ISFJ lány van itt? :)
Nagyon szívesen beszélgetnék és ismerkednék egy ISFJ lánnyal, bár általában csak az intuitívak ismerik az MBTI-t, de hátha van itt olyan, aki ISFJ. Volt egy lány barátom, aki szintén az, és nagyon aranyos, rendes, de szinte mindegyik ISFJ az, akit megkedveltem. A legjobb barátom pedig egy ISTJ srác, ami elég hasonló hozzá.
Számomra nagyon szimpatikus személyiség ez a kettő, közelebbről szeretném megismerni, hogyan látják a világot. Már írtam ki kérdést ISTJ fiút is keresve, de nem találtam, lehet ebben sem lesz sikerem.
Angolul is fogok írni a válaszok között, hogy még jobban össze legyetek zavarodva.
" mitől félsz, mi veszi el a figyelmed, és mi az amit elkerulsz, mert valószínű, hogy abban kell fejlodnod"
Ez megint egy jó meglátás. Én például fogalmam sincs hogy győzzem le magamat a szocializálódás és közösségek területén, mert ha legyőzöm magam - kompromisszumokat kötök - attól csak frusztrált leszek, ami megint csak ahhoz vezet, hogy ugyanott vagyok, ahonnan elindultam.
Sokat olvasgattam MBTI terén, mert fun, de még mindég az a véleményem, hogy túl determinatív az egész. Még azzal az "objective" verzióval is nekem túlságosan halmazolós. :) Tényleg hiszek abban, hogy mindenkinek a személyisége lehet annyira egyedi, hogy felül tudjunk emelkedni ezeken a "korlátokon". :)
"egy ISTJ srác, ami elég hasonló hozzá."
De jó, akkor menjünk bele a játékba: Biztos, hogy hasonló egy SiTeFiNe egy SiFeTiNe-hez? :)
Linkeltél korábban YT-os anyagot, nincs arra vonatkozó rendes INGYENES teszt? Mert az látom, hogy lehet jelentkezni meg minden...
Hát, én egy ENTP srác vagyok, szóval pont nem engem keresel (viszont hozzászólok a témához, és bevallom, hogy az ISFJ-k szerintem is cukik. Mondjuk az INTJ/ISFJ felosztás egy kicsit fura, hiszen ellentétesek a funkciófelosztásotok. De a vibe-jaitok közül meg sok hasonló, szóval...).
Egyébként nem igaz, hogy inkább intuitívak ismerik az MBTI-t, csak a 16p teszt nagyon felszínesen és sztereotipikusan ábrázolja az MBTI-t, és sokkal nagyobb arányban ad ki intuitív eredményt (keress rá a statisztikákra). Ami már csak azért is abszolút értelmetlen, mert 1. a funkciókban nincs semmi olyan, ami logikusan meghatározná, hogy valakinek nagyobb az érdekeltsége ebben a témában, csak mert Ni vagy Ne használó, és nem Si vagy Se (max a Fi-nek és a Fe-nek tudok relevanciát tulajdonítani, mert ők akarják megérteni magukat/másokat, de ez csak a későbbiekben lesz releváns, miután a teszt kitöltése után elhatározza, hogy mélyebben belemegy). Másodszor meg, ha a sensorok valóban lényegesen többen vannak (ahogy sokan állítják), akkor miért "intuitív" a 16p teszt kitöltőinek a háromnegyede? (értsd: azok az emberek, akik még nem mélyültek el eléggé az MBTI-ban, hogy átvegyék az Insta mémes sztereotípiákat, szóval semmi esélyük ráerőszakolni azokat a tesztre). Valószínűleg az a baj, hogy a 16p nagyon sok, MBTI szempontjából irreleváns tulajdonságot, amit sok ember csinál (pl.: olvasás), az intuitívokhoz köt, akik meg vakon elhiszik, és bólogatnak, hogy "hogy ismer engem ennyire jól egy online teszt?".
Szósz: [link]
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!