Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Szeretne valaki Istenről...

Szeretne valaki Istenről beszélgetni vagy emberi viselkedésről vagy csak lelkizni?

Figyelt kérdés

2020. nov. 6. 12:26
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

Nagyjából jól mondta a 19-es. Az érvek, tézisek és antitézisek tucatjai csak felfuvalkodáshoz vezetnek. Pontosan tudom, hogy nincs bizonyíték Isten létezésére és az ilyen csodák nagy része is csak humbuk. Hiába próbálgatnám bizonyítani, nem sikerülne, és nem is vagyok elég okos hozzá, még akkor sem, ha sok ember engem az átlagnál okosabbnak mond. Úgyhogy csak a saját tapasztalataimat tudom elmondani vagy esetleg megkérni, hogy őszintén imádkozz egyszer Istenhez, úgy hogy nem vársz Tőle semmit, veszíteni sem veszíthetsz semmit.

Isten jó és mindenható egyszerre. Azért mondtam, hogy lehet rosszul fogalmazod meg mi a jó, mert lehet, hogy Isten számára a jó nem azt jelenti, ami számodra vagy számomra. Viszont mivel Isten mindenható és Isten, ezért ha Ő azt mondja, hogy jó, akkor jó. Tudom, hogy most arra gondolsz, hogy akkor én nem gondolkodok csak hiszek, de régen én is ateista voltam és úgy gondoltam, mint most te.

De Isten az ember szerinti logika szerint is megmutatja, hogy jó. Ugye régen én is így gondolta, hogy egy csomó dolog miatt nem lehet jó Isten, viszont olyan dolgokat követtem el, amiket én saját magamnak nem bocsátottam volna meg, Isten mégis megbocsátotta. Isten nem hagyta magára az embert, hanem mindig segített neki, ha Őhozzá fordult.

2020. nov. 12. 15:48
 22/23 anonim válasza:

"lehet, hogy Isten számára a jó nem azt jelenti, ami számodra vagy számomra."

Akkor szerinted mit jelent a "képére és hasonlatosságára"?

Mivel neki nincs teste, ezért csak lelki hasonlóságot jelenthet.

Tehát akkor értenünk kell azt is, hogy ő mit nevez jónak.

A mindenhatóságról meg nincs vita, az csak egyféle lehet.

"olyan dolgokat követtem el, amiket én saját magamnak nem bocsátottam volna meg, Isten mégis megbocsátotta."

Mondta ezt neked?

Ha nem, akkor honnan tudod?

Lehet, hogy majd csak később büntet.

"Isten nem hagyta magára az embert, hanem mindig segített neki, ha Őhozzá fordult."

Hát... ez csak a ma élő, elégedett emberekre vonatkozik.

Aki kilátástalan helyzetben van, és aki már belehalt valamilyen problémába, arra nem.

2020. nov. 12. 16:13
 23/23 A kérdező kommentje:

"Tehát akkor értenünk kell azt is, hogy ő mit nevez jónak."

Persze, nagyjából értjük, de az ember a maga tökéletlenségében nem mindent ért vagy kétesen érti, ez pedig a végén teljes hazugságokhoz vezet.

"Ha nem, akkor honnan tudod?"

Onnan, hogy mindig tanulok új dolgokat és néha-néha sikerül jobbá válni. Ha valóban nem bocsátott volna meg Isten, akkor ezt sem engedné meg nekem. Meg a Biblia is azt írja, hogy Isten megbocsát.

"Aki kilátástalan helyzetben van, és aki már belehalt valamilyen problémába, arra nem."

A kilátástalan helyzetből mindig van kiút, még akkor is ha néha az nem kiútnak tűnik.

A halottak persze már nem tudnak Istenhez fordulni, hiszen meghaltak. A Biblia is írja ezt, Dávid király úgy imádkozott Istenhez, hogy hálát adott neki azért, mert él, mivel a halottak nem tudják magasztalni Istent. Persze ez a lelki halálra is igaz valamennyire.

2020. nov. 12. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!