Kezdőoldal » Ismerkedés » Barátkozás » Szeretne valaki Istenről...

Szeretne valaki Istenről beszélgetni vagy emberi viselkedésről vagy csak lelkizni?

Figyelt kérdés

2020. nov. 6. 12:26
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

- mit jelent a kultúránkban? Milyen hatással volt rá? Mi lett volna, ha esetleg más isten van?: Mivel én hiszek Istenben, ezért én úgy látom, hogy Isten a kultúra felett van, mindig is a kultúra előtt volt, ezért Ő alkotja a kultúrát, nem pedig a kultúra Istent. Ezért nem tudok arra sem válaszolni, hogy mi van, ha más isten van.

- mit jelent az emberek életében?: Attól függ kit kérdezel. Ha szektatagokat, akkor lehet hogy sajnos a szekták annyira telemagyrázták a fejüket, hogy számukra Isten a félelmet jelenti és menekülni kell Előle. Valakik számára viszont szabadulást.

- létezik-e? Ha igen, akkor milyen?: Igen, Jóságos.

- miért teremtett?: 2 okból? 1: hogy az a teremtményei dicsőítsék, 2: szeretetből

- mit vár tőlünk?: egy egyszerű életet, amiben az Ő szabályi szerint élünk szeretettel.

2020. nov. 9. 16:25
 12/23 anonim válasza:

"Mivel én hiszek Istenben, ezért én úgy látom, hogy Isten a kultúra felett van, mindig is a kultúra előtt volt, ezért Ő alkotja a kultúrát, nem pedig a kultúra Istent."

Akkor miért létezik a többi isten kultúrája?

Ezt is ő alkotta?

Miért?

"Ezért nem tudok arra sem válaszolni, hogy mi van, ha más isten van."

Pedig nagyon jó lenne, ha legalább nagy vonalakban tudnád, hogy milyen istenek vannak még, és ezek mit jelentenek a saját népüknek - és nem csak a világvallásokat, mert ezekből 3 ugyanazon az istenen alapul. Sosem árt, ha tudsz gondolkodni valamiről, és nem csak hiszel benne.

"Valakik számára viszont szabadulást."

Mitől szeretnél szabadulni?

És mit gondolsz arról a világról, ahol az embernek elsőre a szabadulás jut az eszébe?

Létezik: "Igen"

Az rendben, hogy ezt hiszed. De van valami alapja is?

"Jóságos."

Hát... néha biztos. De azért a Bibliában bőven van más is.

Meg a világunk sem olyan, hogy ez lenne a fő tulajdonsága. Inkább az, amit itt írsz:

"hogy az a teremtményei dicsőítsék"

Na, ezzel megfogtad a lényeget!

Tulajdonképpen az egész Biblia erről szól. Olvasd csak el, mindenhol látszik belőle.

"szeretetből"

Na, ez azért annyira nem jellemző.

Persze, szeret.

De pl. te, ha egy kisállatot veszel magadhoz, miért teszed azt? Csak szeretetből?

Egy fenét. Nyilván ez is benne van, de a kisállatnak olyannak kell lennie, hogy megfeleljen a TE elvárásaidnak.

Ha ezt nem teszi, akkor aztán megnézheti magát!

De ez bizony nem feltétlen szeretet, hanem elsősorban a TE szükségleteidet látja el.

És milyen szükséglete lehet egy végtelen istennek?

Na, ezt meg jól leírtad fent.

Az EGYETLEN dolog, amit egy végtelen isten nem tud megadni magának - és EZÉRT teremtett.

Ráadásul először az angyalokat, és ez nagyon nem jött be: le van írva a Bibliában - és utána az embert: szándékosan kicsire és esendőre.

"mit vár tőlünk?: egy egyszerű életet"

Miért gondolod ezt? Az emberi test és a lélek minden, csak nem egyszerű. NAGYON-nagyon bonyolult.

"amiben az Ő szabályi szerint élünk szeretettel."

Akkor a többi érzést miért teremtette?

A dühöt, a félelmet, a féltékenységet... az irigységet, a gonoszságot, a hatalomvágyat - ahogy le is van írva a Bibliában, hogy ezeket is ő teremtette - mire szolgálnak ezek?

2020. nov. 9. 22:52
 13/23 anonim válasza:

Szegény kérdező elnémult... mindegy.

Én inkább itt szeretek beszélgetni, nem magánlevélben.

Hátha valakit még érdekel a téma, vagy hasznára válik.

Nem téríteni jöttem ide, hanem elgondolkodtatni. Szeretném, ha az emberek tudnának értelmesen gondolkodni, és keresnék is erre a lehetőséget.

2020. nov. 11. 08:36
 14/23 A kérdező kommentje:

Nem némultam el, csak sajnos tudom, hogy az ilyen viták hova szoktak kifutni meg őszintén szólva kicsit lusta is voltam válaszolni. Igazából a emberekben benne van az, hogy a hívők és az ateisták között egy "versengés" vagy egy "háború" van, ahol mindkét fél megpróbálja felhozni a legjobb érveit. A valóságban viszont nincs így, az Istenben hívő embereknek nem kell vitatkozniuk az ateistákkal. Sokan amikor így tesznek valójában eltávolodnak attól, amit alapból képviselni akartak. Meg az az igazság, hogy én sem vagyok mindentudó, sok kérdésre én sem tudom a választ. Nem tudom, hogy Isten mért teremtett más érzéseket. Viszont azt tudom, hogy az emberek ilyenek, féltékenyek, irigyek, hatalomvágyasak és bálványokat tisztelnek.

"Mitől szeretnél szabadulni?"

A bűnöktől. Ezt nem úgy kell érteni, mint ahogy mindenhol hallani, hogy "jaj de sok bűnünk van, mert nézzük a Harry Pottert", hanem inkább úgy, hogy az idő elteltével kiveszik az emberből az ártatlanság, ezt lenne jó visszakapni.

Meg még a világi gondolkodás nagyon anyagias és sokszor hazug is. Sokszor behazudjuk magunknak, hogy mit akarunk igazán és ha azt megkapjuk, akkor örülünk, de észre sem vesszük mi rejlik az egész mögött. Ráadásul egy nagyon kicsi csusszanás is romba döntheti az életet, egy betegség, halál, vagyon elvesztése, akármi. Akik viszont Istent követik, azoknak akkor is megvan mindenük, ha börtönben vannak vagy éheznek.

"És mit gondolsz arról a világról, ahol az embernek elsőre a szabadulás jut az eszébe?"

Azt, hogy ez egy elég rossz világ, viszont ezt Isten sosem titkolta. De minden azért van, hogy visszatérjünk Hozzá.

2020. nov. 11. 19:08
 15/23 anonim válasza:
Én szívesen beszélgetnék Istenről és az igazságról. Pár hónapja vagyok kereső.
2020. nov. 11. 22:49
 16/23 anonim válasza:

Döntsd el, hogy az istenről, vagy az igazságról szeretnél beszélgetni, mert ezek nem mindig fedik egymást.

Velem inkább az igazságról lehet beszélni, viszont így kimaradhatsz isteni dolgokból.

Kérdező:

"hívő embereknek nem kell vitatkozniuk az ateistákkal"

Persze, miért kéne?

Sok hívő nem akar nagyon gondolkodni, mert az veszélyes és kényelmetlen is lehet.

Csak te nem így indítottál. De természetesen bármikor abba lehet hagyni, ha úgy döntesz.

"az idő elteltével kiveszik az emberből az ártatlanság"

Hát... amikor először láttam, hogy egy pici gyerek lerúgja az anyjáról a még kisebb testvérét, azóta erősen kételkedem az ártatlanságban. A csecsemő 100%-ig önző, és csak később tanul jobb érzéseket.

"ez egy elég rossz világ, viszont ezt Isten sosem titkolta"

Csak akkor nem mindenható. Vagy nem végtelenül jó. Sajnos.

2020. nov. 11. 23:24
 17/23 A kérdező kommentje:

"Csak te nem így indítottál. De természetesen bármikor abba lehet hagyni, ha úgy döntesz."

félreértetted. Igazából én itt arra akartam célozni, hogy sok olyan vita van, ahol mindenféle érvekkel dobálóznak az emberek, hogy meggyőzzék egymást. Ilyenkor az ateisták nagyon gyenge érveket szoktak hozni, a keresztények meg eltérnek attól, amit eredetileg képviseltek, az egyszerűségtől, szeretettől.

"Hát... amikor először láttam, hogy egy pici gyerek lerúgja az anyjáról a még kisebb testvérét, azóta erősen kételkedem az ártatlanságban. A csecsemő 100%-ig önző, és csak később tanul jobb érzéseket."

Az "ártatlanság" nem feltétlenül jelenti azt, hogy valaki mindenkivel jó és senkit nem akar bántani. A baba azt sem tudja igazából mit csinál, de pont ezért vannak ők legközelebb Istenhez.

"Csak akkor nem mindenható. Vagy nem végtelenül jó. Sajnos."

Vagy te tudod rosszul a végtelenül jó vagy a mindenható fogalmát.

2020. nov. 12. 09:49
 18/23 anonim válasza:

"az ateisták nagyon gyenge érveket szoktak hozni"

Nálad nem nagyon tudok érvet hozni, nem jutunk el addig.

"Az "ártatlanság" nem feltétlenül jelenti azt, hogy"

Azért a vegytiszta irigység ÉS erőszak az nem ártatlanság, ebben egyetértünk?

"Vagy te tudod rosszul a végtelenül jó vagy a mindenható fogalmát."

Nézzük meg:

- mindenható: ebből az következik, hogy a világban MINDEN esemény egészen pontosan úgy történik, ahogy ő akarja. Ettől eltérni egyáltalán nem tud senki.

- végtelenül jó: egyáltalán semmiféle dolog nem történhet, ami csak egy egészen kicsi rosszat is okoz bárkinek is. Tehát pl. a világban olyan, hogy szomorúság vagy bánat, nem létezhet - és semmi más sem, ami ilyet okozna (pl. igazságtalanság vagy erőszak). Egy végtelenül jó isten egyetlen másodpercig sem engedhet működni egy rossz világot. Teremteni meg biztos nem teremt ilyet.

Neked mi erről a véleményed?

2020. nov. 12. 11:15
 19/23 anonim válasza:

Egyszerűen nincsen értelme ezeknek a vitáknak. Ha valóban, őszintén kíváncsi vagy a kérdéseid válaszaira, akkor keresd és meg fogod találni. Nem itt. Ő fogja

neked megmutatni, de akkor térdre borulsz és zokogni fogsz. Ha meg nem is érdekel csak okoskodni akarsz és a saját tudásodban bízni, akkor jobban

jársz ha nem is töltöd ezzel az idődet. Menj élvezd az életet és annak a jutalmát még itt a Földön megkapod.

Szép napot!

Abban az időben szólván Jézus, monda: Hálákat adok néked, Atyám, mennynek és földnek Ura,

hogy elrejtetted ezeket a bölcsek és az értelmesek elől, és a kisdedeknek megjelentetted.

Mt 11,25

Kérjetek és adatik néktek; keressetek és találtok; zörgessetek és megnyittatik néktek.

Mert a ki kér, mind kap; és a ki keres, talál; és a zörgetőnek megnyittatik.

Avagy ki az az ember közületek, a ki, ha az ő fia kenyeret kér tőle, követ ád néki?

És ha halat kér, vajjon kígyót ád-e néki?

Ha azért ti gonosz létetekre tudtok a ti fiaitoknak jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ád a ti mennyei Atyátok jókat azoknak, a kik kérnek tőle?!

Mt 7,7-11

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem.

Jel 3,20

2020. nov. 12. 12:06
 20/23 anonim válasza:

#19: én nem így gondolom, mint te.

Látszik, hogy te nem akarsz gondolkodni, csak hinni, és most nagyon megijedtél valamitől. Ezért engem is fenyegetsz, és bírálsz.

Úgy gondolom, hogy ezt nem kéne csinálnod.

Amúgy én az igazságot keresem. Ha az igazság nem rózsás, hát akkor nem rózsás. Ez van.

2020. nov. 12. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!