Nem akar valaki egy titkos társaságot alapítani velem?
31/51 A kérdező kommentje:
Igen. A discord jó ötlet. És most szeretném megerősíteni, hogy bár először nyilván van egy online egymással ismerkedés szakasz, de én ezt főleg egy személyes találkozásokra épülő közösségként képzelem el. Sajnos túl sok "csak online" kezdeményezés szállt el, a személyes találkozás hiánya miatt.
32/51 anonim válasza:
Szerintem is egy idő után élőben kéne menjen a dolog, de kérdés, hogy mivel lennénk előrébb egy ilyen programmal?
Mert nyilván állami támogatás kell egy nagyobb szabású projekt megvalósításához, azt pedig igényelni csak szervezetek és pártok tudnak. Mivel lennénk jobbak mint mondjuk a kétfarkú kutyapárt?
33/51 A kérdező kommentje:
Először is nem a bohóckodásra építenénk a programunkat. Őszintén az emberek többsége sokkal jobb életre vágyik és nagyon unja már a jelenlegi politikai palettát. Elsődleges cél a gyerekek segítése lenne. Minden erőnkkel. A pedagógia teljes megújítása. Ezzel senki sem törődik, hiába mondják. Pedig a gyerekek az új társadalom. A másik megoldandó probléma az emberi méltóság helyreállítása és hogy a fiatalok ne hagyják el ilyen iramban az országot. Én nem különböző oldalakat akarok, hanem emberi jólétet és boldogságot.
34/51 anonim válasza:
Ez akkor most párt vagy titkos társaság?
35/51 anonim válasza:
Ehhez viszont szakértelmekre van szükségünk. Oktatást megváltoztatásához nem fognak a mi véleményünkre adni, csak pedagógusokéra, hiába olvasol el 10 könyvet a Montessori módszerről.
Ahogy a párom, aki orvos, sem írhatja le, hogy milyen állapotba van az eü, meg nem szájalhatott covid alatt az körülményekről, mert a legutóbbi orvos aki ezt megtette, úgy lejáratták, hogy csoda, hogy engedélyét nem vették el.
Nehéz ebben a kormányban bármit is elérni.
36/51 A kérdező kommentje:
Én a pedagógiában dolgoztam évekig.
Igen szégyen amit az őszinte orvosokkal tettek.
Amúgy először titkos alapon működne a szervezet, amíg elég erős nem lenne a mozgalmi jelleghez. De el fog válni, hogy mivel lehet nagyobb eredményt elérni.
37/51 anonim válasza:
Nem olvastam végig az összes választ. Mik lennének az alapelvei ennek a társaságnak? Gondolkodtam már hasonlóban én is.
38/51 A kérdező kommentje:
Először is mentes lenne minden nemi és faji megkülönböztetéstől. A fő célja pedig a beragadt, káros társadalmi rend kijavítása lenne. Vagy példa által, gondolok itt egy elveink szerint működő kommunára, közösségre, vagy mozgalmi jelleggel. Én fő pontoknak a pénzrabszolgaság, lélektelen, rettegésben töltött élet felszámolását, változtatni vágyást, merést, idealizmust, a gyerekek és pedagógia tragikus helyzetének megjavítását, az emberi méltóság visszaállítását gondoltam. De minden további ötletet szívesen várok.
39/51 anonim válasza:
hány évesek vagytok és mi a lesz a célotok?
40/51 anonim válasza:
Valami hasonlót én is szerettem volna régóta, de nem lett volna titkos társaság meg ilyesmi, inkább baráti, és kreativ, művészi alapokra épült volna, de nagyon nagyon ilyen embereket találni, pláne ha neten keresgélsz a személyes találkozókat nehéz megoldani, és nem is gondolja mindenki komolyan, pl el se menne, vagy hamar kiszállna.
Kapcsolódó kérdések: