Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Milyen barátok nélkül hosszú...

Milyen barátok nélkül hosszú távon?

Figyelt kérdés

Pár éve még kiterjedt "baráti" társaságban voltam, ám ahogy idősödtem, éreztem, hogy ez már egy instabil dolog. Míg tinédzser korban a srácok elvannak egymás közt, úgymond, még nem érett meg teljesen az EGO, nem mondom, hogy nincs, csak míg fiatalon egymás alázása vicces, addig felnőttként már nem megtűrhető. Az évek alatt rájöttem, hogy akiket barátnak hittem, valójában riválisok voltak. Együtt bandáztunk, persze, de folyton mindenki felül akarta múlni a másikat. Kinek van először jogsia, kocsija, kinek van jobb kocsija, ki az erősebb, ki néz ki jobban, stb. Én soha nem versenyeztem velük, úgymond, elfogadtam ha felülmúlnak, még azt is, ha rendszeresen az orrom alá dörgölik, én úgy fogtam fel, hogy számukra jó EGO boost, ha én elismerem őket, de egy idő után meguntam. Valahogy elmúlt a régi láz. Konkrétan nem vesztem össze senkivel, csak már elkezdtek fárasztani az összejövetelek, a barátok. Elmúlt a régi lelkesedés, felnőttünk, mind elmúltunk 30, nincs már meg az a kémia, mint régen. Azt éreztem, ahogy apránként elkezdtünk egyre kevesebbet találkozni, mint mikor egy fekete lyuk belseje felé haladva átléped az eseményhorizontot. Még nem vagy benne a lyukban, de már nincs visszaút, tudod, és be fog nyelni a sötétség. Végül is eltelt fél év, és már egyáltalán nem találkozom a régi barátokkal. Egyelőre nem tudom megállapítani, jobb e így, vagy rosszabb. Vannak előnyök és hátrányok. Tehát, nem vagyok szomorú még, de nem tudom, mi lesz mondjuk 5-6 év múlva? Fontos közölnöm: felszínes barátokat soha nem tudtam elképzelni. Ez a "szia, hogy vagy?" kategória. Nálam egy barát mindig ott kezdődött, hogy egymásnak elmeséltük, ki mit álmodott este, és mély beszélgetések, éjszakákon át. Akikkel együtt nőttem fel, azokkal természetesen volt mindig sok közös téma, nosztalgiázás, hiszen közös volt a múltunk. 30 felett új emberekkel nehezen lehet már olyan közvetlen kapcsolatba kerülni. Egyszerűen nem tudok már bízni másokban, és bennem se bíznak már. Van itt olyan ember, akinek évek óta nincsenek már barátai? Milyen élet az? Mit lehet helyette tenni? Alkotni, meditálni, túrázni, kertészkedni? Köszönöm, ha valaki válaszol!

u.i.: Nem barátokat keresek ezzel a kérdésemmel :) csak 1-2 másik nézőpontot e témáról

2022. jún. 30. 17:44
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Mellesleg én különbséget tennék azok között, akiknek sosem volt barátjuk, és azért nincs most se, és azok között, akiknek volt, csak ugye elkoptak. Mert más-más a motiváció. És azok közt is különbséget tennék, aki akar barátokat de nem tud szerezni, és azok közt, akik maguk döntöttek a magány mellett. Én például ez utóbbi vagyok. Saját szándékomból morzsoltam le az egész baráti körömet. Telefonokat nem vettem fel, üzenetekre mindig kitérő válaszokat adtam, és ha a kölcsönös érdeklődés nincs meg, akkor ez a dolog elhamvad. Tehát, többen írják, barátok nélkül úgymond "szar, de kibírható". Hát, ezt végül is elég sok mindenre rá lehet húzni. Magára az életre is. Onnantól, ha valaki beismeri magának, hogy az örökös boldogság csak illúzió, hogy bizony az élet nem egy örökös mámor hanem a ciklikusság forgaatja, akkor onnantól maximum "elégedett" lehet magával. Aki szomorú, hogy nincsenek barátai, azt csak megnyugtatni tudom: ugyan úgy lennének az életében boldog és szomorú pillanatok akkor is, ha tele lenne barátokkal, és akkor is, ha totál egyedül lenne. A boldogság olyan, mint egy nagy kondér étel. Ha habzsolod, csak hamarabb kiürül. Nem véletlenül lesz sok milliárdos és szár öngyilkos. Gyakorlatilag rövid életük alatt kiették az egész kondért, és onnantól csak ürességet éreznek belül. Míg a kis Varga Pistabácsi eléldegél 90 évig tepertőn meg zsíros kenyeren, disznók meg tyúkok etetésével. Ugyan ez a helyzet a barátokkal is. Ha vannak, ha nincsenek, az ember csakis a saját maga elégedettségének kovácsa.
2022. júl. 1. 15:53
 12/12 anonim válasza:

9es én Pécsen, te?

17n

2022. júl. 1. 23:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!