Budapesten hogy lehet csatlakozni társasjáték klubhoz, vagy DnD kampányhoz?
Board Game Café meg hasonlók szoktak szervezni játszónapokat. Ott kb pont ez a cél, hogy tök idegenek ülnek le egymással játszani új játékokat. Játszóház vagy hasonló a neve, nemtom
Hát a DnD kemény dió. Sok a horgász, kevés a hal. Mármint... sok a játékos, kevés a mesélő:D Ami nem lenne gond, ha csak 3-4x annyi játékos lenne, mint mesélő, hisz ez pont az ideális, deeee sokkal rosszabb az arány.
Mindenesetre a magyar Dungeons & Dragons közösség facebook csoportba beléphetsz és kiteheted, hogy csapatot keresel. Ha így teszel fontos, hogy fixáld, hogy
-kezdő vagy
-mennyire érsz rá
-online agy offline alkalmak lennének megfelelőek (javaslom az offline-t, játék is jobb meg a közösség is könnyebben alakul ki)
És hogy szeretnél csapatba csatlakozni.
Aztán hátha. Budapesten azért jóval nagyobb esélyed van erre, mint bárhol máshol az országban.
2-es nagyszerűen leírt mindent, egy dologgal nem értek egyet teljes mértékben: "sok a játékos, kevés a mesélő" Ezzel még annyira nem is lenne gond, de kevés a JÓ mesélő! :D
Kedves kérdező: amíg találsz is egy csapatot, javaslom a szabálykönyv böngészését. Oké, hogy kezdő vagy, de azért alap dolgokkal legyél tisztában, és szerezz be egy menő kocka szettet is :D
Jó mesélő, hagyjuk már, úri igények:D
Kérdező, ha ezt magadévá teszed, akkor már a játék technikai részének nagyjával tisztában vagy:
Nyilván a karakteralkotás külön fejezet. Emellé ha megnézel pár Taverna epizódot - úgy, hogy már kb vágod ami a fenti linken van írva - akkor látod működés közben a rendszert. Én a játék nagyrészét így tanultam meg anno:D
Elméletileg a reflexshop is szokott néha szombatonként szervezni egy-egy ilyen társasjátékos eseményt - de még én sem voltam sohase.
Én személy szerint eddig talán 2 ilyen board game café jellegű helyen voltam, nekem nem jött be. Nagyon szuper, hogy bárki csatlakozhat, de hatalmas hangzavar volt mindkét alkalommal. Pedig maga az, hogy így barátkoztunk idegenekkel és sok játékot kipróbáltunk, szuper.
Csak tényleg... viszonylag sokan voltak és hangosak :/
Úgyhogy ha valaki tud esetleg csendesebb, eldugottabb helyet, sikítson.
4-es: szerintem amik le vannak írva arra az oldalra, azok nagyrészt játék közben egyértelművé válnak vagy segítenek a csapattársak vagy ilyensmi.
De személy szerint utálom, hogy egyes DnD-sek annyira elvannak a kis világukba, hogy szinte a közelükbe se lehet menni, mert egyből meghajítanak még 10 hatalmas cikkel ami "kötelező".
Én pontosan emiatt nem is merek új helyre menni DnD-zni (én is kezdő vagyok), a baráti köröm legalább megértő és segítőkész ebből a szempontból. Úgyhogy én is a kérdezőnek azt javaslom amit a 2-es is írt: szögezze le, hogy kezdő és úgy keressen csapatot, hogy vagy mindenki kezdő vagy nagyon segítőkészek.
Fú, amúgy jogos, a múltkor voltam a BG caféban és tényleg retkes hangos volt.. de persze vannak csöndesebb időszakok, csakhát ki kell fogni:S
A DnD meg.. hát bocs, de a szabálykönyv nem rövid, ráadásul a játékot azért nyilván befolyásolja a mechanika, szóval a menet közbeni szabálymagyarázás nagyon szétcseszi a játékot. Egy harcjelenet így is 2-3 órás tud lenni, magyarázással meg gyakorlatilag nem fér bele az estébe.
Nyilván nem azt mondom, hogy fejből kenje-vágja kezdőként is, de pl azt, hogy milyen típusú akciói vannak meg mit tud a saját karaktere, azt ne helyben kelljen már felderíteni. A részletek persze mehetnek helyben, de na.
#8 igen, egyetertek veled, de azert alap dolgok tenyleg nem artanak kezdonek se. Pl tudja mi az a d4, d6, d20. Meg tenyleg ilyen alap dolgok.
Tapasztalataim alapjan kb minden tarsasag itt ott kicsit valtoztat a szabalykonyvon, es ezzel nincs is gond. Szal ha bemagolná a komplett szabalykonyvet sd lenne bejjebb. Tenyleg az alapokra gondoltam.
Klubok tekinteteben nem tudok okpsat mondani,ahova en jartam legalabb 15 eve megszunt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!