INTJ - INFJ - INTP - INFP személyiségtípusú emberek, van kedvetek beszélgetni?
22# Igen, ez az a nem sok minden, amire használható.
Végül is amíg valaki nem kezdi arra használni, amire nem való (pl saját maga leírására és az emberek négy betűs rövidítésnek nézésére), addig oké. Sokan azt gondolják, hogy ezekkel a típusokkal az adott embert írják le, miközben valójában a típuselméleten belüli adott típus leírásának tesznek eleget vele.
23.
Hát nem magát az embert, hanem inkább annak "gondolkodásmódját" lehet ezzel leírni, mert vannak minták és ezekből lehet következtetni. Pl. van olyan ismerősöm aki tényleg szóról-szóra megegyezik a "típusával", de olyan szinten, hogy már csalásnak tűnik.
25.
Oké, de felmerül a kérdés, miért vagy akkor egy ezzel foglalkozó kérdés alatt? Ez a személyes keresztesháborúd?
"Oké, de felmerül a kérdés, miért vagy akkor egy ezzel foglalkozó kérdés alatt? Ez a személyes keresztesháborúd?"
Pontosan. Értem én, hogy mindenkinek szíve-joga h..lyének lenni, de azért büszke nem lennék rá :D Szerintem sokan nem tudják, hogy ez csak egy hasra-csapással kitalált besorolás és komolyan "hisznek" benne, mert tudományosnak tűnik. Szerintem kifejezetten káros az emberi kapcsolatok építése szempontjából, továbbá egészségtelenül torzíthatja az önismeretet az, ha valamilyen tudományosan megalapozottnak látszó ökörség miatt kezded magadat másképp értékelni.
25# Van amit nem tudományosan kell vizsgálni, hanem egyszerűen csak meg kell élni és érezni. Ezért vagyunk emberek.
A tudományos vizsgálódás maradjon meg az anyagi szinten, ugyanis arra alkalmas, nem másra.
28.
Na, akkor értelmes vitaként - halljuk az alternatívát. Tényleg érdekelne, mivel veletek szkeptikusokkal ellentétben - mi nyitottak vagyunk a többi nézőpont megismerésére is. Minél több, annál érdekesebb.
Ironikus módon pont a "modern, haladó (és harcos módon ateista) szkeptikusok" azok akik bigott vallásosok módjára képesek viselkedni, "csak egy út a helyes!" dogmatikus felfogással.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok vallásos, de szívesen meghallgatom az ő szempontjaikat is, mert nem leszek tőle kevesebb. Megtérni persze nem fogok, de sok olyan "vallásos ember" van akiknél a "nagy vallásosság" annyi, hogy szociálisan aktívak és sok közösségi munkát végeznek. És ez inkább pozitívum, barátságosabb viselkedés, mint az elefántcsont-toronyból lefikázni mindent, kivéve azt amit éppen most aktuálisnak vélünk, de 100 év múlva már gúnyolódnak rajta.
Pl. a mai tudósok kinevetik az eugenikát, pedig 100 éve még nagyon is komolyan vették.
Vajon 100 év múlva a ma létező tudományágak közül melyik jut erre a sorsra?
28# Egyébként te konkrétan offtopicot generálsz. Spam vagy a kérdés alatt. Ide szartál lényegében.
Ha elolvasod a kérdést, érezhetnéd (ha lenne mivel), hogy számodra nem releváns és nem te lettél megszólítva. Teljesen nemkívánatos személy vagy itt és mindenhol, ahol ezt csinálod, függetlenül attól, hogy szerinted minden úgy van, ahogy te írod. Sokkal kevesebbet ér a véleményed az után, hogy beleszartál a közepébe, mert itt senkit sem érdekel, hogy szerinted mi az igazság, ha egyszer nem vita generálás a cél, hanem ismerkedés... gondoltam szólok.
"Na, akkor értelmes vitaként - halljuk az alternatívát."
Miért kellene alternatívát nyújtanom egy humbugra? :D A horoszkóp is butaság, remélem ebben egyetértünk. Ha én ezt kijelentem, akkor alternatívát kellene erre nyújtanom, anélkül érvénytelen amit mondtam? :D
"28# Egyébként te konkrétan offtopicot generálsz. Spam vagy a kérdés alatt. Ide szartál lényegében."
Letojom. Azzal, hogy te velem foglalkozol, szintén offolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!