Hogy lehet kíméletesen leépíteni valakit?
Ha hív valahova ne menj, valami indokkal mond le.
Ha ír neked akkor csak pár szavas válaszokat adj, ilyen "ok", "igen", "aha" jellegűeket.
Ha odamegy hozzád akkor próbáld kerülni a társaságát. Pl. ha épp valakivel beszélgetsz, zár ki őt a beszélgetésből.
ezekből ha nem is esik le neki, hogy mi a szitu, egyhamar ráun a próbálkozásokra.
Oké, hogy még gyerek vagy, de nem kell gyerekesen rendezned.
Mondd meg neki őszintén, hogy szeretnél másokkal barátkozni. Hogy nem akarod megbántani, de elmentetek egymás mellett, szeretnél nyitni a világra, másokra. Ne szabadkozz, de ne hazudj, és ne bántsd.
Ha értetlenkedik, mondd el neki újból.
Én csak akkor lennék vele keményebb, ha nagyon tapad ezután is.
De ne feledd, ha elmondod neki a gondolataidat, aztán meg barátságos vagy vele, az ráutaló magatartás, mintha átgondoltad volna... nem. Legyél határozott, ha ezt akarod.
Nem kell játszmázni, meg elérni hogy lekopjon magától. De az érzelmeken nem lehet vitatkozni, és ha nem megy, ne erőltessétek.
Egyébként voltam nagyon hasonló helyzetben, mint te. Ilyesmibe sajnos könnyű beleesni.
Sőt, bár én 28 múltam, de az utóbbi 2 évben is építettem le olyan gimi óta tartó kapcsolatokat, akikről azt hittem, hogy barátok. Aztán egyszer kettőt hátralépve megvizsgáltam a dolgot, és rájöttem, hogy ez nem más, mint szimpla megszokás, semmi olyan eleme nincs a kapcsolatunknak, ami az én értelmezésemben vett barátságnak alapja.
Egyébként jófej vagy, hogy anyud oldala miatt is aggódsz. De hidd el, ő ezt könnyebben tudja kezelni, mint te :) De még ha nem tudná, akkor is a te érdeked lenne neki az első.
Remélem simán megy, kitartást! (2-es voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!