültek a buszmegállóban és várakozás közben beszélgettek, de nem úgy, hogy "bejárom Borsod megyét" és leszólítgatom véletlenszerűen, akik szembejönnek. Sosem volt ilyen, ez csak a fejedben létezik, mert már ebbe az internetes világba születtél bele és idealizálod azt a világot, amikor még nem volt netes ismerkedés, de soha nem éltél benne, ezért csak ilyen elvont elképzeléseid vannak róla, hogy milyen lehetett.
2023. szept. 22. 11:32
 19/19 anonim válasza:

Működhet akár, de nem biztos, hogy könnyű és nem is biztos, hogy így kéne csinálni, ahogy leírtad.

Gyerekként egy iskolában működhet az, hogy "szia, leszel a barátom?", de a felnőtt emberi kapcsolatok lényegesen bonyolultabbak ennél.

Szerintem a felnőttek ritkán mondják ki, pláne egy ismeretség elején, hogy na mi most akkor barátok leszünk. Inkább csak összejárnak sörözni, sportolni, szórakozni, haverkodnak és kialakul a barátság és tart, ameddig van rá érdeklődés. Egy idő után persze barátjának nevezi a másikat az ember, de személyenként változó, hogy ki mikortól és milyen szintű ismeretségre mondja, hogy barátság.

Gyakori probléma a barátságoknál, hogy neked kevés a barátod, jobban ragaszkodsz a barátaidhoz, igényelnéd az intenzívebb kapcsolattartást, több közös programot, a többiek viszont másokkal is barátkoznak, hobbijuk, munkájuk, barátnőjük, idővel feleségük, családjuk is van, ezért egyre kevesebb idejük jut rád, mint te szeretnéd. Vannak barátságok, amik ezt megsínylik. Gyakran sértődés van belőle, hogy hanyagolják egymást. Mások meg inkább arra koncentrálnak, hogy amikor épp együtt vannak, az minél jobban teljen.

Szerintem ne kimondottan barátokat keress, mert ez a másiknak creepy, furcsa lehet. Illetve könnyen kiszolgáltatottá is tehet téged, akik hajlamosak erre, lehet hogy visszaélnek azzal, hogy te nagyon kitárulkozni, barátkozni akarsz, ők meg lehet, hogy csak kihasználni akarják a helyzetet és téged.

Inkább csak ismerkedj emberekkel, találj ki közös programokat, élvezzétek az időtöltést, aztán ha van rá fogékonyság, hogy ez tartós legyen, hosszú távon működjön, akkor idővel barátsággá válik majd magától. Ha meg nincs tartósan érdeklődés egymásra és a közös programokra, akkor úgyis mindegy, hogy barátságnak hívnátok-e, ami épp elhal, vagy csak érdeklődés hiányában elmúló ismeretségnek...

2023. szept. 22. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!