Van itt olyan,akinek ciszneműként transznemű párja van és lenne kedve beszélgetni?
“Szerintem jogom van tudni, hogy a Kedves Kérdező, és a hozzá hasonló beállítottságúak mit értenek ez alatt.”
Ez igen. Furcsábbnál furcsább dolgokra követelnek jogot az emberek.
Ez a követelés sem kevésbé bicskanyitogató, mint amit fentebb igyekeztél megbélyegezni.
Egyszerűen válaszolnod se kellett volna, vagy rákeresni a neten, vagy normálisan megkérdezni.
Egyik se okozott volna akkora örömet, mint itt verni a nyálad.
Gratulálok!
Kedves tizes
Mi az hogy a magamfajtak??
Te ugyanugy cisznemu vagy es az emberek nagy része mivel ez annyit tesz hogy nemileg önazonos/nem transznemű
Mivel kifejezetten olyan embereket keresek akik jól ismerik ezt a kifejezést bocsánat hogy nem forditottam le olyan számára akik amúgy sem kompetensek a témában...ez kb olyan mintha atomfizikusok közé mennél verni a tamtamot hogy ugyan már miért hasznalnak olyan szavakat amiket te nem ismersz??
Inkompetens vagy es ahelyett hogy belátnád ezt itt okoskodsz
Ennyi idő alatt a google is megmondta volna neked teee kötekedő
Előző, figyelj oda, ha valaki válaszol neked. Már írtál, hogy a ciszneműség fogalma nem irányultságra vonatkozik, mint pl az, hogy "hetero".
Nemi irányultság: bi, homo, hetero (meg egyéb variánsok).
Nemi identitás: transznemű, önazonos(=cisznemű).
Transznemű az, akinek a biológiai neme ellentétes a lelki nemével. Lehet egy transznemű ember is bi, vagy homo, vagy heteroszexuális.
Pl női nemiszervvel született illető idővel rájön, hogy ő lélekben férfi, és, tegyük fel, idővel beleszeret egy férfibe, akkor hiába van női nemi szerve, ő egy meleg transznemű, a saját szemszögéből.
Cisz:
Megint más kategória az, ha valaki csak az egyik, vagy ha mindkét nemi szervvel rendelkezik, de ha érdekel mélyebben, ne tőlem kérdezd, mert nem vagyok szakártő a témában.
Csak annyit kérek, hogy figyelj oda, ha valaki válaszol neked. Kivéve ha troll. De én nem úgy érzékeltem, hogy trollként világosítottak volna fel itt téged.
miért nem lehet simán heteronak hívnak, minek kell ciszneműnek... már annyi féle nem van, magamról se tudom, hogy nő vagyok vagy férfi...
ahogy Nádasdy Ádám nyelvész, költő és műfordító mondta: „Én nem vagyok LMBTQ, csak egyszerű b*zi vagyok”
Úristen, tényleg ilyen nehéz megérteni??
cisznemű nem egyenlő a heteroval.
Ez már csak trollkodás amit műveltek, valld be.
Ha meg nem vagy kompetens a témában menjél oda, ahol az vagy.
ENNYI.
Persze maradhatsz is, de ha ennyire nem érdekel, minek is vagy itt? Hmmm
16: azt írtam korábban, hogy NORMÁLIS hetero. Mit nem lehet ezen érteni???? Normális, önazonos hetero. Legalább a népesség 95%-a.
Miért a normális többséget kell mindenféle kitalált jelzővel illetni...???? Különböztessétek meg magatokat (marginális kisebbség) akármilyen jelzővel, ha annyira hangsúlyozni akarjátok a devianciátokat!
Ugyanez pepitában, mikor a magyarokat "nemcigány"-ként aposztrofálják!
Bakker, az államalkotó többség magyar etnikumú! Miért kell egy kisebbség nevének tagadásával meghatározni...???
GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
Mivel biológiailag 2 nem létezik (plusz egy bizonyos betegség miatt fellépő "extra" eset), így a "cisznemű" megbélyegzésnek kb annyi értelme van mint a transznemű embereket egy másik nemi kategóriába sorolni, tehát semennyi. Létezik férfi, és létezik nő. Aminek születtél, az is maradsz. Hiába operáltatod át magad, hiába változtatsz a neveden, hiába tömöd magad hormonokkal, a látszat megváltozik de az alap még mindig ottmarad.
Ha valaki férfi testbe született, de nővé akar válni, az az ő dolga, nem szólok bele. De nem fogok rá nőként tekinteni. Nem fogom egy másik nemként kezelni. Elfogadom a létezését, a döntéseit, támogatom hogy békében élhessen akárhol, csinálja azt amit akar (törvényen belül), de ne mondja már meg nekem hogy én vagyok a hülye mert férfiként tekintek rá, amikor pénisze van... Ciszneműség nem létezik, mert csak olyan van hogy férfi és nő.
" a látszat megváltozik de az alap még mindig ottmarad."
Pontosan erről van szó! A kromoszómákat nem lehet átoperálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!