Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Hogy lehet kíméletesen leépíte...

Hogy lehet kíméletesen leépíteni valakit?

Figyelt kérdés
Általános iskola óta úgymond "legjobb barátok" vagyunk. 16 évesek vagyunk, és most készülünk gimit váltani. Sztem ez nem egy barátság, hanem azért lógunk" együtt, mert neki sincs senki mása, és nekem sem. Ugyanabba az osztályba megyünk. Ez egy új környezet lesz, szeretnék új barátokat találni, de ha nem sikerül, akkor is inkább egyedül lennék, mint vele. Leragadt egy másodikos szintjén. Olyan meséket néz, amiket már a negyedikes kishúgom is kinőtt. Állandóan panaszkodik, elvárja hogy meghallgassam, de ő kijelentette, hogy leszarja h én mit mondok, és általában nem is figyel rá. Az óra közepén hangosan elkezd beszélni hozzám, így én is bajba kerülök. Ég tőle az arcom, amikor elkezdi mesélni órán a tanárnőnek a családi történeteit, amik senkit nem érdekelnek. Azt gondolja, hogy az új iskolába csak vele fogok ülni, barátkozni, stb., stb. Amikor legutóbb megmondtam neki h mit gondolok róla ( 1 évvel ezelőtt) szokásához híven úgy intézte a problémát, hogy elkezdett sírni. Nagyon nem bírom már elviselni, ugyanakkor nem tudom elképzelni mit kéne csinálnom. Ne szóljak hozzá? Nem akarok lemenni a szintjére. Mondjam meg neki hogy elkezdjen bőgni? Valamint a szülei eleve utálnak, az én szüleim se bírják őt, de elkerülhetetlen hogy anyukám ne találkozzon anyukájával, és így viszont nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni. Mit csináljak?

2022. aug. 22. 10:25
 1/8 anonim válasza:

Ha hív valahova ne menj, valami indokkal mond le.

Ha ír neked akkor csak pár szavas válaszokat adj, ilyen "ok", "igen", "aha" jellegűeket.

Ha odamegy hozzád akkor próbáld kerülni a társaságát. Pl. ha épp valakivel beszélgetsz, zár ki őt a beszélgetésből.

ezekből ha nem is esik le neki, hogy mi a szitu, egyhamar ráun a próbálkozásokra.

2022. aug. 22. 10:33
 2/8 anonim válasza:

Oké, hogy még gyerek vagy, de nem kell gyerekesen rendezned.

Mondd meg neki őszintén, hogy szeretnél másokkal barátkozni. Hogy nem akarod megbántani, de elmentetek egymás mellett, szeretnél nyitni a világra, másokra. Ne szabadkozz, de ne hazudj, és ne bántsd.

Ha értetlenkedik, mondd el neki újból.

Én csak akkor lennék vele keményebb, ha nagyon tapad ezután is.

De ne feledd, ha elmondod neki a gondolataidat, aztán meg barátságos vagy vele, az ráutaló magatartás, mintha átgondoltad volna... nem. Legyél határozott, ha ezt akarod.

Nem kell játszmázni, meg elérni hogy lekopjon magától. De az érzelmeken nem lehet vitatkozni, és ha nem megy, ne erőltessétek.

2022. aug. 22. 11:14
 3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2022. aug. 22. 11:17
 4/8 anonim válasza:

Egyébként voltam nagyon hasonló helyzetben, mint te. Ilyesmibe sajnos könnyű beleesni.

Sőt, bár én 28 múltam, de az utóbbi 2 évben is építettem le olyan gimi óta tartó kapcsolatokat, akikről azt hittem, hogy barátok. Aztán egyszer kettőt hátralépve megvizsgáltam a dolgot, és rájöttem, hogy ez nem más, mint szimpla megszokás, semmi olyan eleme nincs a kapcsolatunknak, ami az én értelmezésemben vett barátságnak alapja.

Egyébként jófej vagy, hogy anyud oldala miatt is aggódsz. De hidd el, ő ezt könnyebben tudja kezelni, mint te :) De még ha nem tudná, akkor is a te érdeked lenne neki az első.

Remélem simán megy, kitartást! (2-es voltam)

2022. aug. 22. 11:33
 5/8 anonim válasza:
Nem tudsz mégis maradni a jelenlegi gimiben, vagy másik osztályba kérni magad? Egyébként tényleg az a tisztességes, ha megmondod neki, hogy lazítani szeretnél a baráti kapcsolatotokon, mert másokkal is szeretnél barátkozni, de esélyes, hogy nem értené meg. A távolság viszont sokat tud segíteni ilyen helyzetben.
2022. aug. 22. 16:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!! Anyukám tud róla, beavattam. Írtam egy levelet, amit még suli előtt elküldök a személynek interneten. Remélem veszi a lapot, és nem csináljuk ezt tovább.
2022. aug. 23. 18:24
 7/8 anonim válasza:
Na mi lett a vége ?
2023. jan. 21. 23:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Új suliban kezdtünk ugye, én még nyáron leépítettem kíméletesen, de csak rajtam maradt. Együtt ülünk órákon, nem sokat beszélünk, de ha igen, akkor próbál odafigyelni hogy ne legyen olyan bunkó mint volt. Lett néhány lány akivel jóban vagyok az évfolyamból, de sajnos velük nem igazán van órám.
2023. jan. 22. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!