Mentális betegjént, hogy ismerkedjek? Mikor mondjam el a partnernek, hogy problémáim vannak?
Depreszióm van, szorongás, enyhén paranoid vagyok és egyébb problémáim vannak. Szociális kapcsolatok terén pláne. Félek a találkozásoktól és bár a neten jól kijövök valakivel, ha találkozásra kerűlne a sor, álltalában anyira elkezdek félni tőle, hogy kérem, hogy napoljuk el. Persze a következő időpont se biztos, hogy jó lesz.
Ha az illető nem tudja, hogy nehézségeim vannak, bolondnak néz és nem ért meg. Ha viszont előre szólok, akkor tudja, hogy bolond vagyok és nem biztos, hogy meg akar ismerni.
Mit javasolnátok?
11# Igen, tudom, hogy nem az internet és az egyedüllét alakítja ki a későbbi szorongást, hanem a tudattalanból érkező traumatikus élmények újra bekövetkezését elkerülni hivatott ösztönös védekező mechanizmus.
Azért hivatkozok az interneten élésre, mert ez a szorongást támogatja azáltal, hogy magára hagyja az embereket a saját gondolataikkal, így ha egy szép és jó élmény is várna odakint, a nem aktuális, nem kintről érkező információk alapján, hanem kizárólag bentről újrahasznosított nyomasztó gondolatokból összeállított forgatókönyv már be van készítve, tehát összességében véve az internet mélyebbre ránt, miközben úgy tűnik, hogy megkönnyíti a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!