Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Vannak még itt olyanok,...

Vannak még itt olyanok, akiknek a világépítés a hobbijuk?

Figyelt kérdés

Ez azt jelenti, hogy például regény, vagy novellaírás céljából építetek egy elképzelt világot, amibe aztán elhelyezitek a történetet, helyszíneket, városokat, szereplőket kreáltok, ilyenek.

Bár én térképkészítésben nem vagyok túl jó, de Azgaar's Fantasy Map Generátorát használom, utána PS-ban már mennek a határok, városok, egyéb helyek bejelölése.

Én tizenéves srác vagyok, szeretek olvasni, de bárkivel beszélgetek, ha ez a hobbija, vagy érdeklődik iránta.

2023. ápr. 11. 11:59
1 2
 1/13 anonim válasza:
Nekem konkrét kis multiverzumom lett 18 év alatt...
2023. ápr. 11. 12:46
 2/13 anonim válasza:
Én régebben elég sok ilyet csináltam, bár nekem a legjobban pont a térképrajzolás ment, de szerettem törtélem kitalálását is. Az egyes karakterek nem az erőssegeim viszont 😅
2023. ápr. 11. 13:03
 3/13 anonim válasza:
Igen
2023. ápr. 11. 13:06
 4/13 anonim válasza:
Egyik ismerősöm csinált ilyet. Elkészített egy világot térképpel, nevekkel, mindennel együtt, karaktereket is képzelt hozzá, csak írási tudása nincs hozzá, hogy ezekből történetet generáljon.
2023. ápr. 11. 14:43
 5/13 anonim válasza:
Inkább a valódi világot.
2023. ápr. 11. 15:47
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, örülök, hogy vannak még itt hasonló emberek. Én inkább rövid történeteket szoktam kitalálni. A térképeket főleg folytonosság miatt készítem, hogy az összefüggő sztorikban meg legyen a logika. De nagyon szeretek városokat, karaktereket, társadalmat kreálni írásban.
2023. ápr. 11. 19:07
 7/13 anonim válasza:
én konkrétan először megrajzolom a térképet sok A4es lapra mert jobb szeretem kézzel csinálni és azért ilyen kicsire mert ki tudok darabokat szedni kb 16 lapról van szó aztán megalkotom az országokat nyelveket pénznemet fajokat a politikai részét aztán jöhet a vizuális része vagyis minden helyről egy helyet tájképként megcsinálom az népek ruházatát az építészetet és aztán az idővonal 4 ilyen kitalált világom van egy 2 év alatt készült a többi kb 1 év
2023. jún. 1. 18:23
 8/13 anonim válasza:
#7: ez tök jó, és van is hozzá sztorid, írsz a világban játszódó regényt?
2023. jún. 2. 08:58
 9/13 anonim válasza:
azon gondolkoztam elég sokat csak az a baj hogy jobban értek a világ felépítéséhez mint a story megírásához
2023. jún. 2. 17:24
 10/13 anonim válasza:

Lehet társulhatnál valakihez, aki viszont pont a regényírásban jó. Nincs benne sok pénz, de hírnévnek, bulinak jó is lehet, főleg, ha bejön.

De akár te magad is megpróbálhatod. Nem kell tökéletesnek lennie, mert ha találsz valakit, aki ebben segít, az utólag lektorálhatja, hozzátehet, stb. Neked elég "annyit" kitalálni, hogy a világban élő emberek és/vagy lényeg hogyan tengetik napjaikat.

A Trónok harca írója pl. úgy csinálja, hogy kitalál különböző szereplőket, akiknek megírja a saját történetét, és a végén ezeket összefűzi egy közös történetbe, ahol a szálak vagy találkoznak vagy nem, de a világ azonos.

2023. jún. 5. 12:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!